Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фигурно пързаляне - 8

  • 43 141
  • 736
# 450
В първите 2 групи на ритмичния танц доста нови лица, дебютанти. Но за жалост има технически проблем на пързалката и ту картина, ту звук, ту и двете пречат на гледането  Close. Почти не видях цял танц без такъв проблeм. На Куц-Михайлов явно така им върви, защото помня че на първия им гран-при  в Саранск 2016 пак проблеми с картината имаше  Mr. Green. Тяхните първи 2/3 ми харесаха но не са много готови. Техниката позволи да определя,  че ми допадна общо взето програмата и на Marjorie LAJOIE / Zachary LAGHA но от видяното и те не са готови. Водачите в класирането и въобще първата група на леда може да се каже че не видях. То и лека мъгла им на леда, въобще "прелести"  Mr. Green. За това се разсеях с треньорите. Дебютиращ китайски дует но треньора "на диванчето" ми се стори познато лице- то в Китай някой току изчезне от състезателния лед без да разберем - та ето не съм се излъгала - Zheng Xun.
Лицето  в залата с музиката извън състезателната ме  Simple Smile с работата си до тук. Поне музиката ще е интересна ако не транслацията  :lol
Вчера излагация с транслацията. Но и показаното от танците и мъжете като ниво е по-слабо от това на първия етап. Да видим днес каква ще я свършат. Какво видях при момчетата?! Пораснали  в м/усезона и Городницки и Ковальов и Каптич.....Надути компоненти много ме  Confused Rolling Eyes този път. Хваля Коширо Шимада, Хес, Майерхофер. Савосин и Грасл голяма разлика с първия си етап не постигнаха. Прехвалените Пулкинен и Орцел само след редакции в оценките мога да възприема в таблицата. Днес им е волната,  да ги видим какво ще сътворят.
Всеки от последните 2 сезона поне, имаше по един такъв етап с транслация мираж. Даже миналия сезон май бе точно австрийския етап. По-миналия съм сигурна че бе Саранск. Дано им се появи достатъчно нет както се казва  Whistling иначе жалко за Тед и сие така. Слушам го втори етап и или нещо е гледал британските коментатори от недалечното минало  Laughing или нещо друго се се случило но на моменти му признавам това как и какво хвали , особено при напълно оплескано изпълнение. И предишните сезони бе такъв но сега ми се струва че е напреднал в това  Laughing. Остава му малко да се посвети на обща култура по няколко "фигурнопърз. езика" и ще е бижу  Laughing.

Видеоинтервю с големите ни любимци Пайпър -Пол
Канадския отбор има сбор - https://www.youtube.com/channel/UCsc7hNfnY3b65mZqXkVKNZw/videos
Виж целия пост
# 451
Колкото се радвам за късмета на Альона Савченко въпреки всички перипетии в състезателната ѝ кариера, а те са направо  ooooh! Crazy, толкова не се радвам за липсата на късмет у Ксения Столбова. Много жалко за дуета Столбова-Климов. Все ми изглеждаше че отлагат разни неща след 2014 вместо да действат и тези неща се натрупваха и трупаха и....  Misc Bomb. Мнооого жалко. Да видим какво и дали тепърва ще видим от тях на състезателния лед.
Юзу обяви програми и каза - https://www.ifsmagazine.com/hanyu-skating-for-himself-this-season/
Сергей Воронов
Nathan Chen

От втория етап на юньорите не съм изгледала всичко още.
Момчетата може да се каже че видях. Приятно впечатление от Коширо Шимада. От Пулкинен и Орцел, въпреки цялото старание на Тед аз не останах въобще впечатлена. От София 2018 до Линц не виждам промяна, да видим до ЮСП 2019 как ще са. Видях че Савосин на волната загатна че ще я "събере" и съответно по-добре от преди седмица.
Видях кратките спортни. Тъкмо се гарирах да видя какво е това чудо - спортен дует от Индия  Wink, а те ....... Трите руски дуета безапелационно начело. Polina KOSTIUKOVICH / Dmitrii IALIN пак почват ударно серията но да видим този път как ще се справят с втория им старт. Сопот отслабнал направо наполовина, чак наченки на талия се вижда  Wink.  Третия руски дует видях за първи път. И тук мнооого нови лица.
Въобще вече минаха 2 етапа и направо съм изненадана от толкова много нови лица във всички дисциплини. От както гледам серията такова нещо не се е случвало. Въпреки че има още цели 5 етапа почнах да се чудя и "притеснявам" къде са не видяните до тук познати ми юньори  Wink.
От момичетата видях кратките само на Альона Косторная и Мария Лавушкина. От волната видях последните 2 групи събота вечерта. Двете изпълнения на Альона са задължителни за гледане  Stop. Звънка та дрънка, всичко ѝ е на ред, само да е здрава.
Ще наваксам с останалото до Каунас.
Conrad Orzel
Альона
Виж целия пост
# 452
Елизавета Туктамышева

Тук малко за промените в правилата - https://www.sport-express.ru/figure-skating/reviews/figurnoe-kat … tberidze-1452982/
Юзу кратко го синтезира- махаш 30 секунди и махаш елемент с трайност 10 секунди. За останалите елементи имаш с 20 секунди по-малко от колкото преди.  Rolling Eyes Close

За разтоварване- Осенний поцелуй
Виж целия пост
# 453
От технически проблемния Линц се местим в Каунас. Да видим там как ще е техническото обезпечаване на турнира. Един етап на година се преживява да "куца" но повече ще е прекалено. Да дерзаят домакините щом са взели етап  Naughty Stop
Таблица
Третия етап е без спортни дуети. 21 момчета, 33 момичета  Laughing и 18 танцови дуета. Този път без наше участие. Без разлика във времето. Начало утре в 14,15 с кратките момчета.
Елена Радионова
Виж целия пост
# 454
Кратките момчета днес са общо взето бледа гледка. За капак и Тед на 2 пъти ме  ooooh!- в самото начало с комплиментите за показаното от Joseph KANG и почти в самия край за Торгашев. След поредното му каша изпълнение като чух че този Торгашев е "strong jumper". Хвалене разбирам като има за какво. Поощряване също съм "за" но .... Тед няма граници  Mr. Green. Само да не реши да тренира някой  Whistling, видях му бледите сънародници днес.
Ни Фан ни Торгашев-този вече за втори старт, грам зачатък на някакъв напредък, ама грам поне.
Кой запомних от видяното. Sinali SANGO от Южна Африка ме изненада приятно колко бе органичен в музиката си.    Kai JAGODA, Luke DIGBYи Yauhenii PUZANAU за себе си добре.    Mihhail SELEVKO и Ivan SHMURATKO видимо могат и по-добре. Мурашов видимо пораснал и то не само на височина но и като общ фасон. Майоров с хубава програма и като за себе си се старае  в нея, имам предвид извън техниката. Белохрадски младши добре за себе си но можеше и без грешки, да го видим на волната, Вернер бонус до пианото  Simple Smile. Geonhyeong AN приятно впечатление от него в музиката му. Кишина добре. Яковлев-водача в класирането гледам за първи път. На волната очаквам размествания. Обичайно.


Момичетата почват след малко като първа на леда ще е Трусова.

Тези дни е руската контрола и съответно почват интервютата:
Буянова
Орсър
Коляда

Eлена Радионова.
На фона на Вернер и Перен вчера ето и интервю с Жубер в ролята му на треньор.

Не разбирам защо в Каунас не почват по-рано. Снощи "по нощите" завършиха момичетата а днес са пак те и то с волните до среднощ. ooooh!
А иначе вчера на кратката имаше интересни момичета и изпълнения. Стараха се въпреки грешките но повече на брой с добра база този път отколкото на предишните стартове. Поне така ми се стори. Първите 10 в класирането заслужава да се видят. Ксения Синицина и Екатерина Рябова виждам за първи път, бързи ритми избрани в кратките им програми и те доста успешно се справят с това предизвикателство. Архипова и Бекари затвърждават доброто впечатление от миналия сезон за тях. Yelim KIM и Moa IWANO също.
Но гледам вече трети етап и нещо не мога да се "оправя" с японските участници. Нещо ярките юньори минаха на куп в сеньори и сега там ще се "бият" за конкретния брой квоти  Confused Rolling Eyes. Не ми харесва така.
Виж целия пост
# 455
Попова-Мозгов

Diets in the Figure Skating World
"Мир фигурного катания"
В брой 2 има и интервю с Лакерник след конгреса.
Виж целия пост
# 456
Rhythm Dance
Какво забелязах? Хареса ми програмата на Irina GALIYANOVA / Grayson LOCHHEAD. Не ми хареса програмата и други неща в Arina USHAKOVA / Maxim NEKRASOV но признавам че в изпълнението са силни, поне на вчерашния  старт най-силни. Сестра-брат дуетите в американския отбор никнат като гъби  Crazy. Oona BROWN / Gage BROWN виждам за първи път и те са дуета който бе най-балансиран като приграма-изпалнение вчера. Впечатли ме и треньора , още не съм го разгадала кой е. Запомних ги определено, да ги видя днес. Хареса ми и програмата на Lila-Maya SECLET MONCHOT / Renan MANCEAU. Т.е. от 18 харесах само 3 програми. Излагат се авторите им. И нещо туй уж танго е толкова размито , че ...... в повечето случаи крайното впечатление е гротеска  Confused. Този сезон до тук като гледам явно ще трябва да примижавам на ритмичния танц. Но да не се сещам за ISU че са ми черни в момента   Close, прочетох Лакерник и това за спортните дуети кое и как се е получило ме  Close а да не говоря за сеира в тези вече 3 състезания с -5/+5. И преди беше пародия но сега направо умножена  и не че не го знаехме че ще е така но гледката Sick.
Волните момичета
Слушах и поглеждах а някои изпълнения и гледах. Трите литовски момичета оставиха много приятно впечатление и направиха явно най-добрите си изпълнения до тук в състезателната си кариера, вдъхновиха ги родните стени. Ekaterina RYABOVA и Alina SOUPIAN  добри премиери. Архипова и Ивано с грешки но ясно че могат и без тях и са много добри. Yelim KIM надскочи и себе си и заслужено с първи медал от JGP в кариерата си. Синицина въпреки грешките си с много приятен дебют, запомних я , много удохотворено пързаляне. Трусова е отделен случай, който не ми се коментира в момента.

Още интервюта от руската контрола - https://fsrussia.ru/intervyu.html
Виж целия пост
# 457
Включих си днес в транслацията на загрявката на последната група на волните момчета но по-добре да си го бях спестила. Толкоз ми е коментара за тях на тоз етап. А Торгашев да се сърди на съдиите но този сезон в знак на протест ще го прескачам на стартовете му. Всичко има предел, туй към съдиите най вече  Peace.

Волните танци. Последните 2 групи гледах по-внимателно.
Оона и Гаге  Браун определено са новата  находката до тук в сезона. Направо са чудесни за възрастта и нивото си. Въпреки грешките и 4 наказателни точки днес. Пълно удоволствие е да се гледат тез двамцата. Да дерзаята, да са здрави и да минат успешно ръстовите промени.
Irina GALIYANOVA / Grayson LOCHHEAD на волния танц се сетих и проверих. Ирина миналата година с премиера но с друг партньор и я запомних тогава и си я отбелязах за проследяване. Радвам се че продължава в същия дух, струва ми се че успешно се справя със смяната на партньор. Отделно и на волната да похваля Лейн-Разгуляевс- просто ставам все по-голям техен заклет фен, след всяка готина програма, пак интересни моменти, браво.
Ушакова-Некрасов - гледам трети сезон. Арина порасна м/увременно и ги поздравявам двамата като дует как се справят с това. Първата година по-скоро съм запомнила програмите им с добро. Миналата година  Thinking 50/50. Тази година май пак ще е така. Горшков и компания да внимават в картинката, защото тези двамцата почват да ми стават любимци сред руските юньори.
В някои от дуетите на това състезание ми харесва по един от фигуристите но за жалост трябва дует. Други дуети нямам за хвалене.
Дуета на второ място, който гледам за втора поредна година за себе си прилично на това състезание но оценките , .... но Шпилбанд, .....но съдиите - грозна гледка   Confused

Тарасова-Морозов

За много от нещата които прави Трусова за първи път в историята на фигурното пързаляне мога да ѝ сваля шапка. Но вчера на волната програма след това падане на 4Т как стана и скочи 4Т-3Т направо ме  Crazy smile3544 smile3544 - видеоинтервю с нея .


Записи от руската контрола - https://www.youtube.com/user/Svetapoln/videos
Виж целия пост
# 458
 Coffee
От руския фронт не спират материалите:
https://fsrussia.ru/intervyu.html
Видях повечето контролни изпълнения. 2 неща ме провокираха към писане:
1. 9 момичета- максимално 3 квоти, всички силни и заслужаващи да ги видим на големите стартове и не по 1 път. А ще гледаме ..... Марс и сие.  Rolling Eyes. А на всичко отгоре това не са всички налични добри при сеньорите.
2. Воронов и късния му разцвет. Как може да му дойде акъла , образно казано, с възрастта?!  Mr. Green. Ей на от година на година все по-добри програми. Сега само кратката и то в контрола видях и се гледа от до без проблем.

Волната му е от Денис Тен, което ме подсети че онзи ден като гледах кратките момчета на jgp като обявиха фигуриста от Казахстан и аз автоматично  Cry неволно. После и интервюто с Радионова. Сега следва и волната на Воронов.

Не че е новина но е официално -  Фёдор Климов
Виж целия пост
# 459
Заради часовата разлика Lombardia Trophy почва преди 4-я юньорски етап. Миналата година със сигурност имаше картина,  за тази не знам. Но и не бързам въобще с желание да гледам неготови сеньори. US International FS Classic също е идните дни.
На руския фронт направо "цирк" устроиха медиите и "медийните звезди", така че там съм си сложила вето към момента въобще да поглеждам. Докато мине цялото чудо за 3 дни.  Tired . От кратките качени в петък нататък нищо повече не съм и няма и да гледам. Като дойдат стартовете тогава.
Постолимпийския сезон не е за бързане със сеньорите. Гледаме новоприходящите и на тези които им е дошъл реда в съответните им федерации , а асовете не бързат въобще.
Виж целия пост
# 460
Посветено на спортните дуети:

Ксения Столбова
Галина Кухар
То от китайския фронт докато не видим нещо все е на слухова но май Хао Джан не е с партньорката си Ю Сяою. Там е такава каша с информацията че .....Вероятно тези двамата Савченко и Джан може да се получи, че заедно се оттеглят от състезателния лед- в една година  Simple Smile.

Иначе продължават видеоинтервютата на сеньорите на руския фронт- https://fsrussia.ru/intervyu.

Таблицата на четвъртия югп етап е готова. 10 часа разлика  Laughing. Пълен етап и добре подреден.
При момчетата нейсе ще проверя докъде са стигнали Джеймс Мин, Октар и Гуменник. Хиваташи ме  Laughing, мислех че вече е при големите .
Втори старт на серията за Александра Фейгин. Под 30 момичета като брой направо ме  Crazy Wink. С интерес очаквам за първи път този сезон да видя Анастасия Тараканова.
В спортните дуети очаквам интересно съперничество м/у Мишина -Галямов и Панфилова - Ръйлов.
В танците ми е интересно как ще се получи втория старт на Eliana GROPMAN / Ian SOMERVILLE.
Виж целия пост
# 461
https://www.youtube.com/watch?v=W_lJKoryjHM
Картина от Ломбардия има и този път
http://www.fisg.it/upload/result/4802/index.html

Е аман от новини. Дуета Маркей-Хотарек няма да видим повече на състезателния лед. Туй както и да е но и извън състезателния за сега няма да ги видим защото Валентина иска да продължи.  Thinking да видим. Но тези двамата са просто създадени като дует за публиката.
От изтеклото здравно инфо Жан-Люк Бейкър е с комоцио.
До тук просто вече се прекали с минорни  новини. Сезона почна и е крайно време да спрат. Състезателите да навлизат във форма бавно но славно, ние да се запознаваме с какво са ни подготвили за новия сезон и така в развитие  Naughty
На леда в Ломбардия Туктамъйшева , Самодурова и Вивека са  в прилична форма за момента.
Спортните дуети при сеньорите, тези които знаем, толкова уредяха че ....... тези които останаха имат голям шанс за медали, който преди това въобще не са имали.
Виж целия пост
# 462
Винсънт Джоу

Ритмичния танц в Ричмънд с добър сбор от качествени постановки. Повечето и прилично изпълнени и добре презентирани. Като цяло приятно впечатление така.
Началото с много приятна класическа танго-постановка от дебютантните Miku MAKITA / Tyler GUNARA, акцентите във втората им композиция ми харесаха , само че по-качествено заслужават да бъдат изпълнени. Представих си тази мини-бижу програма от някой по-силен дует как ще е . Eliana GROPMAN / Ian SOMERVILLE с видим сбой на туизлите, нещо не бяха в пълна кондиция , палци на волната. Loicia DEMOUGEOT / Theo LE MERCIER се стараха, но видимо  губят скорост и точност във втората половина на програмата. Emma GUNTER / Caleb WEIN приятно впечатление. Ksenia KONKINA / Alexander VAKHNOV за новоспоен дует добре, в постановката малко има в повече "типични танго-елементи" според мен, една доза ако се намалят за мен ще е по-добре. Natalie D'ALESSANDRO / Bruce WADDELL с приятна постановка, харесаха ми музикалните спойки , но за сега се вижда че на много места музиката им е по-бърза от тях, да дерзаят, добър дует. Polina IVANENKO / Daniil KARPOV странно впечатление, тоалетите от един стил, хореото от втори, постановката трети, музиката четвърти, през целия танц търсих връзката. А самите фигуристи съвсем нормални, в смисъл добри.  Thinking. Marjorie LAJOIE / Zachary LAGHA явно в пълна кондиция този път и на един дъх си изпълниха танца.
Виж целия пост
# 463
 Coffee много турнири много нещо тези дни.
Коментар по видяното:
Ритмичния танц на Ломбардия трофи- първи танга при сеньорите са ми за този сезон. Сносни програми и по-класически музики  в сравнение с юньорите където има няма се чудя в музиката къде е тангото  Mr. Green.
Дамите погледнах и на кратката и на волната - стараят се с изпълненията към момента, не е лесно почването на състез.сезон. За сега Туктамьйшева с най-бойна форма и заряд. Много махане с ръце при учениците на Мишин , ама много Tired и въпраки че са танга и испански ритми все едно гледам клеопатри и арабски танци  Confused ooooh!. Мноооого дразни това и мнооого жалко, че няма огледала явно там  Peace. Направо язък за цялото можене и на Лиза и на Самодурова. Каори Сакамото така оплеска кратката и аз така се  Confused че за програма не мога да говоря. На волната се стегна относително и тя ми хареса. Тот и Вивека смесено впечатление , да дерзаят.
Волни спортни- кратки не съм гледала.  Работни изпълнения. Мозер явно си почива в Италия  Whistling, голям фарс е тя , спор няма. Но да не се отплесвам. Шелкунчика на Бойкова -Козловски ми бе приятно да видя отново, още повече че добре изпълнен съм го виждала горе долу само веднъж назад във времето. Стараха се.
Интервю Бойкова –  Козловский

Юньорите в Ричмънд седнах да гледам снощи от втората група на спортните кратки. Именно  в тази група бяха Мишина-Галямов и Панфилова-Ръйлов. А преди това бяха китайския дует Tang Feiyao -Yang Yongchao, който ме развесели с програмата и изпълнението  Simple Smile. М-Г изпълниха на целия фон много силно програмата си и заслужено sb. А какво паралелно въртене! Не само че на повторението го гледах, ами като прекъсна трансалицята , на персоналното им видео пак си го пуснах да го видя. Много близо, много уверено, бързо и синхронно. Така е то като ISU  посегна на любимия ми елемент  Wink Mr. Green, а той ми е барометър на мен за дуетите, както и да скачат, както и да се хвърлят, както и да се поддържат, като се завъртят паралелно ми лъсва дуета по бели гащи така де се каже.   За останалите елементи в този дует относно близкото и уверено изпълнение същото важи, да дерзаят. По програмата има какво да се редактира но .... това при руските състезатели е извън тях  Whistling, за съжаление голямо. П-Р нерни, недоспали на вид, не мога да ги похваля много но пък максимума на момента ми се видя че направиха, но аз бих им поставила по-голяма разлика в оценката с водачите М-Г на вчерашния старт. Но да оставя съдийството.
След Линц, сега и Ричмънд се изложи. Две технически засечки нещо прекалено идват  в един сезон. А снощи точно имах настроение да погледам още малко.

Нещо съдийте този сезон го почват много зле, ама найстина мноооого зле. Ако не влезат  в крачка с промените до големите стартове ще трябва да гледам на записи без да си пускам "диванчето" с оценките и ползване на таблиците.  Thinking

Олег Васильев
Виж целия пост
# 464
На фона на jgp  с достъпната и гарантирана картина и на същата на Ломбардия , на американския турнир дори и таблицата не бях заредила заради съмнение относно картината , за да не се дразня. Но ето че феновете са осигурили такава за което както винаги хиляди благодарности и гледане на фигурно въпреки.
 Classic
Теодора Маркова- Simon Daze рт

https://www.youtube.com/channel/UCymKAIXTHayigbXKxSsWr3w
https://www.youtube.com/user/0316seisato
....
За пореден път да кажа колко харесвам американския формат таблици но ISU...... и техните швейцарци и сие .......
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия