Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Боледуване на децата ни - тема 63

  • 49 326
  • 740
# 15
Спарклес,да не си бременна наистина.А може и ентеровирус да е.
Виж целия пост
# 16
Оф, Зест, съвсем изключих факта, че не сте в БГ. Много е трудно, знам, мои познати също си идват тук специално за да си направят зъбите, да се прегледат при специалист. Гледайте да си направите тук каквото може. Иначе просто голяма ми се вижда вече за този вариант с пълната упойка, обикновено за много малки деца се прилага или за такива с разни заболявания. Нея от болката ли я е страх или от самите зъболекари и дълбаене? За пулпит едва ли някой ще ѝ работи по зъбите без никаква упойка. Бях разучвала и аз преди нашите първи ходения, че беше на 2г. като започнахме висенето по зъболекари, ама то пък с това поне нямаше никакви проблеми, при нас правят по 3-4 пломби на ходене, ама нейните не са някакви дълбоки кариеси, а и задължително ходим през няколко месеца и все правим по нещо.
Виж целия пост
# 17
Може би грешката е моя, че се предоверих на трима зъболекаря, че няма смисъл да се правят зъбките. От три годишна е с кариеси. Но тия кариеси се развиха в нещо ужасно. Няма как да стане да не ги оправим сега, няма как да стане и да я подложа на интензивно и ежедневно ходене на зъболекар, че за месец и половина да ги оправим всички. Отделно страха, който се изразява в неописуема уплаха от болката. Държа се смело онзи ден, но ако мога да й го спестя, ще го направя. Както казах, решила съм го вече. Тя също прие тази мисъл, че ще заспи и ще се събуди с чисто нови и здрави зъбки.
Виж целия пост
# 18
Аз днес май ще я водя на зъболекар.
Че постоянното зъбче се е показало доста,а млечното не ще да излиза.
Виж целия пост
# 19
Аз пък съм изпуснала срока за водене на ортодонт. Бях се консултирала с познат преди много време и тогава нямаше уж нищо. Зъбите имат достатъчно място, но се оказва, че и това не било добре. Ако не израснели някакви кътници скоро, които да свият останалите, трябвало да носи брекети. За шини било късно.

Зест, успех с лечението!
Моята от локалната упойка получава винаги афти.
Виж целия пост
# 20
Аз забелязвам тенденция,че на по-малките деца им се сменят млечните зъбки с постоянни.
Моята късно започна ,сега е на 9,сменяме 5 и 6 зъби.
Виж целия пост
# 21
Моята е с 8 сменени зъба (четвърти клас ще е), в края на първи клас падна първото зъбче. От поне година е затишие и нито един не се клати. За това и се изненадах като каза някой по-рано, че трети-четвърти клас е сменил всички зъбки.
Виж целия пост
# 22
Явно при всеки е различно.
Помня,че и моите късно започнаха да окапват.
Виж целия пост
# 23
Таткото току що ми каза, че на детето му се клати зъб (той я гледа в момента, че тези дни махнахме гипса и ни препоръчаха да не е на градина седмица поне). Преди дни навърши 5. А може пък той да се е объркал, знам ли го. Не се виждал втори зъб отзад. Ще проверя лично довечера.
Честно казано предпочитам да се е объркал.
Виж целия пост
# 24
Моята беше трети клас миналата година и мисля, че тогава последно сменя зъби. Тази година само растяха кучешките и може би някои други, но не помня да са падали. Най-много в началото на учебната година да е сменила някой и да съм забравила. Обаче помня, че като бебе също рано израснаха първите зъби.
Чувала съм, че късната смяна е по-добра заради предпазването от разваляне.
Виж целия пост
# 25
И на мен не ми се искаше още сега да пада млечно зъбче, че много си  му ги харесвам, но ето преди 6 год падна първото, сега венеца е подут отново да изниква второ постоянно.
Виж целия пост
# 26
Ами то при всяко дете си е различно, да, аз писах че в 3ти клас нямах вече млечни, като последни ми паднаха горните кучешки, кътниците бяха преди тях. Та не мисля, че е някаква тенденция в последните години, едно време също имаше и доста други деца като мен, на които всичките млечни резци им се смениха още в детската градина. Моето и то ще е така като гледам, първия вече го извадихме, много е горда и щастлива Simple Smile Още 2, че дори и 3 се клатят, то даже като ѝ ги пипна всичките резци ми се струват вече нестабилни. А като бебе сравнително късно ѝ проби първото зъбче - на 8-9 месеца някъде и млечните хич не са ѝ здрави, това с късното пробиване според мен са някакви бабини деветини. И при мен млечните ми бяха пълна трагедия, а от постоянните не мога да се оплача, сравнително здрави са ми, имам сигурно към 7-8 пломби и това е.
Виж целия пост
# 27
При падане ,ожулване на колена,лакти ,какво ползвате ?
Виж целия пост
# 28
Аз почиствам с риванол и по възможност не слагам лепенки.
Виж целия пост
# 29
Благодаря и аз снощи с риванол минах само,че нямах друго под ръка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия