Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Срив на имунната система

  • 4 583
  • 20
# 15
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 16
Габи, ако не си алергична към цъфтежа на тревите и дърветата    проучи свойствата на пчелния прашец и пчелното млечице. Наистина са много мощни имуностимулатори. От опит ти го казвам.
Виж целия пост
# 17
Аз имам същия проблем-появи се преди 2г.Така и не разбрах от какво точно се отключи, но имам две версии- едната е, че е на хормонална основа, а втората е, че е свързано с някаква бактерия и един херпес, който ми се появи първия път когато започна всичко и всеки път, когато настивах и ми тръгваше хремата.Да уточня, че херпеси никога не съм имала преди това.Този излиза под носа и дори ми остави белег.
Първоначално си мислех, че настивам, но не може през седмица две да си настинал.И аз опитвах да подсиля имунната система.В един момент не знам от капките за нос или от меда, който използвах против хрема и, който до този момент винаги ми е помагал, но носа ми се запуши до степен, в която не можех нито да вдишвам, нито да издишвам.Без капки не можех да заспя.Тогава тръгнах по лекари УНГ, отделно аз си се лекувам с хомеопатия.Мислех, че е синузит, но от снимките се видя, че не е, а и аз нямах гнойни секрети, само бистри.Правих и тестове за алергии-единствено излезе реакиця към плесен, но слаба.Всички лекари смятаха обаче, че е алергия, а и симптомите са такива-сълзене, смъдене, кихане.Забелязвам, че от миризми, козметики, влага кихам.При алергии разбрах, че не трябва да се стимулира имунната система.Пробвах с противоалергично и наистина изчезнаха симптомите, но нямам намерение да пия ял живот и търся други алтернативи.До този момент хомеопатията не успя да се справи с този проблем, но пък тази година, ноември/ тогава се активизира обикновено този икъл хрема -запушен нос/, когато всичко започна отново по предложение на хомеопатичната си д-рка пих шуслерови соли, процеса се повлия много добре.Започнах да чета за тях и видях, че има превантивни комбинации и започнахме да ги пия.Чукам на дърво, но откакто ги пия, не ми се е случвало да "настивам" и да ми се запушва носа.Но и не е напълно изчезнал проблема, защото сутрин винаги имам бистърсекрет, но си спя спокойно и през деня носа ми не е запушен.Лигавицата ми обаче не е излекувана още.Вчера ми каза човек, с който не сме се виждали отдавна, че гласа ми гъгне като на хремав човек, а и аз усещам, че от тогава, носа ми не е същия.Обонянието ми е притъпено също, кихам често.Не знам от къде ми се натресе тази алергия, но търся начини и аз  как да се оправя с нея.Лятото положението по-добре, определено.

Друго което си мисля да пробвам е да приемам вит.Д.някъде нещо съм прочела, може би.Щях да забравя да добавя също, че преди цикъл симптомите се засилват, което отново ме навежда на мисълта, че е свързано с хормоните.

Доста изчетох, много хора имат този проблем.доста често е срещано и при бременност, което пак води до хормони.
Виж целия пост
# 18
Преди 20г ,когато София още не беше толкова мръсна ,моят съпруг бе така.Преместихме се в планината на място със доста сурови зими и с релеф който не се задържат мъгли и пушек.Още първата зима бе направо нато нов.Нямаше и помен от старите проблеми.
Виж целия пост
# 19
Едно време, ех какъв въздух имаше в Младост. Случвало се е да стоя по няколко дни в центъра и като се прибера у нас да усетя, че гърлото ми се чисти. Сега всяка сутрин се будим с бистра хрема цялото семейство. Нямаме килими, завеси, чистя прах, обаче няма оправия.
Виж целия пост
# 20
И при нас въздуха е много мръсен, осезаемо се усеща като наближиш входа на Бургас, сигурно допълнително затруднява дишането.Лошото е, че при нас и влага има доста.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия