Операции на коляното - 2. тема

  • 60 624
  • 368
# 45
Здравей, Калина! Аз съм добре, вече нямам никакви болки, а само леко странно усещане на мястото. Мускулатурата, за мое учудване се възсранови почти напълно, без някакви особени усилия. Моят спорт е ходене пеш по 2 часа на ден с кучето. Може би имат значение и плазмените инжекции, които спомагат възстановяването на тъканите. Сгъвам почти на сто процента (не смея засега повече), още не клякам и не ти тичам, казаха ми да изчакам 1 година да не товаря хрущяла. Обаче ми изглеждат различни двете колене, като са свити, не знам дали е видимо отстрани, но аз го виждам. По-късно може да сложа снимка, ако ви интересува. Но това да е проблемът! Важното е, че чувствам капачката съвсем стабилна. Дори успях да падна 2-3 пъти и всичко беше наред 😂.
Калина, аз бих се доверила на Хубенов. На мен веднага ми каза, че е нужна операция, но аз си решавам. А ходи ли някъде в чужбина на консултация?
Виж целия пост
# 46
Здравей! Радвам се за теб Simple Smile Малкото отзиви от хора с операции на пателата, които намерих в други форуми бяха доста лоши. Но явно зависи кой и как прави операцията. За Хубенов има многоброини добри отзиви. Изглежда е много добър специялист и е помогнал на много хора. Обаче продължаващите болки в комбинация с предупреждението на лекаря при когото бях вчера силно ме тревожат. Oстава единствено да се консултирам и с лекар  чужбина. До сега го отлагах, защото не бях сигурна дали ще можем да се разберем по такава специфична тема предвид езиковата бариера, но ще опитам.
Виж целия пост
# 47
Имаш ли диск с ЯМР?
Виж целия пост
# 48
 Имам, но изглежда това не е достатъчно, за да се определи как да се деиства след като специялистите, които го гледаха са на различни мнения. След като се консултирам и с лекар в чужбина ще трябва да взема някакво решение. Като казваш, че коленете ти изглеждат различно, какво имаш предвид? Дали е заради отток, които още не е изчезнал съвсем или заради местоположението на капачката? Така или иначе по-важното е че коляното е стабилно и си доволна.
Виж целия пост
# 49
Здравейте и аз като повечето след падане на 21.10.18 само, че с мотор и веднага през ИСУЛ там рентген и след това при докторът бе зскчупени кости ами усукано и разтегнато коляно мажи, пии ще мине, но не се доверих и запатувах директно в драгалевци при Д-р Хубенов направих ЯМР той го разчете и каза, че съм скъсал предна кръстна връзка даде ми да пия и да мажа Волтарен за да се успокои коляното и след 3 седмици на контролен. Сега в главата ми се върти постоянно дали да го оперирам или не според д-р Хубенов е добре да се оперира че с мойте 24 години ми е рано да износя хрущяла пък и коляното ще ми трябва за още доста време живи и здрави най ме притеснява след операцията раздвижването на коляното и дали ще съм си пълноценен в използването му мнения от приятели много недей други не се мотаи дилемата мо е голяма а и колко ще отнеме раздвижването. Познат футболист е с операции и на двете колена и има няма 3-4 седмици и си ходеще свободно . Дайте малко информация и съвети на къде да се отправя. Благодаря.
Виж целия пост
# 50
Кафе с мед, за ЯМР и консултация с  Хубенов какъв протокол се следва? С направление и записан час в клиниката в Драгалевци или...? Отлагам от август- септември, но вече става нетърпимо и трябва да подходя отговорно Simple Smile Благодаря за хубавата тема и изчерпателната информация в нея.
Виж целия пост
# 51
Кафе с мед, за ЯМР и консултация с  Хубенов какъв протокол се следва? С направление и записан час в клиниката в Драгалевци или...? Отлагам от август- септември, но вече става нетърпимо и трябва да подходя отговорно Simple Smile Благодаря за хубавата тема и изчерпателната информация в нея.
С направление за ЯМР не съм била, а си записах час за изследване само, а после докторът те преглежда без час и разчита ЯМР. Ако е само за преглед, доколкото знам се чака по-дълго време за свободен час. И пак сигурно ще се наложи ЯМР, така че бих те посъветвала направо с изследването да започнеш.
Виж целия пост
# 52
Вече го направих. Записах комбиниран ЯМР с преглед при асистента на Хубенов, Атанасов т. като най-ранният час при Хубенов е края на януари. С уговорка ЯМР да бъде консултирано и с Хубенов. Стискайте ми палци Simple Smile
Виж целия пост
# 53
Атанасов също е много добър, той асистира на всички операции и води следоперативния период.
Виж целия пост
# 54
Привет на всички!Някой да се е оперирал /ПКВ и/или менискус / при д-р Владимир Стефанов?
Виж целия пост
# 55
След 5 години отново по Коледа скъсах ПКВ на другото коляно(имам постове отреди 5 години около 34-та страница на предишната тема). Този път ме орерираха веднага в Австрия, на 8-мия час. Сега съм в 5-та седмица след операцията. Този път матеряла за възстановяване беше от вътрешната страна на коляното, предния път при Хубенов от пателарното сухожилие.
Виж целия пост
# 56
Здравейте,преди 6 месеца и аз правих операция на капачкаъа,МПФЛ реконструкция,на ЯМР не излезе този проблем,а само скъсан менискус,възтановявам се нормално,но ме притеснява едно мн сериозно скърцане и пукане на коляното,биха ми 2 пъти хеуронова кисилина но не помогнаха,чудя се дали да пробвам с кръвна плазма.
Виж целия пост
# 57
Казват, че подпомага възстановяването, чух го във физиотерапията, поставиха го на едно футболистче(не във физиотерапията разбира се).
И мойто коляно скърца при движение, оперирана съм преди 6седмици.
Ти раздвижил ли си го достатъчно?
Виж целия пост
# 58
Здравейте да ви споделя и нашият опит с коляното на баща ми, и ако може да дадете съвет. В края на лятото, лявото коляно му се поду и той реши, че нещо го е претоварил на вилата. Минаха 2 седмица и започнаха страхотно болки, неможеше да стъпи и ревеше от болки. Отиде на ортопед, прегледа го и го изпрати в 3-та градска за да се отхвърли вероятността да има тромб. Отиде и нямаше тромб. След това му изписа някакви мазила без ясна диагноза. Минаха още 2 седмици пак болки, отново отиваме и видимо коляното е много подуто, горещо и червено. Изпраща ни да ни види лекар ревматолог. Отиваме веднага към клиниката на ул.Урвич и там попадаме платено на един млад доктор, които прегледа много обстойно баща ми и каза, че отзад на прасеца има киста огромна, но според него има и проблем с коляното. Посъветва ни да отидем на преглед при доц. Асьов в Окръжна болница. Свързахме се с доц.Асьов и отидохме, изключително мил и отзивчив човек, прегледа баща ми и поиска да направим рентген и ЯМР и му изписа 4 бр инжекции за да намали болката и отоко. Направихме всичко и след още 2 седмици се върнахме при Асьов. Влезнахме и той повика др. Костадинов от неговия екип и ни обясни, че той е доктора за нашият случай. Дойде въпросният доктор, разгледа документацията и каза, че трябва да се направи операция за премахване на колянната киста и тъй като имал и скъсан менискус, ще оперира и него. Ние в шок, но се разбираме за дата за операцията - 5.11.18г. Отиваме на 5-ти в Окръжна болница в София, оперират баща ми, казаха, че всичко е минало чудесно и след 2 дни го изписаха. След още 10 махнаха конците и му казаха да прави упражнения вкъщи и да се маже с някакви кремове. До тук добре, но от края на декември та до днес коляното на баща ми е много подуто отново и той има страхотни болки. Ходиме постоянно при др. Костадинов и той му изписва лекарства за 14 дни и някакви кремчета и не казва защо продължават болките и защо е подуто коляното му. Та въпроса ми е дайте съвет къде да отидем на лекар или какво точно да направиме, защото ми писна това мотаене и да гледам как баща ми се превива от страшни болки.  Предварително ви благодаря!
Виж целия пост
# 59
Здравей, gabiiy
така описано на мен ми намирисва на ревматоиден артрит, което е хронично заболяване. Наличието му няма нищо общо с кистата и скъсания менискус. Затова най-добре запишете час при ревматолог.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия