Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Американски колеж - дванадесета тема

  • 52 532
  • 752

Анкета

 Разчитахте ли на допълнителна подготовка за приемния изпит за АК?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

# 735
Simple Smile става ясно че не съм съгласна значи
Виж целия пост
# 736
...някой да си наблъска шкафчето в училище с амфетки и други нещa...
Извинете, откъде имате тази информация?

От ФБ профила на Георги Кадиев, чието последно дете е от бившия випуск на моя син и във випуска на твоя син.

Кадиев постави информацията на публичния си профил и беше цитиран от пресата.

напиши 'наркотици американски колеж' в гугъл и гледай пресата през май 2018
Кадиев цитира писмото от колежа. Никъде там не се говори къде, колко и какви наркотици са открити. Може ли да уточните откъде е тази част от поста Ви моля?
Виж целия пост
# 737
Ezhko в писмото пише значително количество незаконно вещество.  Значи, черният пипер отдавна не е незаконен.  Не ги пише кг и не е са уточнени обемни количества.  Спориш с мене, че е имало амфетамини, ли? 
Виж целия пост
# 738
Значи хора, и аз и вие си мълчахме тука през май.  Сега като ги чета тея приказки ПАК как е защитено и красиво, просто ми идва да си захапя клавиатурата.  Не пишете лъжи и аз няма да участвам с такива коментари.
Виж целия пост
# 739
За моя български "защитено" означава всяко място с контрол на достъпа. АК е такова място, зад бариерата не пускат без основание.

Ежко, може ли да пуснеш нова тема, току-що "напълнихме" 50 стр.
Виж целия пост
# 740
контрол на достъп има и в градския транспорт; плащаш и си вътре, това не го прави защитено място...
Виж целия пост
# 741
Много интересна дискусия се оформи тук. Истина е, че навсякъде има "незаконни вещества", във всички училища има клиентела за дилърчетата.
Тук разбирам, че АК сами са сигнализирали с инфо до РПУ, което си е похвално като реакция. Какво друго да направят с подобна информация, достигнала до тях...
Жалко е, че има и жертви на дилърчетата като синът на Мими. Далеч съм обаче от мисълта, че той е единствен потърпевш или опитвал/пазарувал. Просто случайност е, че е припаднал на обществено място. Има други, които не припадат- съответно "няма проблем". Наистина, какво се очаква от колежа да направи повече? Малшанс за момчето на Мими, но те не биха могли да оставят без последствия случая. Жалко, че другите едва ли си взимат поука. Продължават си постарому- само дето може би временно, от май месец насам, се снабдяват от другаде.
Ако е имало дилър сред учениците, то едва ли маркетинга му е бил само сред един ученик в това училище, например синът на Мими. Много са. Пазарът в АК има "потенциал". И за това колежът не би могъл да носи вина. Просто е въпрос на пазарна ниша.
Разбирам разочарованието на Мими_блок. И аз да бях на нейно място, така щях да се гневя. Разбирам я, че иска да вметне и другатата гледна точка сред множеството розовини тук...
Да са живи и здрави децата, да имат разумни глави на раменете си, защото всеки може да се подхлъзне. Всеки.
Виж целия пост
# 742
Ezhko в писмото пише значително количество незаконно вещество.  Значи, черният пипер отдавна не е незаконен.  Не ги пише кг и не е са уточнени обемни количества.  Спориш с мене, че е имало амфетамини, ли?  
Не споря, а попитах откъде е моля информацията за вид, количество и място на съхранение на намерения наркотик?
Пълно и шкафче са количество и място, а амфетамини е вид. Откъде знаеш, че не са например два пакета трева в раница?
Виж целия пост
# 743
Ezhko, значи за едно нещо се разбрахме и не спорим.  И благодаря за подкрепата, принципно.  Проблемът е на всички.  Защо те учудва, че знам детайли?  Има много хора, на които им пука, вкл учители и родители.

Peruanka, благодаря за подкрепата.  
Според мене ръководството на АК е отговорно в голяма степен за ситуацията.
Виж целия пост
# 744
Ezhko, значи за едно нещо се разбрахме и не спорим.  И благодаря за подкрепата, принципно.  Проблемът е на всички.  Защо те учудва, че знам детайли?  Има много хора, на които им пука, вкл учители и родители.

Peruanka, благодаря за подкрепата.  
Според мене ръководството на АК е отговорно в голяма степен за ситуацията.
Защото искам да оценя достоверността на информацията. Съжалявам, но не вярвам такава информация да е споделена от учител в АК. Родител не би могъл да знае, поради това, че не е могъл да присъства на ареста.
Следващ въпрос: с какво ръководството на АК е отговорно за ситуацията? Има договор, има и правилник с разписани права и отговорности. Учениците са отговорни да не внасят и употребяват наркотици, алкохол и цигари. Прочели са го и са се подписали отдолу. Но не са го спазили.
Ръководството на АК е отговорно да взема мерки при нарушаването на правилника. Включително да информира полицията. Което е и направило.
Как ръководството на колежа стана отговорно за ситуацията, а нарушителите станаха жертви?

И последно: АК е пак/още по-красив, защото строежът свърши. А е защитен, не защото пази нарушителите от самите тях, а защото отстранява изявените нарушители, за да не се увеличи броят им до степен да пречат на добросъвестните ученици. По мое скромно мнение.
Виж целия пост
# 745
Ежко, може ли да пуснеш нова тема, току-що "напълнихме" 50 стр.
Peace
Виж целия пост
# 746
Ежко, може ли да пуснеш нова тема, току-що "напълнихме" 50 стр.
Peace
Следващата тема се пада да е пореден номер 13. Прескачаме го, като самолетните редове, или "смело и безотговорно" маркираме АК-13?
Виж целия пост
# 747
Отговорност? У нас? Каква отговорност? Grinning
Виж целия пост
# 748
Не можах да намеря дума за "не-суеверно".
Виж целия пост
# 749
Аз съм относително нова в темата, синът ми ще бъде 8ми клас в АК, но понеже темата за наркотиците се дискутира много пъти, има нещо, което не мога да разбера.
1. Проблемът е, че в училището се разпространяват наркотици ли?
2. Проблемът е, че това е безнаказано?
3. Проблемът е, че е наказан не който трябва?
4. Друго?

Бих прескочила дискусията, не защото не ме вълнува темата, напротив, вълнува ме и ме притеснява, но понеже продължава и продължава не мога да разбера има ли нещо допълнително, което е свързано с АК?
1. В АЕ, където съм учила в средата на 90-те, имаше наркотици, поне беше ясно на всеки как може да се снабди. Ако иска.
2.Двама мои съученици бяха изключени.
3. Някои минаха под радара
4. Другото е, че наскоро наше приятелско семейство се бори с цялата тежест на проблем в елитна гимназия (не АК), синът им беше изключен, подведен под отговорност.

Кое е по-различното в АК?
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия