Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на Котки - Тема 120

  • 49 881
  • 760
# 705
Много са сладки. Аз се оказа, че не понасям добре праха от бентонитовата тоалетна (кашлям от него, когато се използва прахосмукачка в близост), и започнах с био тоалетната на WeCat. Също става на топки, и изкарва по-дълго от бентонитовата, 4.5 кг стигат за месец и нещо.
Виж целия пост
# 706
Ние нещо не останахме доволни от кафявата тоалетна на Метро.
Хари ни побърква пета нощ. Буди се в 3ч. и започвя дя мяулка и да дере по вратата. Той спи в нашата стая, защото Кери го бие много, а и не може от него да яде и да ходи до тоалетна. Той само я търси. Ще полудея ако не се наспя и днес.
Виж целия пост
# 707
Рафаела мустаците си дава за наша храна. Сурово месо не смея да й дам, за да не откаже гранулите.
Рибка съм й давала (пържена) - една молекула само, много й хареса. Микроскопично парченце кюфте от месо също, големи угризения имах заради пърженото и мазнината.
Ще чета и тогава ще реша какво да бъде. Предишният ми котарак беше само на човешка храна, милия. Винен кебап с парче месо и попара от соса с хляб  ooooh!; изяде месото и се върти гладен за още. Седне до баща ми, протегне лапичка и с ноктите отмъкне неговото месо. Тогава нямаше храни за котки у нас. ММ беше във Франция и му донесе голяма консерва котешка храна та и то се почувства европеец.
Виж целия пост
# 708

Много сняг заваля Sad
Виж целия пост
# 709
Моите котаци не са случили на стопанка.
Толкова да ми е неприятно пазаруването и готвенето, че няма начин да се занимавам със специално котешко или кучешко хранене.
Успокоявам си съвестта с хубави гранули.
Виж целия пост
# 710
Здравейте отново. Този път с друг въпрос. Толкова бях олисана в ентусиазма си че ще имаме коте,че не се замислих за другата страна. Имам 2 деца,едното е на 6 години другото на 2. Замислих се,ако се появи алергична реакция? Имали са контакт с котки,предимно улични или гледани на двор. Галят ги,не съм успявала веднага да им измия ръчичките,а докато извадя мокра кърпичка обикновено са си опипали дрехи и лицата. Не са показвали никакви признаци на алергия. Но сега нещо ме гложди,не знам защо. И се чудя,възможно ли е да са алергични? Ако бяха,нямаше ли до сега да разбера след като  са имали близък контакт с коте? Притесних се нещо,не искам да го вземем и да се чудя какво да правя ако са алергични... Какви са вашите наблюдения ако имате коте и деца,кога се проявяват реакциите? За какво да наблюдавам,в смисъл какви са признаците?
Виж целия пост
# 711
Алергия може да се появи по всяко време, най-често в пубертета.
Моята, под форма на алергична астма,  появи около 12-13 годишна като от 5-6 годишна постоянно бяхме с минимум две котки вкъщи. Отшумя едва преди около 3 години.
Виж целия пост
# 712
а нямате ли приятели с котка
заведете ги там да се поомешат и ще прецените поне донякъде
Виж целия пост
# 713
Нямам за съжаление,две от приятелките ми се събудиха с котки в двора си. От тогава си ги гледат,но те не влизат в къщата. Стоят само до вратата и по двора обикалят.С тях са имали контакт,но може би ако е вкъщи ще е различно. В моето и в семейството на мъжа ми няма алергични към животни,не знам до колко е от значение.
Виж целия пост
# 714
Вероятността да има алергия към котки конкретно е минимална. Ако имате притеснения, отидете да вземат кръв на децата и ще стане ясно дали към момента имат такава. Но няма гаранция, че след време няма да се развие (отново много малко вероятно). Често (не винаги) алергията към котки се преодолява именно с контакт с котки. Пък знаете ли колко алергии към котки са измислени като оправдание за отърване от животинката? Много.
Виж целия пост
# 715
Именно.
Брат ми има алергия, но откакто Том живее с тях нещата започнаха да се нормализират, но отначало беше ад.
Виж целия пост
# 716
Нямам за съжаление,две от приятелките ми се събудиха с котки в двора си. От тогава си ги гледат,но те не влизат в къщата. Стоят само до вратата и по двора обикалят.С тях са имали контакт,но може би ако е вкъщи ще е различно. В моето и в семейството на мъжа ми няма алергични към животни,не знам до колко е от значение.

По принцип дали имаш роднини с някакъв вид алергия е един от задължителните въпроси, които задава алергологът. Като има фамилна обремененост, е по-вероятно да се появи. Обаче за котките и да ходиш да проверяваш познати с котки, може и да не помогне. При нас приятелят ми има алергия не към всички котки. Три от котките ни са с копринена козина без подкосъм и почти не се скубят - към тях не проявява алергия. Към другите две, които са с по-дебела и груба скубеща се козина, показва явни признаци на алергия. Все пак, щом децата не са показали признаци на алергия към уличните котки, е малко вероятно да имат. При прилична хигиена в дома, редовно ресане на котката, периодично къпане и чистене на тоалетната от неалергични хора, алергичните живеят поносимо с котки. Има и медицински методи чрез контролиран контакт с алергени, за да се намали чувствителността към такива, но това вече става под лекарски контрол. Също така има породи котки, които имат славата на хипоалергични/непредизвикващи алергия, но мисля, че британйите не са сред тях.
Виж целия пост
# 717
Despret, в МА в клиниката по Алергология правят кръвни тестове (2 лв на алерген).
Лежах там в края на ноември по повод тежък алергичен дерматит и ме тестваха за всичко- много ме беше страх да не кажат "алергия към котки". Така и не се установи откъде идва проблемът...

Да се оплача- напипах на Блеки нещо на вратлето, мислех, че е раничка от някой котарак, оказа се кърлеж. Тези гадини не зимуват ли?!
Успях да го извадя (направо съм се специализирала покрай 🐕 и котките, които сме имали)  мястото е подуто, обработих раничката с анестезиращ спирт. Утре трябваше да го водя при вет да го прегледа и да се уговорим за кастрацията, пак ще го заведа, но той каза, че ще изчакаме с кастрацията.
Някой гледа ли коте в къща, щъкащо по двора? Споделете как ги предпазвате? Края на декември го обезпаразитявах преди да се приберем в София (пипетката беше доста скъпичка- над 20 лв). Мисля, че каишките са опасни за свободни котки- да не се закачат и удушат.
Моля, помагайте със съвети.
Виж целия пост
# 718
Често (не винаги) алергията към котки се преодолява именно с контакт с котки.
При мен се получи така.
Виж целия пост
# 719
AnyHr, тази година кърлежите не зимуваха. И през последните няколко месеца има неимоверно много заболели и умрели кучета от кърлежови инфекции. Такова чудо не е било, но има епидемия. Задължително след известно време направете кръвни изследвания за кърлежови инфекции, за всеки случай...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия