Кауфланд - тема 28

  • 81 037
  • 746
# 15
О, това не е добре с хладилника. Аз една година така направих - от хладилника директно в тенджерата и нямаше едно здраво яйце. Ходих до магазина за нови, та поне да има 10-ина здрави яйца. Дори и кората не знам дали може да ги спаси.
Виж целия пост
# 16
Да, и аз това измислих, да я изрежа. Simple Smile
Изразва се, да, да влезе в тенджерата.
Ох, и сутринта ми излезе публикация във фейса, но не мога да я намеря. Пишеше, че били на два реда в кората, и всичко било ок, обаче не четох, евентуално за подробности.
Виж целия пост
# 17
Аз ги слагам в студена вода винаги, не директно във врялата....ама ще видим какво ще стане...
Виж целия пост
# 18
2 пукнати от 15 е направо супер рекорд! Още си спомням една година, когато от 30 оцеляха максимум 3! Такава тотал щета не ми се беше случвала. Това с кората е идея, ще пробвам.
Виж целия пост
# 19
Днес мислех да отскокна до кварталния пазар за яйца, понеже снощи в Кауфланд едно че почти нямаше ами и срока им доста кратък. Тази сутрин ме зарадваха с една кора домашни яйца, та проблемът ми е решен.
Боя имам от миналата година, че накупих доста уж за пластелин, но така и не я използвах всичката.

Снощи минах с детето на бъзо през магазина и накупих ягоди по 50ст за 500гр. Има доста развалени, но повечето бяха ок. Днес и за колегите даже имаше да почерпя пролетно. Репички също имаше на 9ст и лименти на 3ст. Купих си 10бр, та се чудя какво да ги правя. Рано ми е още за коктейли.
Виж целия пост
# 20


Снощи минах с детето на бъзо през магазина и накупих ягоди по 50ст за 500гр. Има доста развалени, но повечето бяха ок. Днес и за колегите даже имаше да почерпя пролетно. Репички също имаше на 9ст и лименти на 3ст. Купих си 10бр, та се чудя какво да ги правя. Рано ми е още за коктейли.

Какви са тузи комунистически цени?! Open Mouth
Виж целия пост
# 21
За варенето на яйцата - имам добър опит с ето тази машинка



Като ги варя на пара, няма изобщо счупени. Обаче по-дълго трябва, около 1/2 час.
Виж целия пост
# 22
Имам мултикукър, който има опция да готви на пара... дали да не пробвам яйцата там да сваря, дали ще стане? Flushed
Виж целия пост
# 23
Хммм, то ако е за готвене на пара... аз имам ей такова нещо:

Дали няма да стане и с него newsm78
Виж целия пост
# 24
Не знам за тези приставки, би трябвало да стане.

Единственото ми неудобство е, че е в един шкаф и трябва да извадя сума неща, за да го ползвам  Mr. Green

Ама ще го вадя де.... Иначе в кошничките слагам отдолу тънък плат/кърпа/подобно и подреждам яйцата, така че да не се допират, т.е. гънките на плата да са между тях /ако ме разбрахте/. Около 30-40 мин. варя, стават идеални. Два или три пъти съм ги правила така...
Виж целия пост
# 25
Аз такива джаджи нямам, ама отскокнах и взех десет яйца /не от К/ и съм ги оставила до мен да се темперират или както там му се вика, и довечера тях ще сваря, пък да видим. Ще сложа и парцал на дъното на тенджерата, ще го нагъна....детето ръка трябва да ми целува, хвърча като финикиец днес ...Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 26
Не знам за тези приставки, би трябвало да стане.

Единственото ми неудобство е, че е в един шкаф и трябва да извадя сума неща, за да го ползвам  Mr. Green

Ама ще го вадя де.... Иначе в кошничките слагам отдолу тънък плат/кърпа/подобно и подреждам яйцата, така че да не се допират, т.е. гънките на плата да са между тях /ако ме разбрахте/. Около 30-40 мин. варя, стават идеални. Два или три пъти съм ги правила така...
При този начин на варене жълтъците твърди ли стават или са течни в центъра?
Виж целия пост
# 27
... хвърча като финикиец днес ...Stuck Out Tongue Winking Eye

Остави нещо и за мъжо, да лети и той малко Laughing

П.П. Някъде бях чела, че не трябва силно да врат яйцата, за да не се счупят, демек, на тих огън да къкрят...
Виж целия пост
# 28
Той да лети за агне и марули....
Виж целия пост
# 29
Да, на най слабото на котлона. Панетоне има ли на промоция? Няма да правя козунак, ще карам на италиански.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия