Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всяка тежест ще си струва, щом НОЕМВРИ бебе ще целувам!

  • 30 257
  • 737

Анкета

Заглавие за новата тема

Опции:

# 45
Деси, дано всичко е наред и да е единичен случай 🍀🍀🍀
И аз да се оплача  2 пъти пих антибиотик заради една бактерия, днес ми излезе микробиологията и старата бактерия я няма, но си имам нова бактерия😤😤😤 какво е това чудо 😣
Виж целия пост
# 46
Деси, много гадно. Разбирам те добре. Попринцип може от ниска плацента да кървиш особено ако правите и секс. Тъй като съм с ниска, маргинална плацента ще ти кажа какво ми казаха. Когато започне да се вдига може да се получат микро отлепвания. Ако има много кръв може да не се види веднага самото отлепване. А може и да не е свързано с плацентата, може да е някой капиляр. Всичко ще е наред. Интересно ми е че са ти казали да слагаш вагинално прогестерона, тук на мен ми казаха докато имам кръвотечение да го пия през устата. Може би зависи и колко силно тече. При мен беше много.
Виж целия пост
# 47
Мацки, я кажете резултатите добри ли са, АГ не отговаря, а ендокриноложката е в отпуск:
Виж целия пост
# 48
Yakamoz и на мен ми казаха това с вдигането, и при мен е бая кръв. Само един доктор каза да е вагинално, ама после докторите казаха през устата. Докато имам няколко чисти дни.. иначе казаха че в кръвните изследвания имам индикации за отлепяне, не знам какво значи. И да лежа.. пуснаха системи и лежа. От няколко часа нямам кървене, дано да е било еднократно Sad и да се оправи от лекарствата. До сега си правихме секс през ден два някъде и не е имало проблеми, сигурно ще ни го спрат.
Виж целия пост
# 49
Мацки, я кажете резултатите добри ли са, АГ не отговаря, а ендокриноложката е в отпуск:

Според мен си е ок резултата. Над 7,8 се счита за нетолерантност, над 11 за диабет.
Виж целия пост
# 50
Имай предвид, че може да имаш зацапване много дълго време. Аз имах зацапване месец и половина след това. Казвам ти го, за да не се шашкаш, иначе не е задължително да е така. Подготви се психически също за много лежане. Виж какво ще ти кажат и в следващите дни, сигурно ще те гледат често. Стискам палци да е нещо дребно, което да зарастне бързо.
Виж целия пост
# 51
Деси, стискам силно палци бързо да се успокоят нещата.
На мен на прегледа преди месец док. ми предписа 2*2 утрогестан, защото не и хареса от едната страна плацентата и каза, че засега е ок, но като нарасне и се вдига може да имам проблем и затова да си слагам. Тъкмо снощи мрънках че искам вече да ми го спират, ама май по-добре да си мълча.
Знаете ли какво забелязах, сигурно си въобразявам ама от два дни съм на по-висока доза фракси (0'6) и малката стана много по-дейна, направо ме изненадва със силата си, дано си продължи така Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Да настроила съм се за лежане, тъпото е че стана преди отпуска точно, и на море щяхме да ходим.
Ама да е наред всичко ще го преживея и това. Казаха ми за сега утрогестан 3х2 през устата, после кринон гел дози ще слагам. Другото странно е че ми казаха, че може би като спре кървенето ще ми дадат фракси?! Това не е ли за разреждането на кръвта? Много странно..
Виж целия пост
# 53
На мен с моето малко кървене ми забраниха пътуване, секс, тежко, разходки... Всичко. Интересно кое в кръвни изследвания индикира отлепване?
Виж целия пост
# 54
И на мен това ми е интересно, но не изключвам да има някой показател, който да дава индикации за такъв проблем или проблем, който предизвиква отлепване..
Да ви кажа не ми харесва това бременеене лятото, и ние си прецакахме всички почивки, но както и да е.
Виж целия пост
# 55
Единствено се сещам за прогестеронов дефицит, щом се дава утрогестан....

Фоси, ти в коя седмица си правиш това изследване?
Виж целия пост
# 56
Аз си мисля, че по-скоро следят тромбоцитите, ако има кървене броя им се променя. Знам ли, прогестерона няма как да го знаят колко е, не са го изследвали. А фраксито сигурно да се застраховат че стига кислород до бебето? Някаква такава логика намирам, че то нали това е опасно на плацентата..
Виж целия пост
# 57
Прогестерон не се дава само заради дефицит, а защото отпуска матката, предотвратява контракции. На този етап от бременността, мисля че няма как да става въпрос за дефицит, той се проявява в първите месеци. Ние тук може само да гадаем обаче. Най-добре ще кажат лекарите.
Виж целия пост
# 58
Ако имаш ниски тромбоцити и прогестерон в норма, ще ти вливат витам ц или витамин К за съсирване. Но те пък искат да те включат на фракси, което разрежда кръвта.
За отпускане на гладката мускулатура се дава магнезий,прогестеронови препарати се дават за дефицит, като утрогестана подтиска и андрогена.
Контракциите следват след дефицита, тъй като следва и отлепяне.


Виж целия пост
# 59
Оф много е гадно с това кървене. На мен ми се случи същото в 13та седмица. Прокървих на веднъж със ставането от леглото, но много и беше прясна кръв. На ехограф не видяха причина, а после на частно гинеколожката ми каза, че плацентата ми била ниско и е заради това, плюс и аспирина от който изглежда къде по-много кървенето. Аз имах зацапвания само 2,3 дена и не съм слагала прогестеронови препарати, а доц.Русев ми каза да пия капки вит.К. Не знам дали е от него но зацапването веднага спря. Иначе на мен ми разрешиха да летя със самолет след 2 седмици. Даже пътуването беше два дена с кола един час до летището, два самолета и после от София до Бургас. Факт е че след самолета имах малко кафяво зацапване, но всичко беше наред. Малко след това плацентата вече беше горе. Така че Деси, важното е че бебето е наред и според мен не се отказвайте от почивката, а я отложете за малко примерно докато мине и зацапването. За секса и според мен недейте че от него се засилва кървенето, а и ти имаше и контракции... Стискам палци.
За бебефона и аз ще търся, но още е рано. Аз вече си имам и помпа. Майка ми я купила.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия