Разкрий тайната и спечели със "Захира"

  • 15 473
  • 199
# 45
Моята тайна съставка е щипка любов.
Виж целия пост
# 46
Моята тайна съставка е желанието да приготвям нещата за любимите си хора. Без него никога не ми се получават. А колкото до реални продукти това са подправките. Обичаме нещата да са хубаво овкусени.
Виж целия пост
# 47
Ето 3 от моите "трикове":
-3а да стане блата за тортата,десерта или кекса по-пухкав и обемист,разбивам белтъците и жълтъците поотделно ,и със равно количество захар.
-Желатина разтварям във"водата"от самият компот.
-И най-важното-винаги "работя" с дървена лъжица. Simple Smile
Виж целия пост
# 48
Пускам си музика и гоня всички от кухнята! Не знам дали е трик, но на мен ми помага.
Виж целия пост
# 49
Обичам бързите манджи, които не искат много висене в кухнята, но се старая никога да не използвам полуфабрикати
Виж целия пост
# 50
Тайната ми съставка е пюре от чесън, лук и магданоз. Придава страхотен вкус на всичко.
Виж целия пост
# 51
Харесва ми да готвя,въпреки че не го правя много често.Винаги когато мога го правя с желание и голяма щипка любов.
Виж целия пост
# 52
Моят трик е, че готвя с много любов за любимите хора! И разбира се, когато сложа лъжичка захар на яденето става много по-вкусно.
Виж целия пост
# 53
Най-важната съставка на всяко нещо приготвено в кухнята е щипка любов Simple Smile  Когато готвиш с желание винаги се получава търсения резултат.
Винаги добавям малко захар към доматените сосове, за да се намали киселият им вкус.
Виж целия пост
# 54
Запазвам пресните подправки като магданоз, копър и подобни, нарязани в бурканче с много сол. Солта ги консервира и винаги когато ми трябва свежа подправка имам под ръка, а не тичам до магазина. Ако ястието все още не съм го солила, гребвам направо с лъжицата от буркана. Ако е за салата или нещо, което вече е осолено, измивам подправките в цедка.
Виж целия пост
# 55
Когато правя сладко предварително поръсвам плодовете с половината от необходимата захар, престояват 24 часа, след което изцеждам получения сок и го заварявам за сироп за зимата. А за сладкото сварявам захарен сироп с останалата захар до сгъстяване и насипвам отцедените плодове- така сладкото става по-бързо , по-светло на цвят и плодовете запазват целостта си.
Виж целия пост
# 56
Аз съм все още начинаеща в кухнята, но се опитвам да прилагам някои хитринки, които съм запомнила от майка ми и баба ми. Например, (сигурно ви е познато) тестото втасва по-бързо във фурната, а на доматения сос за спагети се слага малко захар "Захира". На компотите от круши се слага малко лимонтузу.
И най-важното, разбира се, е да се готви със старание и любов!
Виж целия пост
# 57
Понеже ненавиждам бульоните на кубчета и вълшебните подправки, които съдържат ужасно много вредни съставки, започнах да си приготвям Домашна пикантина.
Вземам по един килограм лук, моркови, червени и зелени чушки  и сол.
Прибавям по четири връзки магданоз и целина и смилам всичко с машинката за месо.
Омесвам хубаво със солта и нареждам плътно в бурканчета, като притискам със сила.
Съхранява се в хладилник, издържа много време и е подходяща за супи, ястия и запеканки.
Само трябва да се внимава да не се пресоли гозбата.
Виж целия пост
# 58
Готвя с любов и най-вече с желание! Случвало ми се е да готвя без желание, като съм била уморена или изнервена - е не ми се получава и това е. Направо в кофата отива всичко. Това е моята тайна Simple Smile
Виж целия пост
# 59
Хитринка от моята кухня, до която често прибягвам при приготвяне на тесто, е че добавям лъжичка захар и го оставям да втасва, като го завивам с кърпа и го оставям на топло. Друг трик, за който се сещам е, че слагам чесън на повечето неща, които приготвям и вкусът е страхотен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия