Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 30

  • 59 921
  • 776
# 30
Понеже доста майки ми пишат  да качвам повечко видеа си позволявам да пусна едно ново. Тук се вижда ясно тенденцията да не се изслушва много другата страна, а диалога да се монополизира. Тоест сина ми си знае неговото....гледа входа на площадката и казва ''да дойде тате'' хаха…..игнорирайки моя въпрос няколко пъти, освен че информацията пристига по-бавно и обработката е по-бавна особено когато има фактор шум, мислите са някъде другаде.
https://www.facebook.com/china.kostadinova/videos/2192637644096412/

Вече брои и на български, но явно на английски му идва по-бързо на човека.

И да споделя финалната работа от колежа на младеж на около 20....приет е и в университет, има аутизъм.


И едно видео на завършващ музикално училище аутист, държи реч....
https://www.facebook.com/PlanoISD/videos/10156677642517708/

Виж целия пост
# 31
Аз имам бебе на 15 дни - момче и също съм на 42 вече навършени години. Имам и момиче в норма на 3 години и половина. И също съм склонна към тревожност, особено във връзка със здравето, доста притеснения имах по време на бременността заради някои мои здравословни оплаквания и продължавам да ги имам и сега, защото и оплакванията продължават, а отделно е страхът бебето да не се окаже като брат си или недай си боже, с някакво друго увреждане - все пак вицът "нося си бомба в самолета, понеже вероятността от две бомби в един и същ самолет е малка" е само виц. Но не ми е минавало и през ум да се чудя дали да задържа бебето заради тревогите, всъщност то си беше желано и планирано с опити повече от година. Разбира се, едно състояние с друго не си прилича, аз в тежка депресия не съм била, няма и как да твърдя, че моето решение или това на Н_Алекс трябва да важи и за теб.
Виж целия пост
# 32
Ванеса, тежката депресия е клинично състояние и е необходимо лечение с психиатър. Вие имате ли поставена диагноза или сама направихте тази преценка ?
Виж целия пост
# 33
Ще отговоря така.
Тук конкретно в тази тема уважавам всяка една майка. Всяка една е обикновена човешка героиня. Всяка една , в оня живот , преди диагнозата на детето , е била съвсем друга по сравнение с това , което е сега. Всяка една  след диагнозата е падала толкова ниско в нивата на депресия че никой не може да я разбере -само друга такава майка. Всяка често заспива със сълзи, но се налага да се буди пълна с решителност защото не може да се отпуска. Всяка вика - ма''ка му живот, ще го измъкнем детето, няма да се предам. Всяка не знае какво ще се случи с детето, завбъдеще. Всяка една я крепи голямата надежда. Всяка една има нужда от един денонощно прикрепен към нея психолог, всяка една пие валериана глог и мента, а не антидепресанти ,защото трябва да е адекватна 24 часа в денонощието. И вчера и  днес и утре и вдругиден и не е ясно  дали някога въобще ще се справи с депресията. Понякога не можем да дишаме, понякога стените падат отгоре ни , но ние продължаваме. Много от майките имат по едно дете защото панически се страхуват че всичко може даде повтори защото механизмите и причините  са неясни. Други не се решават на второ защото покрай това с аутизма нямат време, или защото не биха искали да товарят здравото дете с грижи по аутистичото във времената когато ние родителите поемем към високите ловни полета. Да говориш за депресия тук и да задаваш подобни въпроси е абсолютна жестокост .... А тук майките, забравяйки че те самите могат сложат всеки депресиран с еднополярна  и каквото  и  да е е там друга депресия в малкия си джоб с изобилие на симптоми , се впускат да подкрепят и да се обесняват.

Освен това попрочетох за депресията. Пише че тежките състояния тип еднополярна депресия  изскващи медикаментозно лечение са генетичнообусловени ( доколко е валидно не знам обеснява се с чисто индивидуални харакеристики по преработка и поддържане на нива на невротрансмитерите) .В случая  не споменавам  биполярна депресията разбира се. За всички други видове депресия всички лекари чиито статии изчетох не  препоръчват антидепресанти, заради вредата. Медикаменти въобще могат да бъдат предписани  след многократна консултация с психиатър и когато терапиите с психолог и добавки не действат ефективно.

Н_алекс аз не виждам лентички и затова сега разбирам за прекрасната новина. Нека съдбата ви пази, стискам палци за лека бременност и успешен край.

Виж целия пост
# 34
Днес като ходих да взимам малкия от градина, тя е във самото училище, та засякох отпред на улицата групичка от 5 деца с възпитател от училището. Видимо бяха деца със специални нужди, движението беше спряно......учеше ги възпитателката да пресичат улицата. Постоях да ги погледам, много драго ми стана как се справяха, как улицата беше отцепена с конуси и как жената им обясняваше.


Добавям ви снимки на това семейство аутисти, щури са. Подозирам, че никога не им е скучно.

и малкия е с аутизъм, ако не се лъжа


Снимките са публични така че няма проблем, че са споделени.


А вчера научих нещо много важно, което понякога забравям макар сина ми да ми го напомня 4ат-пат.....за тях наглед малки неща са грандиозни, този пуст детайл. Е, аз понечих да си взема едно ши...о мече от Помбера му забравяйки, че за него това не е нещо дребно, ей така да сподели.....ами съкровище, което пази с нокти и зъби, ей.....последвала сцена ще ме накара скоро да не ям ме4ета.Stuck Out Tongue Closed Eyes Интересното е, че на баща си дава....ще го приема лично, така да знаете. Хубав ден и чакам някакви отчети тук, само аз си пиша, ще се караме. Grin
Виж целия пост
# 35
Здравейте и от мен,следя темичката от доста време,моето момченце не е с диагноза Аутизъм,но има много от симптомите на спектъра, диагнозата е  Разтройство на психичното развитие-неуточнено. Имаме и телк с диагноза детски Аутизъм. Последната година има доста напредък което много ме радва,сега ще навърши 6г. Вече общува добре до колкото е възможно,разшири доста речника,макар не правилно граматически,още има проблем с очния контакт,но поне вече не бяга от децата ,имаме си много ритуали и мании,маха с ръце когато се зарадва на нещо и обича въртеливите движения на всякакви предмети и уреди. Сега съм на тръни заради скорошното тръгване на училище,защото е много далеч от връстниците си в развитието,чудя се как ще го приеме и другите деца как ще приемат него. Ходим си в детска градина и там се справя добре,не му харесва много да ходи,но от градината много го хвалят и си го обичат госпожите.
А за майката с депресията,не знам къде и какво сте чели ,но аз имам сестра,която е с доста проблеми от това естество и си има две хубави здрави деца и двете бременности бяха много тежки,с лежане по болници ,тя си е хипохондричка и почти постоянно с депресии,сега е и на тежки лекарства вече,но децата са си абсолютно здрави на 3 и 8 години ,а аз като съм нямала нищо подобно,имах прекрасна бременност и леко, естествено раждане ,но детето ми е с увреждане от бог знае какво. 
Виж целия пост
# 36
Добре дошла в темата!

В нашата градина тези дни има водни игри и изкарват басейн голям и съответно моя е пощурял от кеф. Ново е че вече като иска да си ходим отнякъде казва " да си ходиме ". Иначе е на моменти....понякога ми казва, че не иска да говори като обстановката е с много непознати хора. Запознах се и с майка тук....иранка с дете със същия проблем, за жалост по-зле....смисъл не се обръща на име и постоянно някъде се отделя само по пътя. Препоръчах й добавки, помогнах с каквото мога....тя много въпроси му задава. Как се казваш та как се казваш, той още няма една дума тя с въпроси го залива, май не схваща проблема, викам й коментирай, просто, с една дума недей с въпроси...помолих я да идват на площадката за да може детенцето да играе с нашия., а и аз да пробвам да го накарам да говори, вярвам че имам някакъв опит в това. Дано прояви инициатива, искам много да помогна някак на това дете. Иначе сме добре гледаме световно...малкия все е във футболни екипи хихи. Обожава да вика Чи чи Ле...хахах а не схваща че Чили го няма на Мондиала.🤣😂  Чакаме си холидея...и така.
Виж целия пост
# 37
Здравейте! La Katrala,и при Христо имаше такива драми със споделянето на някаква ценна храна,играчка.Даваше само на мен.Оправихме това с много повторения,обяснения и примери.Когато посегнеше да си вземе нещо от дете в парка му забранявах.Казвах му,че щом той не дава и той няма да взима.На 4-тия път се обърна ,взе си пакета със солети и с много смешен жест връчи ДВЕ солети на детето,от което искаше снакс Grinning Така малко по малко свикна и сега не изпада в истерии,ако някой се опита да му вземе нещо...споделя.
 Дайте някаква идея как да го науча какво е това "Защо".Той го тълкува,като "Кой".
Виж целия пост
# 38
И моето не разбира въпроса "защо". Веднъж ми беше дал един правдоподобен отговор... но може да е било случайност. Повечето пъти се чуди или ми отговаря безсмислено...
Онзи ден, пък, го водя на детски кът, отиваме да пишка и се качваме с прозрачния асансьор до втория етаж... докато се качваме, виждам, че е запленен от черчеветата на асансьора. На връщане, тъкмо слизаме, поглежда ме с особен поглед и ми вика... "има пиш". И аз - Flushed . Според неговия доктор, се е опитал да каже, че иска пак на асансьора, а бях сигурна, че чисто се опита да ме метне... като иска нещо, той си го казва директно по принцип. Така се бях навила, явно понякога толкова се напъвам да видя нещичко, че започвам да си въобразявам...
Виж целия пост
# 39
Именно Грийн, но поради бедния си речник или не знание на думата за тия черчевета е използвал хитрост. Моя преди ми казваше същото за да го пусна в банята просто да си играе с козметиката ми хаха или за да се махна от стола за да седне....просто като го каже ти казваш това, което реално иска за да може постепенно да го добави в речника си. Сега например като иска да ме измести от стола...казва - стол, обичайно ама аз оттам муув хах, за да му покажа какво се казва в случая.


Ами може би трябва да купиш история в картинки, но адски опростена и там на нея да се опиташ да му обясниш какво е защо. Но това не е лесен въпрос, смисъл детето трябва първо да знае какво, къде...и чак после.

Виж целия пост
# 40
Да, права си, може с историйки и много обясняване. Поне обича да четем приказки или да си съчинявам и да слуша...
Но пък за асансьора, той много добре знае думата. Като иска да идем до някъде, си казва "икам еди си какво...". Може би наистина е хитрост и просто ще си остане до там. Пак няма да разбира какво е "лъжа" или да разбере кога го лъжат него...
Виж целия пост
# 41
Ххаха при моя на няколко пъти за да си тръгнем помогна, че ще има сладолед вкъщи хаха, обаче като го излъгах няколко пъти и вече хич това не е повод да си тръгне отнякъде или да ми се върже. Simple Smile))))))))))) Много са малки още, те нормални деца са наивни на тази възраст какво остава за нашите.
Виж целия пост
# 42
"Какво " и "Къде" ги знае.Христо си лъже.Не е хитрост-лъже си,като стой та гледай.Знае и кога аз се опитвам да го излъжа,не винаги разбира се,но често се усеща.
Виж целия пост
# 43
Здравейте момичета детето ми има много завишени нива на алуминий.ходихме на холистик доктор каквото и да значи това. Ще направим още един тест пак с коса и ще го започне да го чисти.просто се чудя откъде дете на 4 години  ще е бъкано с алуминий.много ми е мъчно.на 10 юли ще повторим теста и ще ви дам повече информация
Виж целия пост
# 44
Чели ли сте тази книга https://www.helikon.bg/212529-Травма-и-родителстване.html ? Може ли мнение?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия