Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Епилепсия - ТЕМА 25

  • 37 439
  • 643
# 120
Само Конвулекс пие. Други лекарства не приема.
Виж целия пост
# 121
    На моя син апетита му е нулев откак е на лекарства, но той е на три.Като беше само на Клнвулскс пълнееше от въздуха първите 3 месеца,после всичко свали и сега е слаб.
Виж целия пост
# 122
И моят е само на конвулекс - на почти 3 г. е. Имаше един момент, в който ядеше като невидял, скриваше ни шапките. Но в общия случай не яде много, мног е подвижен и слаб. А сега е с някакъв летен вирус и от деа-три дена въобще не се храни, ако изключим половин солета на ден. Станал е кожа и кости, преди малко си го гледах и много ми дожаля. Снощи вдигна Т и се моля да не направи гърч.

И аз знам, че конвулексът може да им увеличава гърчовете, вместо да ги намалява.
В клиниката казаха ли ви - това как реално може да се провери за конкретния пациент? Има ли изобщо такава опция?
Виж целия пост
# 123
Благодаря за отговорите. Моят син е на 2г. и е в тази възраст, в която не го свърта на едно място, и все търчи нанякде. Вървя след него с чинията и се мъча да му бутна нещо в устата.
Не го знаех това за Конвулекса. При моето дете няма гърчове, откакто сме на Конвулекс. Преди беше на друго лекарство и правеше веднъж на 40-50 дни. Сега не е правил от 4-ти май. На 17.06 си помислихме, че прави гърч, но тогава беше с 39.5 и лекарите по описанието ни не го счетоха за гърч. Неговите са много специфични, съсреодоточени в лицето предимно, и е трудно да се забележат, особено в началото.
Виж целия пост
# 124
Здравейте. Върнахме се живи и здрави от Anadoly клиниката в Турция. Много сме доволни от всичко и най-вече от професора който ни разчете ЕЕГ -то. Всичко там   Е нормално,  чисто и няма никакво огнище. Понеже сме на конвулекс хапчета и левебон. Той препоръча да намалим левебона и ни изписа Фрезиум (Frisium) 10mg.  Най-вероятно при нас е генетично. Не изключи и варианта че понякога лекарствата които се изписват за гърчовете имат много странични ефекти като например уж да намаляват, а те се увеличават. Всяко дете е различно и не знаем кое как ще му подейства.
Чакаме само резултатите от ЯМР да видим и там какво е положението.
Когато го попитах дали има шанс нещата да се оправят той ми отговори да има, но трябва правилното лечение.
Та така има въпрос  - доволни ли сте  от тези хапчета Фрезиум,  и на каква цена са .каза че повечето от Гърция ги закупуват.
Благодаря предварително.
При нас в началото бяха само 10 секундни абсанси , които не се повлияваха от депакина. Тогава ни изписаха и Фризиум 10мг и от това отвратително лекарство направи страшен гърч, който започна да се повтаря всеки ден. Спряхме го- казаха че е напълно възможно това да е от него и аз съм сигурна,че е така. Повече никога не бих го дала на детето ми.
Виж целия пост
# 125
Момичета, според вас Ривотрил 1мг сутрин и 1мг вечер + Депакин Хроно 500 сутрин и 500 вечер за 7 годишно дете много ли е?
Виж целия пост
# 126
Много е.
Виж целия пост
# 127
Моето дете е 44кг и му бе ще изписано консулска сутрин 300 вечер 450.А Ривотрил сутрин половин от 0.5и вечер една таблетка 0.5.И мамен вашето ми се струва много висока доза
Виж целия пост
# 128
А не зависи ли от килограмите? Пише,че поддържащата дневна доза при деца до 10 год е 0.1мг/кг, което при нас идва да е 2,3мг. А максималната доза е 0.2мг/кг, което вече идва 4,6мг. Не знам вече и аз какво да правим ...
Виж целия пост
# 129
Идвам, за да споделя с вас, защото само вие можете да ме разберете най-добре. Моето зверче в момента преживява някакъв летен вирус. Беше Много обезводнен, и отпуснат - не говореше, не ядеше, не пиеше нищо. На моменти гледа - пък сякаш не вижда, и не чува, и са му едни такива забавени реакциите.  И очите аха-аха да ги обели- виждам как се появява бялото на очите му.

Вече сме в болницата на системи нон-стоп, така че ще се оправи.
Според вас - възможно ли е да е получавал някакви пристъпи или някакви форми на пристъпи- или тази неадекватност се дължи на обезводняването и моята параноя?
Sad
Виж целия пост
# 130
Румка, по описанието, което даваре никой не би могъл да ви отговори.
Виж целия пост
# 131
Благодаря ти. Ще го отдам едновременно на неговото изтощение и моята параноя. Хъх..

Искам да ви питам- гласят нов закон за наемане на работа на хора с увреждания. Човек с ТЕЛК поради епилепсия спада ли към тази категория служители?

Виж целия пост
# 132
Момичета, пак са ми на дневен ред ваксините. Скоро ни изтича освобождаването, ще подавам пак документи. Но ако не ни освободят не знам какво да правя. Въобще не искам са ваксинирам. Има пропуснати 1 пентаксим, 1 симфлорикс и Приорикс. Вие ваксинирате ли, какво казват невролозите на децата?
Виж целия пост
# 133
Нашите гърчове са от април, 2017.Sad
Виж целия пост
# 134
Здравейте,

От около 2 месеца се борим със сина ми на 6,5 години с пристъпи от неустановен произход. В спешния кабинет направи гранд мал. След близо едномесечен престой в болницата ни изписаха с диагноза "Епилептичен статус grand mall (конвулсивни припадъци). Беше назначено лечение с 3 х 3 мл Депакин сироп и 2 х 4 мл Репитенд, който почти веднага заменихме поради нерприятни странични ефекти с Клонарекс 0.5 в количество 2 х 1/4 таблетка.
Всичко беше общо взеото нормално до преди 2-3 седмици, когато детето започна да става свръхактивно и на моменти агресивно. И така я карахме до преди седмица, когато получи някакъв пристъп, който не мога да характеризирам, но представляваше пристъп на страх, заглъхване на ушите, болка в дясната част на главата, примигване с очите, предимно с лявото и опити за отклоняване на очите в ляво. Беше си в съзнание, като го попиташ нещо отговаря, поглежда към теб и след секунда пак се заглежда наляво. Премина за няколко минути. Ходихме до болницата и вдигнаха Клонарекса на 3 х 1/4 таблетка. Валпроевата беше 78.1

Днес отново имаше пристъп докато спеше след обед, с треперене на горната част от тялото за минута две. Не съм присъствал и не мога да го опиша.

Имаме час за невролог за 12 септември чак, че е малко зор с детските невролози в Пловдив. Чудя се дали дозировката му е точна, тъй като от изписването напълня с около 5 кг. Дали заради тези лекарства, дали заради дексаметазона, който взимаше до преди няколко седмици.

Също така някой може ли да ми разтълкува трите ЕЕГ-та, които му направиха в болницата и какво мога да очаквам за развитието на детенцето?

Цитирам дословно от епикризата:
ЕЕГ 09 Юли: ЕЕГ в сън. Основна активност от тета и делта ритъм, симетрични сънни вретена. Суспектна бавновълнова делта активност и единични остри вълни в дясна Т-О област. По време на записа с КПП, започващ с единични острия в лява темпорална област, поява на комплекси групирани в бързо честотни комплекси с ангажиране на цялата лява хемисфера и последващо обхващане на контралатералната Т-Р област, продължили 2 мин 30 сек. На 40 сек обръщане на главата и погледа на дясно, малко по-късно нистагъм надясно. Записът е прекратен преди края на пристъпа. Заключение: Огнищен иктиален запис от лява темпорална област. Суспектни бавновълнови променуси в дясна темпорална област.

ЕЕГ 13 Юли: Буден и в сън:бавновълнови промени двустранно фронтотемпорално вляво, нови слабо изразени само темпорално дясно. Двукратно субклинични парациални пристъпи от лява преднотемпорална област - 1 - продължил 7-8 сек и втори 25 сек. При заспиване симетрични сънни вретене, без промени в осн. активност - делта и тета като при сън.

ЕЕГ 18 Юли: ЕЕГ в спонтанен сън. Силно нарушена основна активност от тета и делта вълна и витми, потиснат окцитпито-фронтален градиент на осн. активност и липса на сънни транзиенти. Непрекъснати квазипериодични заострени вълни бавна в ляво преднотемпорално, вдясно темпорално и париетално. С напредване на съня в дясно париетално се оформят квазипериодични (през 1 сек) комплекси пика-бавна.
Закл: Мултифокална епилептиформена и силно забавена основна активност.

Ще съм много благодарен ако някой може да разтълкува горните "заклинания", тъй като незнам какво да си мисля вече.

Татко съм ако има значение.

Поздрави на всички

П.П: Правени са му каквито се сетите изследвания - кръвни, ликвор, скенер, мрт, ехограф. Тук там има разни находки и ако е необходимо за тъллкуване на горното ще споделя допълнително.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия