Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

  • 42 181
  • 749
# 735
Хм, тогава какво да обсъждаме?
Виж целия пост
# 736
Ма да бе Пийкок, аз това казвам, някои искат да обсъждат как се развиват децата, други говорят за храна, трети споделят за проблеми, четвърти за какво са си купили или какво някой би препоръчал. Аз примерно за храна , тип по колко грама яде, как се приготвя,кой какво купил мен не ме интересува и затова не взимам участие. Марки за дрехи, обувки и тн също не ме интересува. Аз затова предимно си споделям проблемите тук, щото я приемам като група в която всички сте с малки бебета и ще ме разберете така да се каже какво ми е. Всеки да си споделя каквото иска.
Виж целия пост
# 737
Напоследък разредих разходките с количката, за да може да развива пълзенето и търкалянето из къщи. Бабата има проблем - защо детето не искало да пълзи по тревата, а по камъните, и как щяло да си убие крачетата. Ами какво да направя, че предпочита така? Според мен няма проблем, да прави каквото иска. Но бабите са странни същества. Моята свекърва има две сестри, разбирай все едно съм с три свекърви, при това са неразделни. В началото драмата беше, ама как може, бебето не пие вода?!? О, ужас на ужасите! Ама как така му даваш парченца краставичка, ще се задави?!? Ау! Да ви призная, много се дразня!
Бебето е много смешно, все си намира къде да направи беля. Започна да треска шкафченца и чекмедженца и пищи здраво ако я спирам. Разхвърля. Ясно й е, че трябва да приплъзне огледалото на гардероба, за да го отвори, и тогава настава рай! Всички дрехи скоро са навън. Разчиства всички повърхности, до които се докопа и се изправи. Аз незнам какъв е тоя зор все да е права. Но през голяма част от времето и аз съм на пода, а тя си намества дупето в скута ми и от там играе.
Напоследък проявява желание да опитва напитките ми, които си приготвям сутрин, и въпреки, че съдържат или ягоди, или орехи(блендирани), и давам да си пийне по няколко глътки. Много й харесва, да чукна на дърво, нищо й няма.
В синхрон сме с вас, даваме боц и махаме за здравей и чао. Толкова е щастлива, че може да общува така, не мога да ви опиша. Забелязах я вчера, че маха на говорителката по новините, когато пожелава приятен ден! Simple Smile
Дописвам: бях й сложила рокля, която много пречеше да пълзи, обаче й набара цаката, подскача, и така не я настъпва, и пак се движи:)
Виж целия пост
# 738
Тоя моя постоянно у се лепят някакви хора...само защото им маха.. Вчера една баба в църквата реши да ни разкаже за внука си, защото моя ѝ мяташе Simple Smile Сега ми е много смешно как по-големите дечица го закачат, защото е бебе и още не може да им досажда. Ама викам на мъжът ми,че като поотрасне същите тези големи ще му казват "бягай от тука, бе малък" Simple Smile
Виж целия пост
# 739
А и аз ги казвам тия неща за сравняване. В общото развитие, не за друго.
То ако трябваше да се водя по това вашите бебета какво можеха в предните месеци и какво могат сега, то значи моят е бавноразвиващ се. Не ми пречи и да не споделям де, ако на някой не му изнася.

Радвам се за Joony. Зачудих се, че скоро не е писала. Не я познавам, но ми се струва приятна личност. Като всички вас де Simple Smile
Виж целия пост
# 740
На мен ми е интересно кой какво споделя за развитието на бебетата, защото взаимствам идеи за занимания. Ето, изобщо не се бях сетила да я стимулирам да танцува. Даже музика от месеци не пускам през деня, защото сред целия рев и дърдоренето на кака ѝ, ми е прекалено шумно. Обаче и танцуването, и заучаването на разни привидно прости неща като “боц”, са първо много полезни и второ, както и Хитрушана отбеляза, им носят радост. Не че е драма да не се правят. Не бих общувала с детето си като му казвам “Ето пейка, sit down” или “Това са geese” (реални примери от вчера и днес), но за развитието на фината моторика и паметта - стимулирам от рано и мисля да продължа. Чужди езици, ако не са в съответната среда, не са ми приоритет, защото знам как за един срок в гимназиите учили 10 години език и неучили, се изравняват.

Ягоди дадох още пролетта. Ядки също се препоръчва смлени да се дават. Нямам блендер обаче, та още не съм давала.
Виж целия пост
# 741
У дома постоянно звучи музика. Повечето му играчки са музикални. Още когато бях бременна слушах музика постоянно. Отделно се занимавам с това като хоби  в театъра, та той е обиколен от музика.
Вчера, докато гледахме един филм, имаше сцена в която вървеше музика от музикална въртележка и моя започна да се поклаща като да танцува. Simple Smile
Виж целия пост
# 742
И малкият се забавлява на музика - поклаща се на детски песнички. Обаче да видите какво прави на Tyga-Taste - клати се, маха с ръце и върти глава. Няма как да ви го пусна тук да се посмеете.
За мой ужас, видимо харесва песните на Рамщайн, като баща си. Аз не съм фен на такава музика, ама пита ли ме някой.
Виж целия пост
# 743
Не виждам нищо лошо да споделяме докъде са го докарали децата. Идеите са важни и от тук черпя много. Не съм я учила аз на боц и чао, някой друг ще да е, но ми е приятно и на мен, че има комуникация детето. Бавно развиващи се или генийчета, не мисля, че някой го гледа по този начин. Мисля, че всички им се радваме на “постиженията”, и ако нещо сме изтървали наваксваме. Винаги съм казвала, че за мен няма абсолютно никакво значение дали ще проходи или проговори бързо, не ми е показателно по никакъв начин, за нищо. И ми е омръзнало да слушам, видиш ли, Еди кой си, на седем месеца проходил... Е, голям праз, аз не виждам като възрастен с нещо да превъзхожда някого Simple Smile Но пък хората ако няма с какво друго да се гордеят, защо пък не?!
Виж целия пост
# 744
Здравейте момичета,върнахме се от консултация преди малко и да си споделя.Дечко е станал голям мъж 9100кг,76см.Наддал е с цели 500гр.за един месец. Simple Smile Другия месец сме на реимунизация и затова сега дадоха направление за кръвни изследвания да не го бодат два пъти.Взеха му кръв от пръстчето,а другия месец само урина и ваксина.
Връщам се назад да ви чета. Simple Smile
Виж целия пост
# 745
Разбъбрила съм се днес нещо. Чета в аутистичната тема за сверка. Хора, просто трябва да сме много благодарни, че децата ни са здрави... Толкова много мъка има по тоя свят...
... и нищо общо с темата - трети чифт обеци поставям! Как все изпадат?!
Виж целия пост
# 746
Бях ви споменала, че от няколко дни ползва активно проходилката от Икеа. Явно я дадохме навреме и се научи, че може да прави крачки по-смело. Снощи бяхме на гости и 3 пъти направи самостоятелно по крачка-две от любопитство да разгледа непознатата обстановка. Явно се готми да прохожда и ще става все по-весело вкъщи.
Виж целия пост
# 747
Стефи, браво на момчето. Добре го храниш!
Виж целия пост
# 748
Никой нищо не мери, а споделяме за физическото развитие на  децата. А относно даването на солети и био продукти, всеки сам си решава, Алекс. Ние изказваме нашата гледна точка, аз не съдя никого. Всеки да си гледа децата, както сметне за добре.
Виж целия пост
# 749
Заповядайте в новата тема, момичета http://m.bg-mamma.com/?topic=1056516.msg37200685#msg37200685
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия