Моите любими торти!!!-2

  • 113 486
  • 429
# 315
Снежи, чудна е тортата - тъкмо щях да питам не е ли Наполеон!   bouquet Ох, направо ми се дояде, толкова е апетитна!  Crazy Heart Eyes
Виж целия пост
# 316
Да питам, някой знае ли къде в София мога да намеря такива цветчета, като от тортата на Кенга? Thinking
Виж целия пост
# 317
Днес направих   торта Трюфел-разкошна е Crazy.На вид е като от виенска сладкарница,а вкусът е божествен,топи се в устата.... #Crazy #Crazy #Crazy
За съжаление  #2gunfireнямам фото и си умирам от яд,че не мога да ви покажа това съвършенство... #Cussing out
От тук черпя вдъхновение и идеи
Благодаря на marabu,отново,както и на sladka hapka,пеп-4о и morena,които ми дадоха стимул да я направя  bouquet
  Между-другото,тортата е за рожденния ден на свекърва ми. Flutter
Виж целия пост
# 318
Ванче, тортата е убиец.
Засега ми е на първо място във фаворитите за торти. Ясно ти е защо.
Виж целия пост
# 319
Момичета, попаднах на една торта, която съм яла в Москва и за която се опитвах да си спомня покрай тортата с мюсли на Сладка хапка. И днес в руски сайтове намерих рецептата за "Кранчин Манчин" - много прилича или е същото това, за което си спомням. Вижте го каква красота е!



Ето и рецептата:

За 10 порции:
150 гр. натурален шоколад
70 гр. обелени слънчогледови семки
50 гр. корнфлейкс
1 кг. плодове по избор /ягоди, малини, къпини/
1 пакетче желатин или някакво желе /може и разтопени лимонови резанки/
250 мл. ягодов сироп / от компот или просто подсладена вода/

1. Шоколадът се чупи на парчета и се разтопява на водна баня.
2. В горещия разтопен шоколад се изсипваткорнфлейкса и слънчогледовите семки. Внимателно се разбърква, така, че да се смесят с шоколада.
3. Кръгла форма с диам. 26 см. се застила с готварско фолио, покриват се и стените, и се изсипва шоколадовата смес. Изравнява се, притиска се с лопатка или лъжица, и се поставя в хладилник за около 40-50 мин.
4. Плодовете се измиват и подсушават. Нареждат се върху шоколадовата смес по ваш избор.
5. Приготвя се желатинов разтвор с ягодовия сироп и се заливат плодовете с помощта на лъжица. Пак се връща формата в хладилника поне за час. /Мисля, че е много цял час!/
6. Формата се вади от хладилника, тортата се прехвърля в чиния и се сервира.

Тортата е много свежа и не много сладка.

В почивните дни ще опитам да я направя.
А може би някоя от вас вече я е правила? newsm78
Виж целия пост
# 320
Сладоледена бомба http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=951247

чийзкейк http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=951269
Виж целия пост
# 321
Bambinkamalinka, чийзкейкът ти изглежда направо убийствено!Поздравления!
Виж целия пост
# 322
Iabrex,благодаря ти,и вкусьт му е убийствен.Черпя те едно парченце http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=951270
Сладоледената бомба сьщо е сьс сирене/Дунавия/-много вкусно
Виж целия пост
# 323
  smile3501 smile3501 smile3501 smile3501Бамбинка
А рецептите може ли ????Много интересно със сирене ''Дунавия''!!!
Виж целия пост
# 324
Сладоледената бомба е по рецептата на Зьхи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=100057.msg1761574#msg1761574

В моятя бомба не сложих шоколада и ядките.Захаросаните портокалови корички не ми харесаха-с портокалови корички от сладко ще стане по-добре.Важно е Дунавията да се изкисне много добре от солта.Аз усещах лека солена жилка,но гостите ми не долавяха такава.Бяха много учудени,когато им казах,че в тортата има сирене.

Чийзкейка е по рецепта на Honda,аз само намалих продуктите и сложих малко повече сметана.
Аз го направих така:

блат:250гр. бисквити-1и3/4ч.ч.-смлени
         100гр. орехи-смлени
         1/2пак. масло/60гр./
         есенция ром

крем:250гр. сирене Маскарпоне
         100гр. сирене Филаделфия/аз сложих Буко/
         1ч.ч. пудра захар
         150мл. течна сметана

за блата:Смлените бисквити и орехи се смесват с разтопеното масло и есенцията.Разстилат се вьв форма за торта,натьпква се добре
                и се слага в хладилника.
за крема:Разбива се сметаната,прибавят се маскарпонето,филаделфията и захарта.Разбиват се добре и полученият крем се разстила
                вьрху блата.

Отгоре намазах сьс сладко от боровинки,но тьй като ми беше останало малко го смесих с малко водичка и желатин.
       
       
Виж целия пост
# 325
Iabrex,благодаря ти,и вкусьт му е убийствен.Черпя те едно парченце http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=951270

Уф, тия учени! Кога ще направят телепортацията възможна??? newsm78 А, то сега, уж ме черпят, пък само преглъщам пред монитора. Cry Друго си е да имаше едно копче, да го натисна и тортичката като СД  да ми излезе от там! Wink
Виж целия пост
# 326
Iabrex,благодаря ти,и вкусьт му е убийствен.Черпя те едно парченце http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=951270

Уф, тия учени! Кога ще направят телепортацията възможна??? newsm78 А, то сега, уж ме черпят, пък само преглъщам пред монитора. Cry Друго си е да имаше едно копче, да го натисна и тортичката като СД  да ми излезе от там! Wink

Ех,мечти,мечти...
Виж целия пост
# 327
Labrex, нещо си пропуснала в рецептата на сладкиша. Видях, че в съставките има мюсли, а то после никъде не се появява. Може би се слага със слънчогледовите семки, но си мисля, тогава няма ли да се задъвква гадно? Не трябва ли нещо да се накисне или????  Rolling Eyes
Като я направиш, кажи какво стана, че много ме заинтригува този сладкиш!


Бамбинке, а ти просто нямаш милост!!! Кой ги яде тия вкуснотии? Аз щях да се търкалям ако беше наоколо ми.
Виж целия пост
# 328
Кенга имам периоди в които нямам спиране.Кеф ми е да си стоя в кухнята и да изпробвам рецепти.
Ето още една тортичка от мен/ по рецепта за торта порше/ http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=951246
Виж целия пост
# 329
Labrex, нещо си пропуснала в рецептата на сладкиша. Видях, че в съставките има мюсли, а то после никъде не се появява. Може би се слага със слънчогледовите семки, но си мисля, тогава няма ли да се задъвква гадно? Не трябва ли нещо да се накисне или????  Rolling Eyes
Като я направиш, кажи какво стана, че много ме заинтригува този сладкиш!


Ами аз съм си любителка на мюслито и съм си го изяла..................Разбира се, че се слага заедно със слънчогледовите семки. Уж не спях тогава, ама........ Мислех в събота да правя тортата, но не ми остна време. Ще взема един шоколад днес, ще го разтопя и ще го объркам с мюсли. Като постои, ще опитам дали се яде. Но в Москва го ядях и още как............ Heart Eyes Хич не ми се задъвкваше гадно. Мисля, че от втечнения шоколад ще омекне. Като пробвам, ще напиша. Grinning

Bambinkamalinka, ти пак уцели десятката!  bouquet Е как я нашари така тая торта, като "купешка" е!  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия