Пролетта носи радост голяма, НОЕМВРИЙЧЕ расте под сърцето на мама!

  • 36 270
  • 763
# 675
Magpar, с обременяване с глюкоза. Като бяха ми правили и юни миналата година, но не ми казаха че имам ИР. Тогава след два часа беше 6 и нещо, а сега 9,1! Според мен това не е от бременността, а заради мен. Sad Понеже качих като спрях работа.
Не ми е толкова проблем храненето колкото страха от игли и мисълта, че ще ми забучат игла нон стоп в мен за 6 месеца. Някак си тъкмо се примирих с инжекциите и сега това ми дойде малко в повече.
За ФМ във втори триместър аз още миналата седмица си запазих час при Сигридов. Знам че е много зает, а аз можех в точно определен ден само. Ще съм в 19та седмица тогава. Казаха ми че доктора искал 20та поне, но аз ще съм в Норвегия вече.
Тези дни хич не спя. Заспивам сутринта и спя до обяд. Вчера четах за секцио и нормално раждане и не знам и аз кое е по-добре. Страх ме е от нормалното да няма разкъсвания, но с тая тромбофилия рискът от тромб при секцио е по-голям. И направо не знам. Не че много имам избор тук, но да кажем че ако настоявам много може и да се съгласят за секцио. Обаче аз като не съм убедена сама едва ли ще убедя тях.
Между другото гледах на кафе с Мария Илиева и каза, че разбрала пола във втори месец. Това как е възможно знаете ли?
Виж целия пост
# 676
Magpar, с обременяване с глюкоза. Като бяха ми правили и юни миналата година, но не ми казаха че имам ИР. Тогава след два часа беше 6 и нещо, а сега 9,1! Според мен това не е от бременността, а заради мен. Sad Понеже качих като спрях работа.
Не ми е толкова проблем храненето колкото страха от игли и мисълта, че ще ми забучат игла нон стоп в мен за 6 месеца. Някак си тъкмо се примирих с инжекциите и сега това ми дойде малко в повече.
За ФМ във втори триместър аз още миналата седмица си запазих час при Сигридов. Знам че е много зает, а аз можех в точно определен ден само. Ще съм в 19та седмица тогава. Казаха ми че доктора искал 20та поне, но аз ще съм в Норвегия вече.
Тези дни хич не спя. Заспивам сутринта и спя до обяд. Вчера четах за секцио и нормално раждане и не знам и аз кое е по-добре. Страх ме е от нормалното да няма разкъсвания, но с тая тромбофилия рискът от тромб при секцио е по-голям. И направо не знам. Не че много имам избор тук, но да кажем че ако настоявам много може и да се съгласят за секцио. Обаче аз като не съм убедена сама едва ли ще убедя тях.
Между другото гледах на кафе с Мария Илиева и каза, че разбрала пола във втори месец. Това как е възможно знаете ли?

Хм, 2ри месец 😏 Аз разбрах първия път в 10г.с.
Виж целия пост
# 677
Аз съм чела, че с много добра апаратура и късмет да се виждат хубаво отличителните черти може да се каже в 11-12 седмица, но не на 100% и то не се гледа дали има патка ами някаква кост май се гледа или нещо такова. Не всички лекари се наемат с такива предположения. Втория месец не мисля, че има вариант да се разбере, още не е оформено тогава.
Виж целия пост
# 678
И мен това ме изненада. Бе съм чула друг толкова рано. Аз съм в 12та седмица накрая на преглед и дано се види нещо, но мисля че има малко шансове.
Виж целия пост
# 679
Май никои още незнае пола в нашата групичка нали?

Момичета, какво хапвате горе долу на ден и по колко пъти?
Уж се “ограничавам” а качвам стабилно... започвам да се притеснявам... и реших да попитам какво закусвате, обядвате, вечеряте ... 😕
Виж целия пост
# 680
Woman, те тия иглички, които се използват при глюкомера, нямат нищо общо с иглите на хепарина. Не се стресирай излишно. Това, което ти се налага да правиш е точно същото като и при мен. Не е никак сложно. Мен лично ме натоварва диетата и постоянното мислене какво да ям.
А на теб генетичните изследвания в норвегия ли са правени?
Виж целия пост
# 681
Woman in red, благодаря за инфото. Аз също правих обременяване и при мен стойностите на 60тата минута не бяха никак добри, но след 120 всичко беше ок...затова те питам. Ендокринолозите казаха, че не е толкова смущаващо. Аз ненразбирам щом не се взимат толкова под внимание сройностите на 60тата мин. защо изобщо ги правим. Там инсулина ми е почти двоен и Хома индекса. Само глюкозата ми е що годе в граници...
Виж целия пост
# 682
Деси, радвам се, че е било фалшива тревога!
Marggoo, добре дошла! За съжаление не мога да ти помогна със съвети за АГ. Аз също съм от София и се интересувам от добри такива по ЗК.
magpar, нормално е на 60мин да са се вдигнали стойностите, заради изпитата глюкоза. Тогава захарта се вдига и инсулина също се произвежда в повече, за да може да свали захарта. Идеята е, че на 120 мин инсулина трябва да си е свършил работата и да е свалил захарта, но в същото време той самия трябва да си е понижил неговата стойност. Ако инсулина остане висок на 120мин вече е проблем. Това означава, че панкреаса произвежда повече количество, от колкото е необходимо. Това от своя страна води до изчерпване на запасите след време, което пък води до предиабетно състояние и диабет. Така, че захарта може и да е паднала, но е много важно какъв е инсулина на 120 мин. Моята ендокриноложка каза, че сега в 10-12 седмица ще направим обременяването, но ще изследваме само КЗ, без инсулин, защото той в момента нямало да бъде реален така или иначе.
Woman in red, аз пък четох теми за нормалното раждане. Колкото и да се плаша от болка предпочитам да е нормално, не искам да ме режат. А и съм чела и слушала, че е по-трудно възстановяването след секцио. Сега разбира се, ако има медицински причини няма как, но сама да се подложа на това - не бих! Даже казах на ММ, че ще е хубаво и той да присъства на нормалното раждане и на него меко казано му призля Smile


Виж целия пост
# 683
Ellie D, много ти благодаря за подробното обяснение. Сега определено съм по-спокойна. Не знам защо докторите не обясняват така добре 😊
Виж целия пост
# 684
Magpar, в Бг като го правих единственото отклонение ми беше на инсулина след обременяването. После на втория час беше ок. Глюкозата си беше в горни граници. Сега обаче тук като ми го правиха няма данни за инсулина въобще, а само глюкозата гледат. И не гледат въобще след първия час, а чак след 2 часа. Там ми беше високо. Според мен ако съм имала ИР преди сега съм с диабет 2. Не мисля, че е от бременността защото глюкозата четах, че се качвала чак след 20та седмица. За това си миля, че си е била такава и преди да забременея. Мисля че е свързано с килограмите. Може би и заради това и бременните качват глюкозата понеже качават и килограми. Ако си с ИР от преди хубаво е поне бяло брашно и захар да не консумираш и задължително си направи едно обременяване към 20та седмица.
Ellie D, да ти кажа и аз бях като теб докато не почнах да разпитвам родили нормално тук. Има чудесни истории за раждане за 3 часа, но има и истории да ти побелее косата. Едното момиче бяха го шили в продължение на 2 часа след раждането, че и забравили марли в нея... Аз ако знам, че всичко ще е ок ще съм с две ръце за, но знам ли... Тук ги държат по 3 дена докато не решат спешно секцио. Чакат последният момент вече когато е опасно чак тогава. В Бг знам, че примерно след 15 часа биха те пратили на секцио. Иначе са много мили и удобства и внимание да искаш. Обаче нещо това чакане до последно ме притеснява. Иначе тук бащата присъства, че и още хора могат да пристъстват. Тъщата има желание. Майка ми също. Така че ако е естествено ще е купон Grinning
Dalivali, аз няма да се бода по 8 пъти на ден. Има едни сензори, които се слагат на ръката. Те са с игла и се забива в кожата и така си ходиш 2 седмици и с едно устройство си гледаш глюкозата нон стоп. Малко са скъпички и не се покриват тук, но е по-добре май от бодетено по 8 пъти. А и аз имам фобия от игли и кръв и не мисля че ще издържа психически и един ден да се бода сама 8 пъти камо ли 6 месеца. Обикновенно като ми взимат кръв от пръста ми прилошава. Та при мен нещата са заради фобията ми. Онзи ден разправях на моя, че ако може да ми го имплантират в мен с операция от колкото с игла да ми го забодат предпичитам така. Той има страх от змии и му викам представи си да ти слагам един питон на врата 8 пъти на ден. Grinning За мен няма проблем, ама той ще получи инфаркт. Така че човек до човек е различен и всеки си има слабости. Тъщата примерно я е страх от мишки. Тя ако трябва да живее в тях с мишка ако ще и домашна за 6 месеца няма да издържи. Обаче ще се справя де то като няма на къде се мобилизираш някакси.
Някой пита за закуската аз напоследък хапвам 2 пълнозърнести кракера с много фибри с топено сирене от фета сирене, че филаделфията е с повече захар и с един домат. Друга закуска ми беше преди плод и шепа сурови ядки. Също преди си позволявах овесени ядки 4 лъжици с един банан, малко мед и мляко. Слагам ги в микровълновата да поврат с млякото и после слагам банана и меда. Слагам и канела малко и една чаена лъжичка кокосово масло. Беше много вкусно, но вече не е актуално. Правила съм си и смути, като слагах банан, спанак, тиквени семки и малко мед. И това не е актуално вече заради захарта. Друга идея е домашно гуакамоле си правех и на кракер със сиренце примерно. Дано съм ти дала някакви идеи. Simple Smile Аз хляб и преди не ядях.
Виж целия пост
# 685
Аз напоследък сутрин или съм на баничка с кренвирш(гледам да е рядко, ама нещо не се получава) или кисело мляко с чия,финни овесени ядки и стафиди. Много ми е трудно да го измислям. Преди всяса сутрин закусвах с варени яйца, авокадо и домат. Сега не искам да си помислям за варени яйца и авокадо,всичко ми се обръща. Вчера правих пилешка супа,така че 2 дни с това обядвам. Днес ще сме на скумрия. Засега не ми се яде,ще видя как ще е като я подуша 😁😁 В промеждутъцити си мажа някоя филийка с топено сирене,филийка с филе. Абе все филийка с нещо 😁
И всеки ден задължително ябълка,киви и изцеждам сок от грейпфрут и портокал, разнообразявам и  със зеленчуците.
Виж целия пост
# 686
Аз последните години почнах много лесно да качвам и то от тестяното. Може да замениш белия хляб поне с пълнозърнест, но хубав такъв. Simple Smile Зависи и колко качваш от бялото брашно и с какви килограми си. Аз не искам да кача повече от 10 кг.
Виж целия пост
# 687
Аз хапвам пълнозърнест или лимец. Този с лимец е много засищащ, но не знам как е гликемичния му индекс.
Виж целия пост
# 688
Всичко в нормални граници при един здрав човек без наднормено тегло е ок. Simple Smile Виж сега ако човек почне да яде кифла примерно всеки ден за закуска 9 месеца емииии нормално да качи. Аз им се чудя на тукашните как гъчат бургери и пици само, но те явно са свикнали заради това че кухнята им е главно мазнини и въглехидрати. На мен сега не ми понасят салатите и рибата, но пак намирам варианти де. Напоследък си правя много патладжан. Даже днес мисля да направя патладжан пица Simple Smile
Виж целия пост
# 689
Мале като ви слушам и ми идва да се самобичувам колко вредни храни ям. Аз за закуска ям прясно мляко с корнфлейкс и лъжица мед. За обяд пилешка супа с поне две филии бял хляб, към 3 един банан. Към 7 вечеряме снощи панирани топени сирена, към 9 пак ми се дояжда и пак ям една филия с лютеница примерно.  Много пиех фреш от мандарини и портокали, но напоследък само вода ми понася. Даже киселото мляко вече не ми се яде. Изобщо не знам какво да готвя, нищо не ми се яде, а като огладнея съм като вълк. Какъв е тоя хляб от лимец? Може да прихвана от вас нещо полезно да изям и аз Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия