Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Петокласници - 2018/2019- Тема 1

  • 57 314
  • 776
# 15
При нас четенето не върви, даже никак и аз се отказах. За две седмици прочете 50 стр. от митовете. Голяма мъка. Свалих филма "Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии" и с това приключихме за сега.
Не знам как ще се оправя в пети клас. Хубавото е, че помни доста бързо, има услужлива памет и навръзва нещата, на това ще разчитам като за начало. Останалото ще го мислим в движение.
И с английския е назад и в момента работи да достигне нивото на съучениците си, защото единствено по това изостава.

Изтрих някои неактивни и неактуални линкове от първи пост на предишната тема.
Ако се досещате нещо за добавяне в първи пост, ще допълвам.
Виж целия пост
# 16
Благодаря за новата тема!
И Калоян чете "Похитителят на мълнии" - последната книга от списъка.
Виж целия пост
# 17
браво на детето.
моят ще стигне до последната само ако започне отзад напред Simple Smile Simple Smile Simple Smile
той така и започва де.
душите ни разчорлени не признават ред. Simple Smile
Виж целия пост
# 18
браво на детето.
моят ще стигне до последната само ако започне отзад напред Simple Smile Simple Smile Simple Smile
той така и започва де.
душите ни разчорлени не признават ред. Simple Smile

Той повечето ги беше чел вече - пета година им дават едно и също. Всъщност, излъгах от списъка не е прочел само "Приказка за рома" Simple Smile
Виж целия пост
# 19
При нас много се четеше и то всякакви неща, от списъка или не, до миналата седмица, но после явно им писна и позарязаха.

Специално Калина е прочела минимум 90% от препоръчителните книги, но не съм следила стриктно (те бяха 11 книги). В крайна сметка вече 2 месеца от ваканцията изминаха.

Странно, Пърси Джаксън не са им го дали, пък чувам, че било голям хит.
Виж целия пост
# 20
     Благодаря за петокласната тема!Ние още 2 дни....и ваканция....С всичко се свиква,но с учене през юли-не!!!!                                              
      Тук приемът за гимназия,или др.тип училище е след 4 клас.На база успех /доста тежки тестове и безкомпромисно оценяване/+ препоръка от класната.Системата в Бавария е жестока.Дори не мога да се зарадвам,че си имам гимназистка.Всеки един момент може да отпаднеш...Но тайничко се радвам,че няма да мина ада на 7 клас,който беше с баткото,в България.                                                      
        Не дават книги за прочит,през лятото,дори препоръчителни.До миналата година ви следях списъците и ги четеше .Сега и подбирам интересни за нея четива.Често едната и книжка е на немски,а другата на български.Вървят бавно...,леко с приканване .Но като цяло открихме магията на музиката,  в You  Тube, и доброто дете потъна там...😀 .....познато,нали?  
Виж целия пост
# 21
Фран, линк към петокласни входни нива?

Аз казах ли ви как изработих моя. Понеже от неговия списък за четене е чел всичко (не беше дълъг), му пробутах "Под игото" с тайната мисъл да го прочете до 6 клас. То пък взе, че му хареса.Grinning
Виж целия пост
# 22
И аз да се запиша ,че досега само Ви четях.Ние сменихме училището и с нетърпение (поне аз) чакаме да видим как ще се адаптира.Хубава ваканция и на есен с песен.
Виж целия пост
# 23
Фран, линк към петокласни входни нива
Ако имаш готови линкове, давай. Иначе по-късно ще потърся.
Браво за  “Под игото”!
Виж целия пост
# 24
Благодаря за новата тема. Четенето по списъка върви трудно, защото не й харесват. Сега е на Митове за сътворението на света, египетските, а като има интерес към книгата чете по много за кратко.
Виж целия пост
# 25
Благодаря за новата тема!

Моята красавица прочете Български вълшебни приказки на Н.Райнов, Старогръцки митове и легенди (много въпроси имаше и не знам какво е разбрала от книгата, но е факт, че я прочете цялата).

Миналата седмица започна Български митове и легенди, но не й харесва и я заряза. Сега е на Небивалици.

Пърси Джаксън го свалихме на Киндъл-а, дано поне той да й хареса. Хич не й се занимава, даже 20стр.на ден са й много и не иска да ги чете.
Виж целия пост
# 26
Фран, нямам линкове, просто ми хрумна, че би било полезно. Пиша от тел. и ми е трудно да извадя в момента. А помня, че имаше нелоши, когато преди 3 г. търсех за каката. Не знам защо не ги запазих.
Това с “Под игото” е направо чудо. Той никак не обича да чете и идеята ми беше, докато я докараме до 6 клас да успее. Но неочаквано за мен му допадна.
Виж целия пост
# 27
аз давах линкове в предната тема, сега не ги намирам. излезе ми този сайт
 https://www.bgtest.eu/?f=list_tests&class=3
не са само входни

допълвам се
ЧП

БЕЛ

математика

Виж целия пост
# 28
Лу, навремето майка ми така ми препоръчваше по-рано разни книги от задължителния списък за следващи години. Така Под игото ми беше много любимо. Не вярвам обаче, че на щерката би й била интересна тази година.
Четенето зацикли, но сме на почивка и не остава никакво време. В неделя заминава на лагер, а после на гости и на екскурзия. Мисля септември да я стягам с домашното по английски, което е два теста и някакви думи, които обаче смятам за безумно да учи без контекст и няма да я карам.

Ру, честита ви гимназистка, много успехи й пожелавам!
Виж целия пост
# 29
Привет и от мен, момичета! Фран, благодаря за темата! Flowers Hibiscus
Може би тези сайтове биха били полезни за първа страница: http://www.pomagalo.com/; http://domashno.bg/
Нашите деца са в активна почивка, както и трябва, но не им се разминава и четенето...Баткото прочете Легедните и митовете, най-после и сега се мъчи с Българската митология...Като паралелно с това поглъща том след том на "Скълдъгъри Плезънт"...Иначе приказки ми каза, че няма да чете, така че вероятно и тази за рома ще остане за момента на изучаването ѝ. На "Пърси Джаксън" пожела да прочете само 10 глава, която им беше задължителна, но и аз мисля да му пусна филма, че поне да разбере какво е прочел
Другият месец ще му разпечатам някой тест от сайта, който сте дали, за да си припомни за съществуването на училището...
Весели оставащи ваканционни дни за всички и повече слънчеви дни! Anchor Nature High Brightness

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия