По какви спагети си падате?

  • 10 123
  • 80
# 15
сметана+ смляни кренвирши+ кашкавал+чесън
Ние правим понякога подобен сос, но вместо кренвирш - шунка. Слагаме още малко смлени орехи и печена чушка.
По-често обаче правя сос с лук, /чесън/, морков, нарязани маслинки/смляно месо и домати.

А какви спагети - марка и номер - купувате вие? Ние взимаме Melissа No 6.
Виж целия пост
# 16
кайма/или колбас/ , гъби, доматен сок,лук, пипер/ако има/, сирене, кашкавал, подправки     chef


И най-важното е да се много!!! Laughing

 newsm10 newsm44
baloni  И аз харесвам така ,но си позволявам само 80гр-на обяд !!!Че съм на диета    jump  .
Виж целия пост
# 17
Ние импровизираме.
Белият сос го правя примерно така: сметана за готвене, гъбки, шунка, чесън, кашкавал отгоре.
Червеният: запържвам персен лук/праз, бекон или кайма, гъби, дом. сок или пюре, отгоре пак кашкавал. Аз много обичам люто и на двата соса си го допълвам  Wink
Последно като правих папратовите спагети ги направих със сос с морски дарове  Simple Smile
Виж целия пост
# 18
според това, какво има в хладилника, всеки път импровизирам
Виж целия пост
# 19
baloni
 На мен любими са ми черни от хайвер на сепия със сос от морски плодове.
baloni

Това с хайвера от сепия  Sick Аз хич не я долюбвам тая сепия.Я кажи вкуса какьв е -като хайвер или по-бие на сепия?И тези сигурно ги има в Италия?
Аз като фен на всякакви пасти не сьм виждала у наше село такива.
А по темата-любимите ми са сьс броколи,сметана и колкото се може повече сирена.
Не съм ги пробвала без сос та незная с какъв вкус са ,но със соса са чедесни .Аз ги намирам много трудно защото трябва да са прясно направени . baloni
Виж целия пост
# 20
Като вид паста най си падам по лингини- като таглиатели , но по-тънки. Предпочитам ги със сметанов сос, сирена, спанак, гъби или морски дарове. Също и с разни зеленчукови добавки, но дори  и в доматения сос една идея сметанка придава чудесен вкус! Обичаме и карбонара.
Виж целия пост
# 21
Най-често правя доматен сос с кайма - слагам и стафидки и поръсвам с кашкавал отгоре. Другите, които правя е, коооооогато съм много капнала - сварявам от зелените, не знам как се казват, които са навити на малки кълба, правя сос от заквасена сметана, малко майонеза, кис.мляко, сол, чесън в голямо количество   Mr. Green
Виж целия пост
# 22
Само да не са с доматени сосове... Sick Ненавиждам доматени сосове. И с кайма не ги обичам.

Най ги харесвам със сметана и някакъв хубав кашкавал.  Party
Виж целия пост
# 23
Само да не са с доматени сосове... Sick Ненавиждам доматени сосове. И с кайма не ги обичам.

Най ги харесвам със сметана и някакъв хубав кашкавал.  Party

На мен пък сметанените ми идват много мазни. Друго си е крехко немазно месце.
Виж целия пост
# 24
Само да не са с доматени сосове... Sick Ненавиждам доматени сосове. И с кайма не ги обичам.

Най ги харесвам със сметана и някакъв хубав кашкавал.  Party

На мен пък сметанените ми идват много мазни. Друго си е крехко немазно месце.

Крехко, немазно месце става, но каймата не е нищо от изброените  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 25
Само да не са с доматени сосове... Sick Ненавиждам доматени сосове. И с кайма не ги обичам.

Най ги харесвам със сметана и някакъв хубав кашкавал.  Party

На мен пък сметанените ми идват много мазни. Друго си е крехко немазно месце.

Крехко, немазно месце става, но каймата не е нищо от изброените  Rolling Eyes

Забравих да поясня, че каймата си я правя аз и знам какво слагам.
Виж целия пост
# 26
Само да не са с доматени сосове... Sick Ненавиждам доматени сосове. И с кайма не ги обичам.

Най ги харесвам със сметана и някакъв хубав кашкавал.  Party
и аз така - може и с пиле, броколи и т.н, но да не са червени Naughty
Виж целия пост
# 27
В къщи най - много се харесват сосовете от запържена кайма и домати. Поливаш върху спагетите и поръсваш с настърган кашкавал. Peace
newsm10
Виж целия пост
# 28
ние харесваме с доматен сос и риба тон и студени спагети с риба тон, домати, кисели крастевичси, зелени маслини, царевица, консервиран грах .
Виж целия пост
# 29
"Флорентински"
зехтин, пресен босилек, млади тиквички /бебета/, няколко домата и пармезан /твърд кашкавал/
пастата си се вари стандартно, а соса се задушава /но това е силно казано, а доматите са всъшност само поопърлени/ и после пастата при соса, разбъркване и в чинията, отгоре кашкавала наситно. Чаша вино и аз съм много щастлива!

Ако не е това сосове подобни на песто - много босилек и задължително хубав зехтин. Ако не е екстравърджин, няма вкус на зехтин.

ПС За един рожден ден се събудих в Тоскана, а вечерта имаше домашно фарфале /панделките/ сготвени от италианка за рождения ми ден. Благодарности за приятелката ми която ни покани на гости !
Това са ми любимите спагети и сега, но дали заради спомена или да е по-лесно на мъника и аз предпочитам по-едрата паста.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия