За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 836
  • 742
# 75
В рецепта за трицветен кекс няма набухвател ...... какво ще стане ако сложа бакпулвер например или нетрябва да се слага ?
Виж целия пост
# 76
Ако се делят белтъците и жълтъците, давай смело, ще се получи. Разбитите белтъци се явяват набухвател.
Виж целия пост
# 77
Ако се делят белтъците и жълтъците, давай смело, ще се получи. Разбитите белтъци се явяват набухвател.


За този кекс става въпрос
Виж целия пост
# 78
Здравейте,
Искам да Ви попитам, от къде вземате хубави/качествени пилишки дробчета. Не знам до колко може да се вярва на всички статии, че са бъкани с всякакви работи, но все пак.
Виж целия пост
# 79
Може ли да се готви червеното зеле? Прясно на фурна. Както бялото, но червено.
Виж целия пост
# 80
В рецепта за трицветен кекс няма набухвател ...... какво ще стане ако сложа бакпулвер например или нетрябва да се слага ?

И тук няма набухвател, но се получава страхотен. Важното е да разбиеш много добре яйцата.
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_25.html
Виж целия пост
# 81
Може ли да се готви червеното зеле? Прясно на фурна. Както бялото, но червено.
може
Виж целия пост
# 82
Цитат на: mihaela(n)koko link=topic=1020769.msg36318700#msg3[spoiler
6318700 date=1519202231]



Нещо като кекс ли ще се получи или.... да очаквам друго ?[/spoiler]

Това, доколкото го разчитам е Агнеса или Агнеси - много известен сладкиш. Не знам доколко точна е тази рецепта, която цитираш. Разрови се из нета и потърси рецепти за Агнеса - има на много места, ако не ти са проблем суровите жълтъци. Ако не намериш рецепта пиши - ще разровя тетрадките на майка ми, правили сме го стотици пъти

Виж целия пост
# 83
nikaia, да пишеш за резултата!  Wink

Днес ги пробвах.
Следвах рецептата мот а мо, във фурната станаха прекрасни. Като ги извадих някои се спъхнаха, други си останаха надути, трети се спъхнаха само леко.
Та сега имам 5-6 хубави и останалите са полу или напълно плоски.
Виж целия пост
# 84
nikaia, да пишеш за резултата!  Wink

Днес ги пробвах.
Следвах рецептата мот а мо, във фурната станаха прекрасни. Като ги извадих някои се спъхнаха, други си останаха надути, трети се спъхнаха само леко.
Та сега имам 5-6 хубави и останалите са полу или напълно плоски.

На реотани ли печеш или с вентилатор? Както вече писах, тези пудинги са колкото лесни, толкова и деликатни. Американците ги пекат в метални дълбоки форми ( х6 бр. ). На мен най-близки до тях са ми чашките за крем карамел. Металните форми за мъфини по 12 бр. не са особено подходящи, защото крайните форми се надуват повече, а средните не толкова (не могат да се загреят толкова добре). Така че ако ги правиш в такава е добре да сипваш сместа през едно.
Виж целия пост
# 85
Ако се делят белтъците и жълтъците, давай смело, ще се получи. Разбитите белтъци се явяват набухвател.
.................
Не се добавя бакпулвер, има си разбити на сняг белтъци. Достатъчно е.
Виж целия пост
# 86
след изкисвания, попарвания и прочие процедури, сготви бъбреците.
запържих лук, сложих ги, запържих ги, изгасих с червено вино, после добавих сол, майоран и оцет. оставих да покъкри и сгъстих соса.

мъжът ми каза, че било вкусно.
не успях да изчистя всичката лой, беше останала, но той каза, че е вкусно.
казах му да не купува повече... Whistling
Виж целия пост
# 87
nikaia, да пишеш за резултата!  Wink

Днес ги пробвах.
Следвах рецептата мот а мо, във фурната станаха прекрасни. Като ги извадих някои се спъхнаха, други си останаха надути, трети се спъхнаха само леко.
Та сега имам 5-6 хубави и останалите са полу или напълно плоски.

На реотани ли печеш или с вентилатор? Както вече писах, тези пудинги са колкото лесни, толкова и деликатни. Американците ги пекат в метални дълбоки форми ( х6 бр. ). На мен най-близки до тях са ми чашките за крем карамел. Металните форми за мъфини по 12 бр. не са особено подходящи, защото крайните форми се надуват повече, а средните не толкова (не могат да се загреят толкова добре). Така че ако ги правиш в такава е добре да сипваш сместа през едно.

Да, правя ги във форма за мъфини с 12 гнезда. Дъбоки са, гледам да ги пълня до 2/3.
Иначе пека на горен и долен реотан. През нощта ги оставих в студена фурна и днес сутринта всички са станали спаружени, но пък са вкусни Joy Иначе при печеенето всички бяха надути и изпечени развномерно. Проблемът е, че при ваденето и до 1 минута някои просто се спъхнаха.

Последният ми опит ще е като прескачам по едно гнездо. И ако пак не станат зарязвам.

Благодаря за съветите Kissing Face , все трябва да ги уцеля и всички да станат нормални Smile
Виж целия пост
# 88
Как да сготвя свински сърца?
Виж целия пост
# 89
Кулинарки,помощ.Моя шашав съпруг е взел един килограм конска кайма.Аз такова няма да ям,дори не си спомням вкуса на конското.Но какво да я правя,това е огромно количество за един мъж и две деца.На всичкото отгоре и един килограм конска "наденица" сурова.Какво ще го правя това нещо?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия