Моите любими торти!!!-2

  • 113 546
  • 429
# 90
Момичета, тортите ви са супер, БРАВО!

Ето и тортата за днешният ми рожден ден:

Hищо особенно(пак нямах време) Embarassed Embarassed Embarassed. Вътре познатата класика - пандишпан, млечно-маслен крем, покритие и украса, марципан.
Виж целия пост
# 91
Наталинке, честито!!! Голямо си вдъхновение, да знаеш! И на другите рожденички сладковкусни целувки!
Виж целия пост
# 92
Поздравления на Ванчето, Зори и Наталина за прекрасните торти!
И аз направих торта за рождения си ден, но забравих фотоапарата вкъщи! Не е нещо особено, но утре ще ви я покажа!
На украса не я докарах добре, но пък беше вкусна!
Виж целия пост
# 93
Честито на рожденничките!Natalyna,много красива торта!Мira,чакаме снимки.
Виж целия пост
# 94
ЧРД, момичета !  Прекрасни тортите !
Виж целия пост
# 95
Ванчето, тортата е страхотна, непременно ще я пробвам и аз  smile3521!!!




Днес моята мама има Рожден Ден и ще я изненадам с тази тортичка :



Нещо средно е между Шарлота с ягоди и парфето на Сладка Хапка. Разрез ще покажа следобяд, като я срежем.
Страшна торта. Моля те дай рецептата.
Виж целия пост
# 96
Момичета, тортите ви са супер, БРАВО!

Ето и тортата за днешният ми рожден ден:

Hищо особенно(пак нямах време) Embarassed Embarassed Embarassed. Вътре познатата класика - пандишпан, млечно-маслен крем, покритие и украса, марципан.
Grinning страхотна е
Виж целия пост
# 97

много е вкусна!!!

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png
Виж целия пост
# 98

Изглежда много добре,поздрави   bouquet .Ама даи рецептата,моля те.
Виж целия пост
# 99
ЧЕСТИТ  РОЖДЕН  ДЕН  на всички!Приятно и весело изкарване!  bdbaloni
Виж целия пост
# 100
Благодаря на всички!
Утре ще ви "почерпя" с по едно парче от моята торта!!!  Heart Eyes Hug
Виж целия пост
# 101

Честит рожден ден, момичета! Да сте живи и здрави, и много, много обичани!
Виж целия пост
# 102
Момичета, тортите ви са супер, БРАВО!


Hищо особенно(пак нямах време) Embarassed Embarassed Embarassed. Вътре познатата класика - пандишпан, млечно-маслен крем, покритие и украса, марципан.
Честито!
А интересно какви стават, като имаш време Mr. Green  bouquet
Торта не съм правила от години. Другата събота и аз имам РД...ще взема да се представя  bowuu
Виж целия пост
# 103
Страшна торта. Моля те дай рецептата.

Рецептата е комбинация от няколко торти + мои фантазии. Сега ще ти систематизирам нещата :

Най-отдолу е пандишпанов блат, който приготвих от :
 2 яйца
50 гр. брашно
50 гр. пудра захар
1 ванилия
1-2 ч.л. настъргана лимонова или портокалова кора за аромат (може и без тях)

Жълтъците се разбиват със пудрата захар, добавя се ванилията и лимоновите кори. Отделно разбиваш белтъците на сняг със щипка сол и ги добавяш към жълтъците, като внимателно ги смесваш. Печеш в предварително загрята на 180 гр. фурна.
Но можеш да сложиш и готов блат, По-лесно е  Wink.

Като изтине блата го слагаш най-отдолу в тортена фора, от разкопчаващите.

1 Руло (на Ройал кейк например) го нарязваш и редиш около стените на формата, но предварително ги облепваш със фолио или наелон, за да не залепнат после по нея и да се развали формата.

Пълнежа е от 4 заквасени сметани (от малките на Данон ползвах аз) и 1 кофичка кисело мляко "На баба"-кафявото. Разбивам сметаните на крем и към тях добавих около половин килограм ягоди (предварително ги бях наръсила с 1 к.ч. захар за да си пуснат сока, сока прецеждаш и отделяш настрани, за най-отгоре). Пасираш всичко много добре и добавяш 2 пакетчета желатин. Ако харесваш повече сладко, можеш да добавиш захар на вкус, аз не съм слагала допълнително, защото тази от ягодите ми беше достатъчна за моят вкус.
Желатина предварително го разтваряш в малко студена вода, за да набъбне и после го разтопяваш на водна баня или в МВ, но гледай да не завира. котаго се разтопи, го прибавяш към сметановия крем и размесваш добре. Изливаш сметановия крем във формата и я слагаш в хладилника за 3-4 часа да стегне добре.

Когато крема е стегнал вече си нарязваш ягодите (или с каквито плодове си решила да украсяваш) и ги редиш върху крема.
1 пакетче желатин го разтваряш по горнана продцедура. Отделеният сок от ягодите го разраждаш в вода (аз го правих на око, ама около 300-400 мл. вода отиде при мен. Добавяш желатина вътре, размесваш хубаво и заливаш плодовете, така както са си във формата. Прибираш в хладилника отново и оставяш пак около 3-4 часа да се стегне хубаво цялата торта.
После откопчаваш внимателно формата, ако е необходимо първо леко мини с нож по края, за да отделиш тортата от формата и готово.

По желание, преди да излееш крема върху блата, можеш да наредиш и на него плодове.

Ето и от вътре как изглежда :



Вкуса е като на сладоледена торта с плодове  Grinning.

Ако нещо не съм дообяснила питай.
Виж целия пост
# 104
Леле, Зори, чак ми се дояде!
Честито на рожденичките!!! Много, много сладки моменти!!!  bouquet  bouquet

Ванчето и Наталина, може ли линк към тортите, че при мен пак не се виждат? Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия