Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Раждане и майчинство в Англия

  • 20 535
  • 98
# 30
Здравейте момичета.
Искам да питам някой раждал ли е секцио в Англия и дали ако аз поискам да родя секцио, те ще ми позволят. На 39 год съм.

Ето копирах ти информацията за секцио пожелание как се процедира:
Asking for a caesarean
Some women choose to have a caesarean for non-medical reasons. If you ask your midwife or doctor for a caesarean when there aren't medical reasons, they will explain the overall benefits and risks of a caesarean compared with a vaginal birth.
If you're anxious about giving birth, you should be offered the chance to discuss your anxiety with a healthcare professional who can offer support during your pregnancy and labour.
If after discussion and support you still feel that a vaginal birth isn't an acceptable option, you're entitled to have a planned caesarean.
Виж целия пост
# 31
Предимно се притеснявам за годините, а и дълго чакахме за бебе. Просто ме е страх да раждам нормално. Но все пак ще се доверя на лекарите, ако кажат че всичко с бебето е ок, значи може и нормално. Просто както всяка от нас иска то да се роди живо и здраво. А и много жени уж тръгват нормално да раждат и все нещо се обърква и пак ги режат. Да, това е в сферата на предположенията, но човек си го мисли.Thinking
Виж целия пост
# 32
Риск винаги има независимо от вида на раждането. Моето дете също е дълго чакано, но и за миг не съм се замисляла да искам секцио при положение че имах нормална бременност и правилно позиционирано бебе. Как ще тръгне бебето никой не може да ти каже предварително.
Не знам кой месец си, но не се тревожи от сега как ще родиш. Проведи си разговорите с акушерката.
Виж целия пост
# 33
Да, Илейн права си. Ами с Господ напред. Имам още много време. 🤗🤗🤗 Благодаря на всички за коментарите.
Виж целия пост
# 34
Здравейте! Имам въпрос относно гражданството на бебето при раждане в Англия. Аз и мъжа ми сме в Лондон от почти 6 години и имаме Permanent residence "settled" status. Намерих следната информация онлайн, според която би трябвало бебето автоматично да вземе British Citizenship:

Children born in the UK to citizens of the European Economic Area may be British citizens depending on when they were born. Children born on or after 30 April 2006 will be British citizens if at least one parent lived in the UK continuously for five years pursuant to their rights under European law prior to the birth.

Някой от вас бил ли е в тази ситуация и каква е процедурата за регистриране на бебето като гражданин на Англия?

Благодаря!
Виж целия пост
# 35
Здравейте! Имам питанка и ще помоля някой който е минал по този път и е запознат да ми отговори. Четох много за майчинството ,но така и немога да разбера от кога започва да ми тече майчинството от момента в който си подавам документите или от момента в който бебо се появи? Благодаря😊
Виж целия пост
# 36
От момента в който започнеш да ползваш и да ти се плаща за отпуск по майчинство. Обикновено това се случва още през бремеността.
Виж целия пост
# 37
Salsisha, благодаря за отговора 😊
Виж целия пост
# 38
Usually, the earliest you can start your leave is 11 weeks before the expected week of childbirth. Leave will also start: the day after the birth if the baby is early. automatically if you're off work for a pregnancy-related illness in the 4 weeks before the week (Sunday to Saturday) that your baby is due.

Когато се подават документи за майчинство посочваш датата от която искаш да стартира, съобразена с горното, ако искаш да е преди раждането на бебето.
Виж целия пост
# 39
Здравейте! Да раздвижа темата... в Англия съм, с положителен тест, а според моя апп в телефона - 4 г.с и 5 дни. Регистрирах се в болницата с положителния тест, но ме притесняват, че са супер бавни тук. Моля, за опит и споделяне - кога ще ме извикат на първи преглед и какво се случва с кръвните изследвания? И изобщо всякакви подробности, които решите да споделите.Благодаря.
Виж целия пост
# 40
Първи преглед между 8 и 14 седмица, обикновенно викат в 12 г.с. По рано само частен преглед.ще ви направят изследвания каквито са нужни, ще получите писмо с добри са или не. Акушерката ви, която ще ви следи ще ви обясни всичко. Имате два скана за цялата бременност, ако искате допълнителни на частно отново. Допълнителни по здравна каса само ако се налага от състоянието ви.

Тук може да почетете повече информация https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/
Виж целия пост
# 41
Благодаря ви!!! Аз затова мисля да си ходя в БГ. Там поне имаш връзка с лекаря си и ходиш често на прегледи, освен това са достъпни. Все пак до 12-та седмица как ще изтрая тук да ме прегледат нямам идея... по-скоро ще си хвана самолета и чиста работа. Simple Smile
Виж целия пост
# 42
Ац си издържах точно с два скана за цялата бременност, това са и дмете фетални реално. Другото е шоу. Но всеки се преценя за себе си.
Виж целия пост
# 43
Здравей,
тук ми прави впечатление, че когато майката е добре, няма кървене, болки и т.н. не товарят с много подробности и обяснения. До някъде мисля, че е по-добре, защото в България от много излишна информация стряскат и объркват. На мен тук ми назначиха 5 скана за цялата бременност, понеже съм пушачка от години..но това е политика в конкретната болница. Принципно са 2. Когато не ми се чакаше отидох на частно - беше около 70 паунда. На частно отидох и на 4д и платих 100 паунда. Истината е, че не научих нещо повече, от това, което си ми  бяха казали, просто си направих кеф да погледам бебчо 😍 Хубавото е, че ако не дай си боже има някакъв проблем се реагира бързо и адекватно, не се притеснявай да си мислиш, че малкия брой скрийнинги означава малко внимание. Знам мн добре какво е напрежението и нетърпението 😊.
В 12гс ми беше срещата при мидуайф, малко след това скрийнинга. Общо взето ги редуват срещите -мидуайф, изследвания, скрийнинг, морфология и т.н.
Бъди спокойна, пожелавам ти лека бременност и здраво бебче. 😍
Виж целия пост
# 44
Проблема е че всички са свикнали в БГ да ходят когато си поискат на скан и да си пускат изследвания Simple Smile а в интерес на истината тук грижата е достатъчно адекватна. Аз забременях на 39,но т.к имах много лека бременност не се наложиха допълнителни сканове, нито пък ме стресираха заради възраста ми. Но както казах и по горе всеки си преценя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия