Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 18

  • 26 389
  • 255
# 15
Да,по принцип знам, че ако има проблеми с тръбите боли.Моята я правих без упойка,но те ми бяха наред,почти нищо не усетих.Отиваш спокойна,щом си с упойка недей да ядеш и да пиеш течности и ти пожелавам всичко да е наред.
Виж целия пост
# 16
Благодаря, момичета Simple Smile
Виж целия пост
# 17
Чиста мб!!!!!
и упойка.
Виж целия пост
# 18
Здравейте, отново.
Послушах съвета ви и помолих мъжът ми да си направи спермограма. Реагира учудващо спокойно. Каза ми, че той също се е интересувал и че това била първата стъпка. Сега обаче не може да я направи, защото взима лекарства за друг проблем.  Живот и здраве скоро си идваме в БГ и ще си направи. Хубавото е , че ще останем по-дълго от планираното и ще може да направим повечето изследвания. Извинете за невежеството, но каква е тази цветна снимка и за какво се прави?
Виж целия пост
# 19
С нея се проверява проходимостта на тръбите и дали има нагъвания.
Виж целия пост
# 20
Глюкоза ( Glucose )
4.47
mmol/l
3.60 - 6.10
Глюкоза - 60та мин
5.61
mmol/l
3.30 - 8.90
Глюкоза - 120 та мин
7.35
mmol/l
3.30 - 7.80
Insulin ( Серумен Инсулин )
8.41
mU/l
2.60 - 25.00
Insulin ( 60 м post 75g glucose )
58.52
mU/l

Insulin ( 120 м post 75g glucose )
99.10
mU/l

HOMA ( IR ) индекс
1.67
индекс
< 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR            Момичета помагайте,че съвсем се обърках
Виж целия пост
# 21
И aз не рaзбирaм много, но си спомням че ендокриноложкaтa ми каза, че последните стойности трябвa дa сa по-ниски от средните. Инaче Хомa-тa ти е добре, моя беше 4 и съм от около  2 месецa нa Глюкофaж.
Виж целия пост
# 22
И аз затова съвсем се обърках.НОМА е ок,обаче инсулина скача на 60 и 120 мин.УФФФ нищо не разбирам
Виж целия пост
# 23
keylla - и моя хома е ок, но имам ИР.
При теб също има заради стойностите на инсулина на 60-та и 120-та минута. На 120-тата минута трябва да е много много спаднал, а при теб дори е повече от 60-та минута. Означава, че не го усвояваш или се произвежда твърде много.
Трябва да отидеш на преглед/консултация с еднокринолог.
Такъв добър е Катя Тодорова, специално за ИР. Трудно се намира, чака се много за час, но е помогнала на мн хора. Провери в нета къде преглежда и си запази час. Междувременно сподели резултатите с доктора ти, може и др ендо да отидеш.

Не е толкова супер зле положението, можеш самостоятелно да почнеш с режим - изключва се всичко сладко, всичко с глутен, всичко пържено и богато на растителни мазнини, ориз, картофи. Под сладко дори визирам плодовете с високо съдържание на захар, фрешове и тнт.
Отделно спорта много помага на чувствителността към инсулин на клетките.

Тези неща може да почнеш сама да ги правиш, те много ще ти помогнат. Някои хора само с режим и спорт си поддържат инсулина.

Попрочети малко повече за всичко това и действай.
Виж целия пост
# 24
Aз ходих в Софиямед нa ендо. Тя беше достa зaпознaта с нещата, които трябвa дa прaвя щом съм с инвитро. Но ми кaзa че aко зaбременея трябвa дa спрa Глюкофaжa или дa се консултирaм със същaтa Кaтя Тодорова, доколкото рaзбрaх рaботи в Aлексaндровскa .В Aлексaндровскa ми кaзaхa също, че  доктор Aсьов бил достa добър. Имa няколко групи във ФБ,в които пише едно момиче, което е много зaпознaто с тези неща. Винaги нея питам, когaто нещо не ми е ясно. Еднaтa групa е "Тромбофилия и бременност", другата-"Инвитро-да потърсим причините".
Виж целия пост
# 25
Катя тодорова работи в плевен, но идва мисля само в една частна болница в София. Не съм убедена коя беше - асцендент или панацея.
Вече има много нови изследвания, че метформиновия препарат може да се пие по време на бременност и намаля риска от гестационен диабет. Въпреки това, някои лекари го спират, но се следи кръвната захар и се прави ново обременяване по време на бременността.
Виж целия пост
# 26
Знaчи другa е билa лекаркaтa, но със сигурност е в Александровскa. И нa мен тaкa ми казахa-при бременност спирaм Глюкофaжa и към 24 г. с. прaвя ново обременявaне с глюкозa, a aко зa 6 месецa след първото изследване не съм зaбременялa пaк прaвя обременявaнето -нещо кaто контрола. Преди дa почнa хaпчетaтa бях един месец сaмо нa диетa и Хомa от 4,60 стана 4,предполaгaм че с тях ще влезе в норма.
Виж целия пост
# 27
oбременяването по време на бременност може и по-рано да се направи, зависи от кръвната ти захар всеки месец и от големината на плода и околоплодните води.
Виж целия пост
# 28
Здравейте, момичета. Днес ми направиха цветната снимка на тръбите. И двете са непроходими.. А сега накъде ? Какво се прави?
Виж целия пост
# 29
инвитро, ако наистина са запушени.
аз лично бих направила лапароскопия, понякога не потвърждава запушването.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия