Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2018/2019

  • 67 935
  • 636
# 15
Тази информация ме радва - миналата година бяха по-малко кандидатите - 300-350 по спомен. Явно , въпреки допълнителните ограничения,откъм на прием в училищата, тенденциозните писанията на съфорумки и изборът на училище партньор (131-во) - интерес все още има.
Успех на дечицата утре!

Реалната конкуренция с шанс за прием са децата от Младост и Дървеница. Квартали извън тези не събират точки и нямат никакъв шанс за прием дори и с допълнителни точки за брат/сестра. Това за ПУК. А ако гледаме по напред, прилежащата територия на училищата определя теоретичния прием.
Виж целия пост
# 16
     Аз влизам за малко съчувстствие, защото само вие ще ме разберете Pensive , днес преговорихме каквото решихме, че е важно, затворихме книжките и детето се оплака, че го боли гърло и вдигна висока температура. Прочетох в предишните теми, че резервна дата за явяване няма, така че се надявам да стане чудо и утре да се събуди здрава. Настройвам се вече, че вероятно няма да я заведа утре и ми е доста криво, след усилията, които положихме, но гледам да се успокоявам, че беше приятно прекарано време и детето научи много и ще му е полезно.
   Желая на мамите утре здрави нерви и спокоен дух, а на дечицата да са здрави, спокойни и да имат късмет! Hug
   Ако не успеем да отидем, ще разчитам на вас да разкажете вечерта за задачите, че да си викам като една истинска майка: "Ей, ако беше отишло моето, всичко щеше да направи"  Joy
Виж целия пост
# 17
Здравейте, искам да попитам тъй като миналата година сме се преместили в нова детска градина, а сега искаме в училище това ще окаже ли влияние на точките. В сайта ми пише, че вече сме използвали 3т.
Виж целия пост
# 18
Здравейте, искам да попитам тъй като миналата година сме се преместили в нова детска градина, а сега искаме в училище това ще окаже ли влияние на точките. В сайта ми пише, че вече сме използвали 3т.
Със сигурност няма да окаже влияние- точките по първо желание ще ви бъдат възстановени в началото на кампанията за кандидатстване( ако не са - пишете им да ги възстановят). За ПГ би трябвало системата да е отделно, защото трябва да са включени и училищата.
Виж целия пост
# 19
След 11 часа имаше ли друг стартов час? Моето гардже беше от 9 та се чудя дали вече може да споделяме някакви неща от откъслечните спомени на децата за задачите?
Виж целия пост
# 20
Има и от 13ч май! Изчакайте.
Виж целия пост
# 21
Разбира се. Най-коректно би било така.
Виж целия пост
# 22
Голямо разочарование.

Шилер отново доказа колко нечестна им е политиката.

Стана ясно, че ако братчетата и сестричета не покажат задоволителен резултат, ще имат право на поправка/поправителен изпит върху идентични задачи, за да демонстрират "задоволително ниво". Ще имат и време да се подготвят за този втори изпит.

Другите мухите ги яли. Сега вече е ясно, че нещата няма да останат така обаче.

За пореден път показахте лицето си другари. И за пореден път деца с по-високи резултати от тези на приетите по право ще останат извън Сдружението.

Жалко и тъжно.
Виж целия пост
# 23
Вече може ли да сглобяваме?
Моето дете каза, че е имало кое лети най-високо, сричкуване( или звуков анализ), да зачертаят нещо пред нещо. С ченгел му вадех думите от устата. Според мен тепърва ще споделя. На излизане ми каза- "реших ги, но не искам да ти кажа сега какво ни се падна. Не беше трудно, но трябваше да работим бързо". За мен това означава доста грешки 😁.
Виж целия пост
# 24
И при нас така. Лесно било. По-лесно от това, което сме правили вкъщи, нооо вече открихме грешка на звуковия анализ. Едната дума е била таралеж и написала 2 срички. Другата е била топка, за повече не зная. Имали са задача от типа какво е изпуснал хдожника - допълнила само едно слънце (като чета в предишни години доста неща трябва да се допълнят в такива картинки). Картина да гледат и после да зачертаят неща свързани с нея - имало палма, банани, маймунка. Да отбележат крайния звук в някакви думи като заек например, да зачертаят нещо, а друго да оградят , може би бяха нещо триъгълници и квадрати.  Да дорисуват кокиче в квадрат - много не си го харесвала, което значи много е зле. Сенки имало да откриват и за друго не съм изкопчила, но не тая надежда с тия грешки.
Виж целия пост
# 25
И аз исках да кажа, че винаги е имало квота за братчета и сестричетата - социална придобивка. Има квота и за първи деца каквито бяха моите. Успех с изпитите!
Виж целия пост
# 26
А аз смятам, че е разумно братчетата/ сестричетата да ползват предимство( въпреки че лично мен ощетява), но това са деца, които не ходят сами на училище. Т.е. ако родителите ги карат сутрин до училище - разира се, че за тях ще е по-удобно да закарат децата си на едно и също място. Особено, когато бързат за работа.
По въпроса със задачките- таралеж е с три срички, но и топка е с три Confused. Бях убедена, че срички няма как да обърка, играем тази игра откакто беше на 3г....Rolling Eyes
Кокичето го е дорисувала, но картината на художника " няма да ти кажа" ....ясно значи.
Виж целия пост
# 27
Моето момче каза, че трябвало да дорисуват дясната половина на мъфин.
Виж целия пост
# 28
И аз исках да кажа, че винаги е имало квота за братчета и сестричетата - социална придобивка. Има квота и за първи деца каквито бяха моите. Успех с изпитите!


Каква квота има за първи деца? Няма.
Виж целия пост
# 29
Потвърждавам за последния звук на заек, балон, камион, елха каза моето дете също. Каза, че е дорисувало мъфин. Кое лети най-високо (писала ракета май). За подредба на картинки (момиче, бере някакви неща). Имало е сенки на глави. Имало е срички (таралеж).

И аз не мога нищо да изкопча. Излезе доволна. Каза, че лелите са били по-мили от тези в Света София. Беше доволна и каза, че иска пак на изпит Simple Smile Но това нищо не значи Simple Smile не знам как ще дочакам резултатите, ахахаха.

Организацията на самия изпит изобщо не ми хареса, може би заради дъждовното време не им се получи добре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия