Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Витамин В12 - тема 3

  • 61 300
  • 762
# 60
Изписа ми вигантол и ми даде направление за хематолог. И да, имам анемия.
Препоръчайте хематолог.
Виж целия пост
# 61
Следя ви от доста време и сте доста компетентни, вдъхвате доверие повече от докторите. Ще се наеме ли някой да разтълкува и моите резултати? Ще споделя и мнението на ендокринолога.
Скрит текст:


За мен има една желязонедоимъчна анемия , само В12 ( нисък ) трябва да се пусне и хомоцистеин , липиден профил задължително защото при тези стойности на тироидните хормони холестерола може да е висок .И ако не сте на терапия в момента , трябва да има такава от ендокринолог .И вит.Д трябва да се включи добре е да е с вит.К2
Виж целия пост
# 62
Не бих пипала тироидните хормони изобщо. Само трябва да се проследяват, ТСХ не трябва да пада повече. Стойности 0,5-1,0 са мечта, особено ако се предвижда и забременяване на някакъв етап. Положението с анемията е по-сериозно. Има нужда от добавка Б12, която сваля желязото, а то най-вероятно също е ниско още на този етап, предвид хемоглобина и там трябва да се направи умна схема, може би с добавка и на Билкова кръв, както и да се обърне внимание на храната. Не знам дали назалният спрей и инжекциите също свалят желязото, да кажат тези, които ги ползват. Вит. Д с добавка и слънце сега лятото би трябвало да се качи без проблем.
Виж целия пост
# 63
Според мен, щитовитните показатели на Bvlgari са добри, никак притеснителни не ми се струват (съвсем леко ниско фт4, но всички стойности са като на здрава ЩЖ).. Освен, ако няма оплаквания, разбира се. Или ехографски изменения в жлезата.

Добре ще е да се пусне желязо преди да се реши дали да се взима като добавка, защото доколко знам нискък хемоглобин има и при таласемия. Но там нямат проблем с желязото, дори в този случай би могло да е силно противопоказно.
Виж целия пост
# 64
Чета ви и направо се отчайвам. Много крехък този баланс Ill
Виж целия пост
# 65
Анемичен синдром се получава при заболяване на щит.жлеза .Не зависимо дали говорим за хипо / хипертиреоидизъм  и т.н.А стойностите на TSH които се смятат за добри са 1.5 /2  .
Виж целия пост
# 66
Благодаря за коментарите. Имам възел на щит. жлеза. За сега само ще наблюдавам хормоните, без терапия. Ще посетя хематолог да изясним вида на анемията. Оплакванията са умора, задъхване, спи ми се непрекъснато и от скоро ритъмни нарушения на сърцето.Виж целия пост
# 67
Благодаря за коментарите. Имам възел на щит. жлеза. За сега само ще наблюдавам хормоните, без терапия. Ще посетя хематолог да изясним вида на анемията. Оплакванията са умора, задъхване, спи ми се непрекъснато и от скоро ритъмни нарушения на сърцето.
Започвай да ядеш черен дроб.Коприва в аптеките продават сироп от бъз да е български не немски.Задължително по скоро на хематолог не е шега работа минал съм по този път.
Виж целия пост
# 68
Хора със здрави жлези имат ТСХ около 0.5-1.5, а хората на хормонална терапия се целят в оптимални стойности около 2. Т.е. относително е. Има разлика при интерпретацията на показателите в зависимост от това дали човекът приема тироксин или не. Хубава вечер! Simple Smile
Виж целия пост
# 69
Аз имах предвид конкретния казус , жалко е че се оказах права и дамата има възел на щ.жлеза .Но кл.изследвания с хормони в гранични стойности и анемия  показват наличие на здр.проблем А и тя вече написа и с какви оплаквания е .
Виж целия пост
# 70
Оплакванията най-спокойно може да са от анемията, а не от ЩЖ. Имам позната с възел - няма анемия, няма и оплаквания.
Виж целия пост
# 71
Всичко по - принцип е възможно .Но когато имаш клиника , параклиника и наблюдение в/у конкретен пациент и когато все пак медицината е това което работиш , много по - бързо си правиш изводите .
Виж целия пост
# 72
Девойки мили, започвам тези таблетки, но някой знае ли дали се гълтат цели или се слагат под езика. Аромата на вишна ме наведе на тази мисъл. Ако се гълтат защо им е аромат?Grinning
Виж целия пост
# 73
Девойки мили, започвам тези таблетки, но някой знае ли дали се гълтат цели или се слагат под езика. Аромата на вишна ме наведе на тази мисъл. Ако се гълтат защо им е аромат?Grinning
Разтапят се в устата.
На онлайн листовката пише: Suggested Use: For best results, allow to dissolve in the mouth before swallowing.
Предполагам и на опаковката го пише. Wink
Виж целия пост
# 74
Здравейте, момичета. За първи път пиша в темата, но от известно време чета. Имам Хашимото, диагностицирано преди 3 години. Веднага се установи, че имам и дефицит на витамин Д, но почнах добавка и от тази пролет вече е приличен - помня, че стойността беше около 70. Витамин Б12 също ми е пускан и е около 260 pmol, за което ендокринолога, когото посещавам, каза, че за България било добре всичко над 200. В същото време бях на гастроентеролог и там ми казаха, че е ниско и предписаха добавка - на Солгар, таблетките за под езика. Днес пак бях на ендокринолог и като казах, че взимам по една таблетка всеки ден, ми каза да го разредя до една таблетка седмично. По принцип не бих се вглеждала много, но от около 4 седмици ми е доста изморено, болят ме мускулите и вече се чудя къде да търся причината - дали е просто натрупана умора или има нещо в лечението, което не е дообмислено. Какво е вашето мнение за нивото ми на Б12 и взимането на добавката? Днес ми назначиха отново Тсх, Т4, кръвна захар, инсулин, кортизол и някои от електролитите. Ще се опитам да ги пусна утре. Благодаря ви предварително!
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия