Джинджифилът - как и за какво го използвате?

  • 14 482
  • 81
# 60
И на мен не ми влияе на кръвното.
Абе, прекрасен е джинджифилът! Heart
Виж целия пост
# 61
Аз ползвах джинджифил по време на двете си бременности и по време на кърменето, защото не приемам лекарства и се лекувам основно с него и с компреси. Имам също инсулинова резистентност, но не съм забелязала отрицателен ефект, даже напротив - чувствам се много добре след прием на джинджифил.
Виж целия пост
# 62
У нас, майка ми забърква смес по тази рецепта, вече няколко месеца.
Виж целия пост
# 63
У нас, майка ми забърква смес по тази рецепта, вече няколко месеца.
Чела съм, че не бива да се взема на гладно, дразни стомаха, рецептата е чудна.
Виж целия пост
# 64
Настърган с мед използвам за намазване на пържоли за печене и при настинки. Правя и за суши- нарязан с белачката за картофи и го държа в бурканче с оцет.
Виж целия пост
# 65
Сутрин пия водна чаша с изцеден лимонов сок от около половин лимон, парченце надребнен на ситно джинджифил и чашата допълнена с вода. Използвам го и нарязан на тънки резени с белачката, добавен към пилешки хапки със зеленчуци на тиган. Добавяла съм го към сладкиши и джинджифилови бисквити.
Никога не съм изпробвала комбинацията му с мед и го отчитам като пропуск от моя страна. Харесах си и нови идеи за използване на джинджифил от споделеното в темата.
Виж целия пост
# 66
Настърган джинджифил, мед, лимон /без кората/, чесън, куркума и малко пчелен прашец - всичкото това в един буркан - от октомври до март. Жалко,че детето не иска да опита.
Виж целия пост
# 67
Настърган джинджифил, мед, лимон /без кората/, чесън, куркума и малко пчелен прашец - всичкото това в един буркан - от октомври до март. Жалко,че детето не иска да опита.

Слагай и по малко черен пипер, за да активираш куркумата.  Peace
Виж целия пост
# 68
Настърган джинджифил, мед, лимон /без кората/, чесън, куркума и малко пчелен прашец - всичкото това в един буркан - от октомври до март. Жалко,че детето не иска да опита.
Имам въпроси: към какво я добавяш тази смеска/как я ядеш? В хладилник ли я съхраняваш? Колко чесън и нарязан ли го добавяш?
Сладко- лютива ли е на вкус?
Blush
Виж целия пост
# 69
Не си представям да си разваля божествения вкус и аромат на джинджифил, с чесън... Sick
Виж целия пост
# 70
И аз нещо не си го представям. Някак джинджъра по ми пасва са свежи и енергизиращи храни и напитки, чесъна ми идва тежък. Но всеки е свободен да експериментира.
Виж целия пост
# 71
Еее, аз не слагам много чесън - една, две скилидки малки /на ситно/ и да ви кажа, не се усеща. Правя малко количество, държа бурканчето в хладилник, като свърши си правя нова смес. Изяждам по една лъжица вечер, но нещо напоследък съм го зарязала Grin
Да, сладко лютиво е, даже прекалено сладко, явно медът е в повече, нямам пропорции, всичко на око слагам.
Не знаех за черния пипер, следващия път ще добавя и от него.
Виж целия пост
# 72
Не си представям да си разваля божествения вкус и аромат на джинджифил, с чесън... Sick

И аз нещо не си го представям. Някак джинджъра по ми пасва са свежи и енергизиращи храни и напитки, чесъна ми идва тежък. Но всеки е свободен да експериментира.

Ами всеки е свободен да си представя/фантазира. Чесънът и джинджифилът в кулинарията вървят ръка за ръка. В голяма част от ястията с джинджифил, присъства и чесънът. Ето една рецепта, която много обичам и с нетърпение чакам да и дойде сезона, за да я направя:
 Пълнено пиле с грозде и фурми.

Друг е въпросът, че сместа, която се коментира, доколкото разбирам, се прави с цел защита на имунната система или нещо подобно. Нали не очаквате на вкус да е някакъв еликсир и да се харесва на всеки?
Виж целия пост
# 73
Добро утро!
За начало на деня и седмицата пускам рецепта за една Тайландска кокосова супа със скариди.
Виж целия пост
# 74
аз от джинджифил на гладно огладнявам зверски.
сега разбирам, че свалял кръвната захар.  Whistling
не съм забелязала влияние върху МЦ, но аз не го консумирам ежедневно.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия