Моите любими торти!!!-2

  • 113 605
  • 429
# 195
Ито моята шоколадова торта по рецепта на Нелка.



Виж целия пост
# 196
Ето и рецептата:
ШОКОЛАДОВА ТОРТА
Основа:
200 г белтък
120 г захар
120 г пудра захар
110 г смлени бадеми
60 г брашно
60 г цели ядки (или леко счукани на много едри парчета)

1. Разбий белтъците на сняг, добави постепенно захарта. След това прибави внимателно брашното, пудрата захар и бадемите
2. изсипи сместа във форма за печене, наръси отгоре ядките.
3. Печи на 180*С около 10'

шоколадов мус:
4 жълтъка
1 дл сироп (60 г захар и 40 г вода)
210 г тъмен шоколад
420 г течна сметана (38% масленост)
3 листа желатин

1. Свари сироп от захарта и водата
2. Бий жълтъците, като постепенно прибавяш към тях горещия сироп
3. Разтопи шоколада. Смеси с жълтъците, прибави разтопения желатин.
4.Добави разбитата сметана, смеси добре

Пстави подложката в чистa форма и изсипи муса върху неа, остави да се охлади добре, може и в камерата.

Какаова глазура
150 г вода
250 г захар
100 г какао
150 г течна сметана
7 листа желатин

Смеси всички съставки- БЕЗ ЖЕЛАТИНА, възвари и остави да поври 3-4'. Свали от огъня, прибави накиснатия и изцеден желатин.
Залей тортата.
Виж целия пост
# 197
обаче егати цената, за един накр. - 5лв  #Crazy а и трябва да ти пасне на останалата джаджа ..я пош, я шприц  Tired  ама ще ида да ги видя де
Хапке мерси за инфото! Hug
Моренка те не се прикрепят към шприц, а към найлонава или книжна фунийка, трябва ти само ей тоз съединител

 на книжната фунийка дори може и без него


Обещавам ти от мен няколко от основните накрайници и съединители, ама ще ти пиша на лични като стане работата.
Виж целия пост
# 198
Да,за същият магазин,става въпрос ,Ваня!Намира се кв.Лозенец,срещу х-л Хемус.На сватбата ми подариха,подобен шприц,(но е в  комплект и с други инструменти)но да си призная,почти не съм го използвала.Наистина ли е добър  ТАННИТА?!!!
Виж целия пост
# 199
...Обещавам ти от мен...
  Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes....
а утре ще снимам моЙта  да ти я покажа , различна е Sad.
Виж целия пост
# 200
Дани, бравос за тортата!!! И честита ти рожденичка! Flutter

Лелеее, Скарлет, потекоха ми лигите по шоколадовата торта. Как обичам шоколад, а пък на торта или сладолед още повече. Crazy
Виж целия пост
# 201
Да, чувала съм за Пикадили. Мерси! Ще я потърся. Simple Smile

Ваня, пиши после дали си я намерила в Била .
Нямаше. Crossing Arms (За Билла - Х. Димитър става въпрос.) Гледах при сухите сметани и нишестета, после при готовите торти (в кутия), после където са сладките неща - вафли, шоколади - тцъ. Crossing Arms

Ваня, благодаря ти, поне да не се мотая излишно във Била.   bouquet
Виж целия пост
# 202
ей това сътворих днес

ето и парче
Виж целия пост
# 203
Да се похваля направих торта "Трюфел" ....Велика е!!!
Нямам снимки, защото нещо не я докарах на вид Embarassed, но съм обещала скоро пак да я направя и ще се реванширам
Но тортата е страхотна, определено си заслужава   chef
Виж целия пост
# 204
Не може ли тази тема да се закове?!  тук има толкова много рецепти на торти, ще бъде жалко ако мине назад и всеки път да я търсим!
Виж целия пост
# 205
Мацки-ей таз торта правих на една приятелка за бала.Някои неща не ми се  получиха както трябва,но за следващият път си знам.Тортата беше огороооомна.



Сори за лошото качество на снимката-вината не е моя. Simple SmileОтстрани до подаръка лежи една роза,която за жалост не севижда много добре Confused
Виж целия пост
# 206
Браво, Лидиана!  chef Я сподели как направи панделките. Wink
Виж целия пост
# 207
Ваня-по обяснения на Сладка Хапка-глазура от Маршмелоуз,но с нишесте-на нещо коносувидно редиш нарязани еднакво дебели лентички-около 10-после на топче ги нареждаш,така ,че да замяса на пондела.А спиралките ги навиваш на химикал.Незнам обаче дали ти стана достатъчно ясно newsm78
Виж целия пост
# 208
Розата става ли за хапване Blush или е изкуствена?
Виж целия пост
# 209
Става,става....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия