Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 90 210
  • 685
# 435
Благодаря на всички отзовали се- намерих Simple Smile
Виж целия пост
# 436
Здравейте, да споделя за гъбата ми от две седмици ужасно е лигава, всеки път я мия и тогава зареждам с мляко, четох че е от жегите, но може ли да се разболее от това. До преди това нищо ѝ нямаше, въпреки горещото. На цвят е добре, ако оставям кефира да стои в хладилника с гъбата  по-добре ли ще бъде, какво ще препоръчате.Благодаря
Виж целия пост
# 437
sunrise_67, не я ли държите в хладилник? Simple Smile
Виж целия пост
# 438
Ами не ,когато ми я дадоха ми обясниха два дни вън на плота и два в хладилника, сега я държа 1 на плота и после в хладилника, казвате след зареждането на млякото да я оставя да работи в хладилника ли,за колко време трябва да стане кефира така. И да допълня питането си, кога и как да пия кефира, за да има слабителен ефект?
Виж целия пост
# 439
Ами не ,когато ми я дадоха ми обясниха два дни вън на плота и два в хладилника, сега я държа 1 на плота и после в хладилника, казвате след зареждането на млякото да я оставя да работи в хладилника ли,за колко време трябва да стане кефира така. И да допълня питането си, кога и как да пия кефира, за да има слабителен ефект?
Според мен няма значение къде е държите гъбата в хладилник или отвън.
Моята няма зима ,няма лято все е от вън .
Няма проблем ,когато е лигава мисля ,че тогава се отделят малки гъбки .
Аз зареждам буркана сутрин и на другия ден след кафето я пия .
За разхлабване при мен е трудна работа ,но не ми вреди и ми е приятно да си я пия .
Имам е от близо 10 години ,тогава още живеех в Италия .
През това време горе-долу 6 години съм е пила .
Беше стояла в хладилника и мислих ,че ще е умряла ,но не .
Държах е два ,три дни в мляко и после пак си е пия .
Да допълня още нещо смятам ,че млякото е важно .
Виж целия пост
# 440
Все с едно и също мляко го правя, а Вие зареждате млякото, на единия ден ,на следващия е готов кефира и го пиете ли, не изчаквате ли втора ферментация в хладилник без гъбата? Сега забелязвам,че когато е по-топло ,кефирът е готов още на следващия ден, става по-бързо за ден, не за два ,както преди
Виж целия пост
# 441
Все с едно и също мляко го правя, а Вие зареждате млякото, на единия ден ,на следващия е готов кефира и го пиете ли, не изчаквате ли втора ферментация в хладилник без гъбата?
Не го чакам .
Виж целия пост
# 442
Моята гъба става лигава когато и е топло. Пробвайте в хладилник.
Виж целия пост
# 443
Аз правя кефира само в хладилнк за 5 дни става в най-топлата част на хладилника а и така не нараства бързо и не се налага да и търся стопанин Simple Smile
Виж целия пост
# 444
Благодаря ви, ще я сложа в хладилника да работи Simple Smile
Виж целия пост
# 445
Аз пък да кажа, че имам малки гъбки за раздаване, поне на двама мога да дам. Който иска, да ми пише на лични  bouquet
Виж целия пост
# 446
Аз го правя без да стои в хладилник, за 24 часа става. Слагам в хладилник само когато ме няма за няколко дни!
Виж целия пост
# 447
Момичета,майка ми ми е загряла гъбата с мляко в микровълновата,помислила че съм приготвяла за подквасяване кисело мляко,няма да ви казвам че направо ми прилоша,такъв хубав ми ставаше кефира.Все пак тъпо и упорито я измих и заредих с мляко,сложих и малко готов кефир,но от събота вечерта нищо не става,май тотално се е прецакала.Някой от София ,южните квартали да има в излишък гъба?
Виж целия пост
# 448
danielad, имате лично съобщение Simple Smile
Виж целия пост
# 449
Аз го правя без да стои в хладилник, за 24 часа става. Слагам в хладилник само когато ме няма за няколко дни!
И аз така Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия