Подправки в саксии 2-ра тема

  • 66 722
  • 775
# 420
Здравейте, ето ги чери доматите, да ги разделя ли и да им сложа колче?
Виж целия пост
# 421
Здравейте! Съвсем нова съм в отглеждането на подправки. Имам розмарин, чесън и магданоз, които за сега вървят добре. Днес си купих дафинов лист, но не съобразих и не помирисах листата. Ами търках ги и не миришат на нищо. Изглеждат както си трябва, на етикетчето пише Lauris nobilis. Може ли някой да ми каже това ли е дафиновия лист или има различни разновидности на лавровото дърво?
Виж целия пост
# 422
Моя копър поникна:
Joy

Пп Босилека ми и той така. Котката ги мъти, мъти и даже спи върху тях:

Ще сея наново и ще местя на другата тераса. Grinning
Виж целия пост
# 423
Джаста , уникални грижи полага твоята Мая - прекрасна е !
Идвам с много глупав въпрос : ако засадя коренчета от купен и отрязан за ползване копър - ще се получи ли нещо ? На какво разстояние едно от друго и колко често се поливат ? Благодаря !
Виж целия пост
# 424
Джаста , уникални грижи полага твоята Мая - прекрасна е !
Идвам с много глупав въпрос : ако засадя коренчета от купен и отрязан за ползване копър - ще се получи ли нещо ? На какво разстояние едно от друго и колко често се поливат ? Благодаря !
Аз засях така, даже някои стръкчета се хванаха, че извадиха и нови зеленки... И изведнъж всички се оклюмаха и заминаха..
Пробвай Simple Smile
Виж целия пост
# 425
Не бях засявала копър до сега, учуди ме че поникна за няма и седмица - сравнено с магданоза си е направо светкавично това Grinning
Сега остава и да оцелее да стане нещо от него... Някакви идеи колко време горе-долу му трябва преди да мога да си режа от него? На тераса е, че и остъклена, така че със сигурност ще е на топло през цялото време. Ако съдя по магданоза ми в последните няколко години, това си дава съществена разлика.
Освен това - трябват ли му някакви по-различни грижи или просто да го поливам както магданоза? Подозирам че съм се увлякла със семенцата и ще стане много на гъсто,  ще проскубя най-хилавите след някое време да ги махна.
Скрит текст:
Котката е разкошна, то как да му се разсърдиш на такова сладурче
Виж целия пост
# 426
Не бях засявала копър до сега, учуди ме че поникна за няма и седмица - сравнено с магданоза си е направо светкавично това Grinning
Сега остава и да оцелее да стане нещо от него... Някакви идеи колко време горе-долу му трябва преди да мога да си режа от него? На тераса е, че и остъклена, така че със сигурност ще е на топло през цялото време. Ако съдя по магданоза ми в последните няколко години, това си дава съществена разлика.
Освен това - трябват ли му някакви по-различни грижи или просто да го поливам както магданоза? Подозирам че съм се увлякла със семенцата и ще стане много на гъсто,  ще проскубя най-хилавите след някое време да ги махна.
Скрит текст:
Котката е разкошна, то как да му се разсърдиш на такова сладурче
Миналата година копърчето ми тръгна от семенца страхотно. В един момент, заради гъстота, направо ми се надигна целият повърхностен слой и всичко бавно умря.

Дано да си ги засадила по-нарядко. Ако покажеш и снимка, ще е добре.
Аз сега само ви чета в темаата.
И Мая...Heart Eyes ми знае си котето, че копър трудно се отглежда от семена Blush
Спестила е на Джаст едно разочарование.
Виж целия пост
# 427
Хм, ще ме накарате да ги разредя преди да видя кои ще са по-хилавите стръкчета значи. Мислех да поизчакам, че да преценя кои да махна.
Виж целия пост
# 428
Аз и махах, и пресаждах и пак нищо не стана. От магданоза оцеляха няколко стръка.
Тази година не засявах, за да не се разочаровам.
Но може и  пр мен да е проблемът. Не се славя като виден растениевъд аз.
Много чета, мерак на макс и резултат- катастрофа.
При мен се надигнаха , а бяха толкова благонадеждни.
Виж целия пост
# 429
О, да местя и пресаждам не ми и хрумва, те са толкова тънки че ще ги уморя от раз. Затова казах че ще махна които коренчета ми се видят излишни, но което излезе от саксията го броя умряло... те тия дето остават да ми оживеят ще се радвам.
Магданоз ми върви добре, от 4 или 5 години си засявам всяка пролет, колкото за мен има там. Броя го към лесните, понеже аз китки в саксии не мога да гледам - те горките само като ме видят и загиват Grinning
Тая година ми щукна и копър да пробвам, обикновено си замразявах големи количества от село, но напоследък не е опция и така. По никое време се сетих де - миналия уикенд го засях чак, в петък като се прибрах видях първите 1-2 стръкчета поникващи, сега вече са доста повече. Малко детска радост това моето, ама каквото стане - такова. Ако се бях сетила по-навреме, на тая слънчева тераса сигурно можеше вече и от него да имам в таратора си.
Имах останал стар чесън и ми беше жал да го изхвърля, а пък беше поникнал - беше набоден на скилидки съвсем гьотере в две саксии пръст и взеха че станаха, вече май все така ще правя. Поне си го изяждам сега на зелен вместо да го изхвърля и да купувам връзки пресен чесън. Стига ми толкова земеделие, викам... догодина пак Grinning
Виж целия пост
# 430
Аз да се пофаля с придобивките си. Сдобих се от последния битак в Димитровград  преди ИП със seedds in can.  Щях да ги садя още февруари,  но нейде забутах кенчетата.  Е сега ги намерих.... Stuck Out Tongue Winking Eye
Та директно на терасат ги метнах.  Да видим какво ще покара. 
Преди гледах къдрав магданоз,  кориандър,  босилек,  мента и див лук.  По две три години са издържали... Докато не забравя да ги полея де... След като забременях  спрях със саксиите,  оставих само кактусите.  Но тези кенчета ме грабнаха и реших да пробвам. Освен това децата бяха във възторг че ще гледаме китки... Стискайте палци да не ги уморим.  Терасата е южна и.... Много гореща.  Другият месец ще ги прибирам някъде.  Другата ни тераса пък е запад и много духовита,  също не става. 

Виж целия пост
# 431
Моля за съвет...това риган ли е според вас и ако не е, какво е?
Като му разтъркаш листата съвсем леко мирише на нещо, но не съм убедена, че е риган... иначе на пакетчето  пишеше "риган". Листата му са мъхести и на височина е към 40-50см. Питам защото моя балконския изглежда по-съвсем различен начин и си мирише, а това не е ясно какво е и става ли за ядене?


Виж целия пост
# 432
Според мен си е риган, какъв точно сорт не знам, някои може би не са много миризливи. Пробвай го на някое ядене дали ти харесва.
Виж целия пост
# 433
На риган прилича и моят не е особено миризлив.
Виж целия пост
# 434
Моля за съвет...това риган ли е според вас и ако не е, какво е?
Като му разтъркаш листата съвсем леко мирише на нещо, но не съм убедена, че е риган... иначе на пакетчето  пишеше "риган". Листата му са мъхести и на височина е към 40-50см. Питам защото моя балконския изглежда по-съвсем различен начин и си мирише, а това не е ясно какво е и става ли за ядене?
Скрит текст:


Риган е. Когато риганът е пресен, мирише по-слабо и различно от изсушения, а и за да е по-силна миризмата, трябва да е по-топло.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия