Къната, билките и всичко останало - Тема 13

  • 59 540
  • 754
# 45
А оксидирането кога е и кога се смесва с индиго? размразяването на стайна т колко време отнема? Може ли някой стъпка по стъпка плссссс ще ми помогнете много 🌼
Виж целия пост
# 46
Оксидирането е бързо и бавно. Бързото отнема 2 часа във фурна на 50 градуса. Бавното е 12 часа на стайна температура.

Смесването на къната с индиго става преди нанасяне на сместа.

Не съм пробвала замразяване, но предполагам, че времето за размразяване няма да е повече от 4-5 часа на стайна температура, но задължително ще зависи от количеството. Колкото повече е къната, толкова и времето ще е по-дълго.

Кажи какво ти е състоянието на косата и какъв ефект искаш. Така ще е по-лесно.
Виж целия пост
# 47
А оксидирането кога е и кога се смесва с индиго? размразяването на стайна т колко време отнема? Може ли някой стъпка по стъпка плссссс ще ми помогнете много 🌼

Когато ползвам замразена къна,  я размразявам, като  слагам съда, в който се намира, в по-голям, пълен с почти вряла вода (нещо като водна баня). Същевременно добавям малко гореща вода в замразената смес (правя я доста гъста, за да мога да доливам с гореща вода).  Като изстине водата в големия съд, я сменям с гореща и така няколко пъти, докато къната се размрази, като леко я разбърквам. Не ми отнема повече от 15-20 мин. След като сместа е готова за ползване, може да се добавят индиго, амла, алое  или други билки по желание. Иначе, къната я оксидирам не повече от 4-5 часа, обикновено след първия час още пуска цвят и е готова за ползване. Няколко пъти съм я слагала без да  чакам (оксидира на главата ми) и също ми е хващала добре.
Виж целия пост
# 48
arino, само да допълня, ако го правиш за първи път, че индигото също се смесва за 10-тина минути с хладка вода и чак тогава се смесва с къната. Мисля, че и на опаковката му е указано.
И аз ще опитам следващия път със замразена и размразена къна, като казвате че така сте по-доволни People Woman
Виж целия пост
# 49
Споделете ако има някакви тънкости за замразяването и размразяването.
Аз винаги размразявам в микровълновата. Не съм имала проблеми с цвета след това, хваща перфектно.  Peace
Виж целия пост
# 50
И аз замразих оксидирана. Другата седмица ще я използвам и ще пиша.
Виж целия пост
# 51
И аз рамразих в микровълновата. Искам да питам касията може ли да се замразява?
Виж целия пост
# 52
Косата ми е ок, няколко пъти вече я къносвам с готовите бои билкови. Но сега искам аз да си смеся. С идеята по-добре са покрива белите коси. Може би да сложа 1/2 къна, 1/4 индиго и 1/4 амла/касия? Амла или касия беше за по-светло кестенява, да кажем кестенява, но не тъмно кестенява? Сега ми е тъмно кестенява.
Виж целия пост
# 53
Смятам май месец да се къносам най -накрая.  Харесах си 2 рецепти от Хена фокс - на Люба и Жвнета, пробвали ли сте ги ? Търсен ефект червеникави оттенъци с тъмнокестенява коса съм .  То аз се боядисвах с хим. Боя ,но четох ,че   не е ок при бременност, пък и косата ми изтъня.  За тънка и дълга до кръста коса 2 пакетчета ли от Хена фокс къната ?
Виж целия пост
# 54
Косата ми е ок, няколко пъти вече я къносвам с готовите бои билкови. Но сега искам аз да си смеся. С идеята по-добре са покрива белите коси. Може би да сложа 1/2 къна, 1/4 индиго и 1/4 амла/касия? Амла или касия беше за по-светло кестенява, да кажем кестенява, но не тъмно кестенява? Сега ми е тъмно кестенява.

Касията е.
Виж целия пост
# 55
Момичета, намацотих се с къна от Йемен, от екомама. Жива, блякава стана, но грам не червенее, а това целях. Тъмнокафява към черно ми е цветът/небоядисвана ми е косата/. Преди ползвах на Хенафокс къната, от нея получавах червеникав нюанс, но ми се щеше да пробвам и други къни. Препоръчайте ми някоя къна, от която освен подхранване да имам и така търсения червен нюанс.
Виж целия пост
# 56
И мен скоро ме вълнуваше този въпрос. В екомама пишат, че:
"В зависимост от произхода си къната има различна сила на оцветяване и дава различен оттенък. Пакистанската и индийската къна дават по-меден оттенък, докато къната от Мароко, Египет, Йемен и Судан сами по себе си дават по-риж оттенък. Различните къни, независимо от оттенъка дават различен по сила цвят при еднакво нанасяне и еднакво времетраене върху косата. Мароканската къна е най-силно оцветяваща в сравнение с пакистанската и индийската и за постигане на желания резултат ще ви трябва по-малко количество къна."
И още:
"За лъскавина и още по-силен цвят: 8-10 g лимонена киселина на 100g сух продукт се добавят към къната вместо лимонов сок и се долива топла вода до получаването на подходящата смес, която се оставя да престои според използваната рецепта."
Виж целия пост
# 57
Преди време момичетата  бяха писали за по-наситен червен цвят какво се добавя - мисля, че я правеха с чай от лайка/лимон/оцет/вино. Ако някой се сеща нека да пише, че и аз не съм се къносвала от повече от година и искам да постигна по-наситен червен цвят.
Виж целия пост
# 58
Днес ще приготвям къна и поради липса на лимонов сок и оцет в момента, загледах една бутилка червено вино вкъщи Blush Чудя се, дали може да замести киселината, която се добавя за подсилване на цвета?
Виж целия пост
# 59
Бях обещала да пиша за протокола опита си със замразената предварително оксидирана къна.

Снощи я размразих в микровълновата и се плесках. Беше по-гъста и не успях да я намажа добре над челото и по слепоочията. Останаха неоцветени бели корени. Като цяло не виждам разлика в цвета. По принцип така си изглежда като се обнови. Корените не бяха достатъчно червени, което ме навежда на мисълта, че къната може да си е влошила качеството. Сега ще наблюдавам дали ще се наситят идните няколко дни.

Не виждам смисъл в замразяването.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия