Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Епилепсия - ТЕМА 25

  • 44 200
  • 727
# 30
Здравейте майчета.
Аз съм нова тук и искам да споделя с вас нашата история и разбира се се надявам някой да може да ни помогне.
Предварително се извинявам ако поста е дълъг.
Детенцето ни в момента е на 6 години и е с диагноза - Неуточнена епилепсия- Grand mol припадъци. Всичко започна, когато той беше на 7мес. Тогава направи първия гърч и беше нещо страшно за нас като родители. И от тогава се тръгна по лекари и болници всеки си казва неговото и си изписва лекарствата. Ходили сме и в София  на 4км. Два пъти сме оставали в болницата изследвания всичко е ок. ЕЕГ- та уж добре по техните мнения. Изследвания всичко добре. ЯМР и той е добре уж. Пием си лекарствата Конвулекс хроно и левебон, но абсолютно никаква промяна. Той прави гърч винаги когато се разболява или вече е болен със зачервено гърло. Никога не е правил гърч когато е здрав. А иначе пием лекарства и си тъпчем детето.
Той е много емоционално и живо дете, единствено та което е че говорът му на моменти не се разбира от околните защото бърза да говори и не се изказва правилно. Ходим на логопед, психолог сензорен учител и ресурсен. Каквото трябва правим. Но това, което ме притеснява, е че взема лекарства а резултат няма. Взехме решение с с съпруга ми да отидем в Турция, защото тук не могат да разберат какво му има и от какво ги прави.
Моля ви ако имате някаква информация за някоя клиника в Турция да ни кажете мнението си и да ни насочите.
Благодаря ви много.
Здравето на нашите деца е най-важно за това ще направим каквото трябва.

Здравей, не знам дали знаеш, но на Свети Наум му викат "меката на чистите еег-та ". Ние 4 години бяхме с  чисти ЕЕГ-та там, а детето си прави ежедневни пристъпи въпреки, че е на 3 медикамента, даже при последната хоспитализация ги видяха и на живо, а резултата е само да ни вдигат дозите. Малката също на входа на всяко едно разболяване зачестява пристъпите, а януари дори направи и неконвулсивен статус. Така че разбирам ви и ви пожелавам успех в лечението. За Турция не мога да ви помогна, защото не сме ходили.
Виж целия пост
# 31
Моето дете след 5 годишна ремисия сега отново е с абсанси, пак на Депакин. Една колежка след 30 години без епилепсия  и лекарства получила гърч на 55 години. 24 -часово ЕЕГ в България някой друг да каже, ние сме в Белгия. Нощните гърчове създават големи проблеми в развитието, всеки с епилепсия трябва да има такова изследване.   
Виж целия пост
# 32
Ние сме основно с нощни пристъпи и засега не виждам проблем в развитието.Поне не такъв,който да е дошъл след започването на пристъпите.
Виж целия пост
# 33
Моята дъщеря е на 2г.  и е с диагноза гранд мол припадъци  и малки припадъци, вероятна туберозна  склероза. В момента пие конвулекс и репитенд от 7месеца не е получавала големи припадъци, но има абсананси   1или 2 на ден. Искам да я заведа някъде за второ мнение понеже диагнозата е поставена във Варна и незнам дали в София или в Турция.Ако някой който има опит с  Турция  да ми даде информация като финанси за прегледи, пътуване и престой. Благодаря, предварително!
Виж целия пост
# 34
Здравейте, момичета трябва ми телефон на регистратурата в Педиатрията. Имам един на който всеки път звъня ,но от петък до сега никой не ми отговаря на него.
Виж целия пост
# 35
Ние ходихме в Турция. Пишете ми ако мога да помогна с нещо.
Виж целия пост
# 36
Момичета, някоя давала ли е Brain Booster на детето си и отразил ли се е зле на епилепсията?
Виж целия пост
# 37
Да аз съм давала този сироп. И много добре му повлия.
Виж целия пост
# 38
non4eto0, би ли споделила в каква насока му повлия добре? Аз малко се притеснявам, понеже при сина си откривам връзка между превъзбудата и пристъпите, а този препарат нали все пак повлиява мозъка. От друга страна попаднах на една статия, в която пише, че действа благоприятно при епилепсия.
Виж целия пост
# 39
По това време синът ми беше доста нервен и с доста слаба мускулна маса. Като пихтия . По предписание на лекуващата му лекарка започна да го пие. Доста години го пи . Стана много по-спокоен а и мускулатурата доста му заякна. Може и да не се дължи на сиропа може с времето нещата да се оправиха но все си мисля че при него сиропът оказа благоприятен ефект,
Виж целия пост
# 40
И моят син е много превъзбуден и притеснението ми е точно да не се увеличи възбудата в мозъка. Всъщност с чуждите хора се държи нормално и изглежда дори кротък, но на нас доста ни се тръшка и лесно се ядова, започва да пищи и да се мята напред, ако не му угаждаме на всяка прищявка.
И при него целта е подпомагане на двигателното развитие, понеже има проблем с едната ръка и най- вече с фината моторика. Вече започва да хваща, но му е доста трудно и искам да го улесня с каквото мога. Аз не съм се консултирала още с невролог за този препарат. Ако ми дадат зелена светлина лекарите, ще го взема.
Виж целия пост
# 41
Ние ходихме в Турция. Пишете ми ако мога да помогна с нещо.
1. Колко струват изследванията
2. за родителите - придружителите - колко се плаща? Има ли осигурено място за отсядане, или всеки си търси.
3. доволна ли си - помогнаха ли ви.

разбирам, че то не може едно да важи за всички, но все пак е ориентир.
Много ти благодаря, аз се интересувам да отидем. От нашите не виждам полза.
Виж целия пост
# 42
За абсансите ни включиха Петинимид, доста бързо се повлия и рядко има такива.
Виж целия пост
# 43
Ние ходихме в Турция. Пишете ми ако мога да помогна с нещо.
1. Колко струват изследванията
2. за родителите - придружителите - колко се плаща? Има ли осигурено място за отсядане, или всеки си търси.
3. доволна ли си - помогнаха ли ви.

разбирам, че то не може едно да важи за всички, но все пак е ориентир.
Много ти благодаря, аз се интересувам да отидем. От нашите не виждам полза.

Около 2500лв ни излезе всичко.Ходихме миналия септември.
В нощта на ЕЕГ -то бяхме и тримата в болницата. Има и хотел в двора.
Не се доплаща за придружител.
Доволна съм от отношението и техниката. Обясниха ми всичко, което ме интересува Най-подробно.  При нас бяха съгласни с лечението, което провеждаме тук. Казаха ни ако се влоши или не се подобри да отидем пак и че има какво да се направи, но трябва да се изчака. Така и стана - подобри се и не сме ходили повече.
Виж целия пост
# 44
Rumka  и ние ходихме 2016в Анадолу клиник.Условията в клиниката са много добри.Има преводачи,В деня на ЕЕГ и ние останахме в болницата,но тъй като трябваше да направим консулт на другия ден,преспахме в хотела,който е до болницата.За съжаление при нас нямаше какво да ни предложат като алтернатива .
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия