Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 335
  • 884
# 525
Салата от кейл, лилави картофчета, царевица и маслини



Сорбе от диви круши и боровинки

Виж целия пост
# 526
днес бях до градината и измъкнах няколко от червените картофи. добивът е нисък, сравнено с жълтите  Whistling
ще ги изпържа за детето.

лилави също имам, но сварени не ми харесват, ще трябва по друг начин да ги приготвя... newsm78
откъснах и листа от кейл, но е друг сорт, сурови са доста жилави и смятам да го сложа в зеленчуково къри тип реколта от градината  Joy
Виж целия пост
# 527
[/spoiler]
Освен бутон "полезно", трябва да има и "красиво"!
Виж целия пост
# 528

verabel, благодаря сърдечно!
Ася, аз много ги харесвам, веднага след сваряването, леко натиснати с черен пипер и масло- лилавите картофи. Или на пюре. Печени също. Всъщност като текстура не са ми любимия сорт картофи, но цвета много ми харесва.
Кейлът - и моят беше жилав и махнах централната и по-грубите дръжки . Когато го обърна няколко пъти в загрята мазнина придобива страхотен зелен цвят и омеква. Става по-удобен за ядене.
Виж целия пост
# 529
Ася, бъркала ли си го ориза? Аз когато взимам мешан (див, има черен, има червен, зелен и т.н.) и само ориз сварявам от този, го оставям да се вари на т.н. рачешки очи или в тенджерата под налягане, никакво бъркане, не съм имала проблем. Но ако си сложила от онзи тъмно винен ориз, той много пуска, и да не се бърка, пак ще пусне цвета и ще оцвети всичкия.

Бианка, красота!

Лилави картофи един единствен път съм яла, не ми харесаха, не повторих. Червени (кожата), бели и жълти единствено готвим. И лилав морков много не ми допада.  Blush

Днес мешах тофу намачкано с домати. Няма готвене, лято е! Доядохме супата ха ха ха  hahaha
Виж целия пост
# 530
    Преди да се цопнем в басейна тази сутрин приготвих обяда - зеленчукова яхния и печен оранжев карфиол. Ще направя зелена салата с авокадо и сме готови 😘.



Виж целия пост
# 531
Ася, бъркала ли си го ориза?Но ако си сложила от онзи тъмно винен ориз, той много пуска, и да не се бърка, пак ще пусне цвета и ще оцвети всичкия.


ориз не бъркам. май от него сложих...
на опаковката пише червен ориз, на другата черен ориз.

направих кърито и понеже вчера ядахме ориз, днес направих кус-кус. детето не хареса пържените картофи и изяде кус-куса, на мъжът ми не му хареса кърито  #Cussing out
оставих го да яде хляб с нещо си  Crossing Arms
Виж целия пост
# 532
Пържих патладжан и тиквички"ветрило",голяма галимация,но станаха много вкусни
Печен карфиол
Тарт татен,нямах ябълки и сложих налични плодове
Кроасани с масло-за закуска
Смутита през деня,имам да оползотворя една диня(не обичам да хвърлям),че е презряла
Варена царевица
Виж целия пост
# 533
задуших чушки и след това им сложих извара - разбърках и със салата от домати + хляб= страхотно за лятото!

Измих днес моркови, червено цвекло, ябълки, нектарини, сливи, спанак и круши - за сок (общо е май към 15-17кг). След толкова миене и подготвяне се скапах и реших, че ще оставя правенето на сок за утре вечер, а ми се искаше сутринта да имаме сок... Предишната порция която правих я довършихме с Петък.

Утре ще правя пълнени чушки с ориз, лук, подправки и тофу (запечени на фурна след като го напълня). Дано имам сили след като смачкам 2те кофи плодове които подготвих днес.  Blush
Виж целия пост
# 534
задуших чушки и след това им сложих извара - разбърках и със салата от домати + хляб= страхотно за лятото!

днес правих същотото, но с моркови, подправих със зърна кориандър и сложих извара. чудесно мезе е.

ние днес правихме раклет навън, за вечеря горните моркови, домати с рукула и авокадо, айоли
Виж целия пост
# 535
Уикенда не бях у дома и малко преди да тръгна приготвих този фъдж- суров, без захар.Много добре се получи.  С голямо удоволствие си хапнах, когато се прибрах Simple Smile
Суров бадемов фъдж



Днес грилован патладжан с домате сос и много босилек.
Сурова салата от тиквички, чери и разни зелени подправки.
Виж целия пост
# 536
Скрит текст:
задуших чушки и след това им сложих извара - разбърках и със салата от домати + хляб= страхотно за лятото!

днес правих същотото, но с моркови, подправих със зърна кориандър и сложих извара. чудесно мезе е.

ние днес правихме раклет навън, за вечеря горните моркови, домати с рукула и авокадо, айоли
Ася, настъргани или нарязани моркови? Ще го пробвам задължително, но в нас кориандър няма. Дали да не го заместя с индийски подправки и вместо извара да сложа тофу?  newsm78

Крушите дето вчера мих и ги подготвих за сок, заминаха сутринта за смути-та.

Сока е готов и сега поне за 3 дни ще има. На вкус е чудесен, нектарините му придадоха много хубав гладък вкус на праскова. Но, повече никога няма да слагам нектарини за сок - запушват ми кърпите и ми излиза по малко сок, плюс сега да видим дали като ги кисна в кислородна вода ще се изчистят или да ги бракувам, а и пресата ми загря... много дълго отнемаше да се изцеди сока. Ако някой ползва преса и е слагал нектарини, моля да сподели опит.  Praynig

Уикенда не бях у дома и малко преди да тръгна приготвих този фъдж- суров, без захар.
Скрит текст:
Много добре се получи.  С голямо удоволствие си хапнах, когато се прибрах Simple Smile
Суров бадемов фъдж



Днес грилован патладжан с домате сос и много босилек.
Сурова салата от тиквички, чери и разни зелени подправки.
Какво е това "мескит" и с какво мога да го заместя? Никога не съм го ползвала. Изглежда чудесен този суров фъдж. Бих искала да се пробвам да го направя.  bouquet
Виж целия пост
# 537
Ася, настъргани или нарязани моркови? Ще го пробвам задължително, но в нас кориандър няма. Дали да не го заместя с индийски подправки и вместо извара да сложа тофу?  newsm78

това е разядка. аз тофу много рядко ям, може да стане сухо само с него... Thinking
морковите са настъргани - и на едно, и на дребно става. ако са на ситно се задушават по-малко.
според мен по-добре сложи кимион. той също се връзва добре  Peace

днес правих японски пици, отгоре гарнирах с кашкавал и домати.
за десерт сладолед от гръцко кисело мляко.
Виж целия пост
# 538
Благодаря Ася  bouquet , но не ми се стържат и ще ги сложа на много малки парчета нарязани.
Виж целия пост
# 539

Уикенда не бях у дома и малко преди да тръгна приготвих този фъдж- суров, без захар.
Скрит текст:
Много добре се получи.  С голямо удоволствие си хапнах, когато се прибрах Simple Smile
Суров бадемов фъдж



Днес грилован патладжан с домате сос и много босилек.
Сурова салата от тиквички, чери и разни зелени подправки.
Какво е това "мескит" и с какво мога да го заместя? Никога не съм го ползвала. Изглежда чудесен този суров фъдж. Бих искала да се пробвам да го направя.  bouquet
[/quote]

Baby*

Мескит е дърво,  чиито шушулки и семена се смилат на прах и се използва за подслаждане. Може да се използва и за печене. Безглутенов (от сем. Бобови е растението) Мескитът има високо съдържание на протеини, нисък гликемичен индекс и е добър източник на лесно разградими фибри. Може да замениш с лукума на прах, тя също сладни, но няма карамеления нюанс  на мескита.

Приготвянето е супер бързо, ако имаш тахан. И задължително трябва да се съхранява във фризер или хладилник, защото маслата са малко. Все пак в тахана има достатъчно,  ако искаш може да използваш само какаово- тогава със сигурност ще стои по-дълго време при 26 С например, но и силно ще мирише на шоколад. Аз исках меки парченца.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия