Хранителен дневник в снимки

  • 103 673
  • 509
# 300
Овесена каша с чиа, прясно мляко и банан

Пилешки филенца (имат панировка от яйце, сусам (може да се овалят и във фини овесени ядки), върху хартия за печене и във фурната. Сосчето е кисело мляко и малко чесън
Виж целия пост
# 301
Малко да събудя темата - филе на скара, мачкано авокадо със сол, лимон и черен пипер, зелена салата със зехтин и лъжица ленено семе. Напоследък ми е много вкусна тази комбинация и едното ми основно хранене е такова почти всеки ден.
Виж целия пост
# 302
Мина за обяд днес - салата с риба тон и пълнозърнеста паста, малко зехтин и повече лимонов сок 😋
Виж целия пост
# 303
От вчера едно свинско с гъби, топено сирене и сметана (никак не е фотогенично) :

А днес запретнах ръкави и направих една пица с блат от карфиол:

Виж целия пост
# 304
Моят обяд 😋 98гр. сирене, 200гр. домат и 9 маслинки - 363 калории
Виж целия пост
# 305

И вечерята днес Grinning вманиачих се по доматките със сиренце
Виж целия пост
# 306
Да раздвижа малко с едни глигански наденички (домашно приготвени) и броколи до тях:
Виж целия пост
# 307
Сорбе с горски плодове, кисело мляко и малко мед. Обиквовено с това закусвам или само с пресни плодове.

Виж целия пост
# 308
Супер полезна тема, аз от няколко месеца снимам това, което ям и по този начин започнах да губя килограми. Това е от днес
Виж целия пост
# 309


Здравейте, мили дами, първо включване от мен по тази много любима и актуална тема за мен.
От началото на годината тренирам вкъщи и си правя храната за работа, заготовки за салата + нещо сготвено от мен. Без кой знае какви големи усилия, виждам прекрасни резултати, а и близките до мен ги забелязват.

В дневното ми меню винаги присъства салата, и плод. Чаят преди хранене също изиграва голяма роля. За закуска ям обикновенно някакъв плод, а ако нямам - една доза протеин. На обяд хапвам задължително салата, понякога си взимам две кюфтенца, друг път си нося друго сготвено. За вечеря - нещо леко, понякога протеин, понякога само чай, зависи как се чуствам в момента. Нещо сладичко винаги хапвам, защото просто не бих издържала. Като цяло храненето ми на ден излиза много бюджетно и не се тормозя и лишавам.  Simple Smile
Виж целия пост
# 310
Съботно
Бухти от 1 яйце и 1 лъжица фъстъчен тахан, кафе със сметана и подправки

Обяд: свинско вратно печено и студено с гарнитура от задушен праз и чушка. В чашата- ферментирал сок от червено цвекло.

Без вечеря.
Виж целия пост
# 311
Съботно
И да се похваля с най-успешните сирники (успешни 2 пъти, неуспешни 3 пъти и в боклука ). Също най-успешния конфитюр без захар (знаех си аз, че трябва да карам на око за да е успешно)

Рецепта за сирники, без кайсии, стевия и без кокосово (една от причините за неуспешни сирники, другата е изварата/крема сирене. Не става с Филаделфия, с рикота и кварк, става с руска и българска извара/крема сирене)
https://youtu.be/42CYwnl1tHg
Конфитюр : 300 г замразени боровинки, 3 грама агар-агар, 1 л лимонов сок и 1-2 лъжици кленов сироп. Всичко се вари заедно на слаб огън 20 минути. Ако имате мед и искате и другите да го ядат сложете мед, но след като е леко охладено и достатъчно топло за да се разтвори меда и да не стегне агар-агара.
Виж целия пост
# 312
Таня, освен извара и яйце, какво брашно слагаш? Някакъв набухвател има ли, защото изглеждат "дебелички" и сочни.
Виж целия пост
# 313
Дебелички и сочни са. Хрупкава коричка и мекички вътре.
Две години гледам рецепти. Стават с маааалко кокосово и бадемово. Деница ги прави с оризово.
https://healthywithdeni.com/2021/02/syrniki/
 Всъщност основното е изварата,  другото е за спояване и трябва да е съвсем малко. При мен беше 200 г извара (суха,от руснаците) , 1 яйце и бадемово брашно 1 пълна с връх лъжица, но след това тръснах малко от пакета. Трябва да може с ръка да се оформят.
 Един руснак сложи половин яйце. Няма набухватели.
Ето тук е най-добре обяснено
https://youtube.com/watch?v=wObrMxOtDbs&feature=share
Брашно и грис са съвсем малко и може също да се ползват,  но аз нямам такива неща.
Виж целия пост
# 314
Благодаря за подробното описание! Ще пробвам и аз Flowers Hibiscus
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия