Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шумоизолация на апартамент

  • 23 205
  • 187
# 30
Ходихме на консултация. От фирмата го монтираха, но с монтажа може да се справи и човек, който е просто  "умятен“. Ако го правите, го правете наведнъж. Дават се повече пари наведнъж, но е много по-лесно. Иначе непрекъснато ще сте в ремонт. Монтажът беше извършен добре и бързо. Нямам забележки.
А този ефект, за който говоря не зависи от материала на шумоизолацията.  Аз все пак съм доволна, тъй като преди това чувах какво си говорят съседите и какво гледат по телевизията, което е просто отвратително.
Виж целия пост
# 31
Благодаря ти много Flowers Hibiscus ти ми даваш надежда Simple Smile За съжаление правенето наведнъж за мен не е възможно, много пари са, така че ще се примиря с вечния ремонт. Пък и да изолирам спалнята на пръв момент ще е съществено подобрение мисля.
Виж целия пост
# 32
Живеем на голям булевард и положението със самозабравили се идиоти с коли и (най-вече) мотори е просто ужасно. Записвам се да следя и дано открием решение на проблема, защото е толкова голям, че сме обмисляли преместване.
Виж целия пост
# 33
За моторите нищо не помага генерално, но най-голям ефект има тройният стъклопакет. Нормалните шумове от колите изчезват напълно, а моторите пак се чуват, ама търпимо.
Виж целия пост
# 34
Благодаря за мнението! Simple Smile Дограма със сигурност ще слагаме, но се интересувам и за други методи за шумоизолация, тъй като ще усвояваме част от терасата. При нас въпреки многото оплаквания от моторите, шефът на полицията каза, че нищо не можели да направят, защото... били много бързи...
Виж целия пост
# 35
Mи за терасата пак е същото - добра дограма с троен стъклопакет. Иначе итонг+фибран стога и звуко, и за термоизолация.
Виж целия пост
# 36
Да споделя и аз малко личен опит - не със съседите, а с външния шум.
Троен стъклопакет 6-4-4- на хола - панорамен прозорец и врата - чуват се самолетите на кацане, приглушено, но се чуват.
Двоен стъклопакет на обикновен двоен прозорец, итонг на стената с вътрешна и външна изолация EPS, на шумен голям булевард - трафикът, дори в час пик, се чува приглушено. По-силно се чуват пилещите гуми - предимно аудита и бмв-та, през лятото и мотори, които вечер, без трафик, от светофар до светофар ускоряват на макс и бият спирачки на следващото кръстовище.
Та има сигурно значение и площта на стъклопакета - стена очевидно шумоизолира много по-добре от стъкло.
Т.к. итонгът не е с добра шумоизолация, при първа възможност ще му лепна отвътре още 2-3 см. корк за допълнителна шумоизолация и тези с модифицираните ауспуси почти няма да ги чувам.
Виж целия пост
# 37
Ние имаме добър опит с коркови платки. В първия апартамент, където живеехме, предишните собственици бяха облепили едната стена в хола с коркови платки и боядисали отгоре. Много приглушено се чуваше от тази страна, но си чувахме много добре съседите отгоре. Бяхме на първия етаж краен апартамент и единствено ни създаваха проблем съседите отгоре. Особено като тичаха децата по пода.
Виж целия пост
# 38
И аз продължавам да търся начин как да шумоизолираме крайна стена. На едната стая сложихме фибран, но не се получи ефекта, който желаехме.
Виж целия пост
# 39
Според мен фибранът е много твърд и не заглушава шума. Обикновен стиропор ще е по-добре. А някакъв дунапрен най-добре, ама не става по други причини. И плътният корк не е добър, но има технически корк за изолации. Той, мисля, ще е добре - дебели плочи все пак, не 3 мм.


Виж целия пост
# 40
Доколкото четох най-добре е платки от няколко пласта материали, като се редуват твърд с мек. Добре е да има и гума между тях. Сега, да не правя реклама, ама С mute систем са нещо подобно. Вратата и коркът пък били добри, защото са порест материал, като малките балончета въздух в материала улавят звука. Също е добре ако се изгради конструкция, която не се допира директно до тавана/стената, а има няколко см въздух оставен. За закрепването едно със друго се използват на някои места между тях някакви гумени дискчета, които улавят звука и го тушират. Така обаче намалява по-значително обема на помещението. Това, което със сигурност не става за шумоизолация, е твърдият материал. Това са неща, които научих докато правя проучване, не гарантирам, че са на 100 процента верни.
Виж целия пост
# 41
ЧС, точно такъв корк имах предвид. Слагах такъв 2 см. на лека преградна стена от фазер със стиропор по средата и има известен ефект. Поне от едната страна може да се гледа телевизия, пусната на тихичко, а от другата да се спи. Повече от това, само с 2 см. изолация, не става.
Този технически корк се лепи за стената с хелметекс, след това може да се шпаклова с мрежа с циментово лепило и върху него гипсова шпакловка. Може и без шпакловка, с гипскартон. Така ми обясниха в корковата къща на Раковска. При мен е временно решение, налепих плочите и ги минах с латекса, затова е без шпакловка.
В магазина има и корк за звукоизолация на студио, дебел, на пирамидки като кори за яйца, ама цената не е като за частен дом, по-скоро е за дискотеки и заведения.
Виж целия пост
# 42
Какъв е този технически корк за шумоизолация? Искам да сложа нещо по-тънко на стена между кухня и спалня без да ми отнема много от площта /стаята е доста малка/.
Виж целия пост
# 43
Това, което е показала ЧС е. Има дебелини от 1 см. до 5 мисля. Има и специални за шумоизолация с корк и кокос, но те са към 5 см. поне и няма да ти върши работа.
Пусни в Гугъл "технически корк" или "черен корк" и ще ти излязат резултати за магазини, които са ти удобни на теб. Аз ходих на Раковска само защото ми беше удобен магазина.
Виж целия пост
# 44
Според мен "тънка изолация" е оксиморон.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия