Желирана торта

  • 80 154
  • 216
# 15
Бу, аз също и метнах един поглед на тази вкусотия и смятам да я направя и също като теб нямам форма. Ще споделя опита на майка ми. Тя отрязва широка лента от картон (от някой стар календар), която овива около блата и защипва с карфица. Като стегне крема , внимателно маха картона и става идеално. Успех!  Wink
Виж целия пост
# 16
Съжалявам, че пак връщам темата, но понеже тази седмица смятам да я направя се чудя, дали блата става достатъчно сочен, че не обичам сухи торти?
Виж целия пост
# 17
А с какво ли мога да заменя готовия блат???? С някакъв с бисквити???? С печене или без? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 18
Може да се направи блат от бисквити и масло. Като за Лунната торта. Аз преди да започна да купувам, печах най-обикновен блат, но с купен е по-лесно. Блатът трябва да е тънък - като един от тези готовите (продават ги три в опаковка). Не го сиропирам - той се напоява от млечната смес докато стегне желатина.
Виж целия пост
# 19
Raya, a какво означава "7 желатина"?  Thinking Аз знам за желатин в пакетчета по 30 г, ако не се лъжа. Ти какъв използваш?
Виж целия пост
# 20
Цитат на: Raya
Може да се направи блат от бисквити и масло. Като за Лунната торта. Аз преди да започна да купувам, печах най-обикновен блат, но с купен е по-лесно. Блатът трябва да е тънък - като един от тези готовите (продават ги три в опаковка). Не го сиропирам - той се напоява от млечната смес докато стегне желатина.


Много се извинявам за тъпия въпросТ, но какво правите останалите два блата  Embarassed  Rolling Eyes  Embarassed И само тройки ли продават или има и единични?
Виж целия пост
# 21
Мила ,Рая!!!!!! Grinning Аз преди 10-на години правех торта,подобна на твоята,но блата си печах сама.    Bulb 4 яйца, 9 сл.брашно, 9 с.л.  захар, 1 бакпулвер,ванилия.
Виж целия пост
# 22
Цитат на: petty
Raya, a какво означава "7 желатина"?  :thinking: Аз знам за желатин в пакетчета по 30 г, ако не се лъжа. Ти какъв използваш?


Желатина е от 10 грама. Не съм споменала, защото никога не съм виждала друга разфасовка.

Цитат на: logo5ka
Много се извинявам за тъпия въпросТ, но какво правите останалите два блата    И само тройки ли продават или има и единични?


Блатовете са разделени с хартия. Вадя първият, като внимавам хартията да остане залепена за втория. Слагам ги в найлонов плик и така ги съхранявам спокойно 2-3 седмици. Обикновенно не чакам толкова. Правя още две желирани торти - една за моите родители и една за свекърите. Не едновременно, де. Също може да спретнеш тортичка с два блата и друг крем - маслен, сметанов, яйчен - каквъвто обичаш. До сега не са ни се опряли блатовете.
Виж целия пост
# 23
Цитат на: pazzza
Мила ,Рая!!!!!! :D Аз преди 10-на години правех торта,подобна на твоята,но блата си печах сама.    :idea: 4 яйца, 9 сл.брашно, 9 с.л.  захар, 1 бакпулвер,ванилия.


И аз така. Обикновеният блат е прави от равни количества яйца, брашно и захар. Бакпулвер не слагам, но не пречи. Едно средно яйце е 60 гр.
Виж целия пост
# 24
Рая, а колко парчета излизат приблизително?
Виж целия пост
# 25
Момичета, а какво ще кажете за тази рецепта? Намерих я на един сайт.

Желирана торта
   Разбивам 1 пакетче размекнато краве масло с  чаена чаша захар, добавям 1 кофичка изцедено  кисело мляко или “Данон”, 1 обикновени бисквити или чаени на дребни парченца. Обърквам всичко и слагам в обляна със студена вода  форма, която се разкопчава. Отгоре нареждам плодове според сезона, или от компот. Сока от компота и една кутия лимонови резанки се заварява до разтваряне на резанките. Като изстине заливам  тортата и оставям в хладилник да замръзне.
Крем: 1 кофичка .кисело мляко разбивам с 1 ч.чаша захар + 1 пакетче желатин. Разбивам 2 белтъка на сняг и добавям. Заливам тортата и слагам в хладилната камера  да се желира.
Откопчавам и внимателно слагам върху поднос. Украсявам отгоре с плодове, кокосови стърготини.
Виж целия пост
# 26
Цитат на: belalim
Рая, а колко парчета излизат приблизително?


Колкото са обикновено. Мисля, че 16, но не съм сигурна. Във всеки случай, тортата е висока и могат да се отрежат и по-тесни парчета.
Виж целия пост
# 27
Тази торта е невероятно вкусна и лека.
Аз използвах и трите блата като между тях мажех с крем, блат, крем и най-отгоре останалия крем (остава достатъчно да стане дебел пласт крем). Не сиропирах блатовете, достатъчно се напояват от крема
Виж целия пост
# 28
Звучи интересно, но по принцип тортите "парфе" се правят с тънък блат и голям пласт желиран крем. Но все пак браво, че ти се е получило Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Снощи я направих тази торта направо е страхотна, половинката си похапна добре.Обаче  я правих с компот от ягоди също става много хубаво. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия