Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Петокласници - 2018/2019- Тема 1

  • 62 538
  • 776
# 195
Ооо, от пети клас подготовка за немската? Закъснявате, аз опитах от трети! Но детето даде отпор Simple Smile
Виж целия пост
# 196
Това за оценките, които да влизат в бала не е вярно, материала да, но не и оценките.
Моят лонгур е голям, с 39 номер обувки, но сме се подготвили с двуметрово легло, ха да видим кога ще ни окъсее 😄. Въпреки, че е висок и едър, по акъл си е още дечко Simple Smile
За след 7 клас и ние сме закъснeли, за сега не сме таргетирали училище, но за университет ако започнем да обмисляме, си е съвсем навреме Wink
Виж целия пост
# 197
На моя училището след 7 клас е от 2 години ясно - Туес. Ако влезе разбира се. Joy Щото едно е мерак, друго мерак с реализация.
Виж целия пост
# 198
  И моят беше решил НЕГ, защото аз говорех, че се приема с най-високи оценки и е невъзможно почти да се класираш там. Добре, но като видя покрай брат си, че изобщо не е толкова невъзможно, се отказа. Сега се е засилил към АК.  Joy
Виж целия пост
# 199
Ама изобщо не смятам да го тормозя с уроци и подготовка за кандидатстване още от сега. И без това за момента сме се ориентирали към професионална гимназия, където, надявам се, напливът не е чак толкова голям.
Виж целия пост
# 200
А тук сме, просто така са решили, по иновативна програма сме и цялото училище е от днес.
Много е интересно това с подготвителната седмица.
А тържествено откриване на 17 ще имат ли?

Моят се беше запътил да учи немски в 35-то, защото на приятелско семейство каката е там. Wink
Към днешна дата - няма планове.
Виж целия пост
# 201
Да, ще има.
Виж целия пост
# 202
Много е интересно това с подготвителната седмица.
и в нашето училище започнаха от 3 септември
по същата програма-иновативно училище
учат две седмици само интересни неща-програмиране, работа с графични програми и малко математика
Виж целия пост
# 203
The Invisible, за МГ Пловдив ли става въпрос или се бъркам.
Виж целия пост
# 204
The Invisible, за МГ Пловдив ли става въпрос или се бъркам.
За него, да
Виж целия пост
# 205
Здравейте!
И ние се прибрахме в неделя от последната ни почивка. Бяхме една седмица в чужбина и се възхитих как моят син се оправяше без проблем с английския. Хубавото е, че сам вече се убеди колко е важен този език и сега се е надъхал да учи (чак не ми се вярва, че го казвам Joy)

Доста сте писали, но ви прочетох и давам малко коментари.

Аз съм на вълна подвързване на учебници. Тази година отново мисля да заложа на самозалепващото фолио, но моля ви, споделете някой трик, за да не се подгъва, да не влиза въздух и да стои гладко и красиво. Все нещо объркваме и не ни се получава желаният резултат, а с това фолио втори опит няма. Flushed
Ползвам същото фолио, но правя и нещо друго. Купувам цветни картони, не от най-дебелите, а средни. С тях подвързвам учебника и после полагам фолиото върху така направената картонена подвързия. Хамалогия е, отнема ми цял следобяд, но всичко издържа цяла година, дори и повече (използвала съм една и съща подвързия три години поред за еднакъв по размер учебник, няма мърдане).
А за самото полагане на фолиото си помагам с голяма линия да притиска равномерно и бавно приплъзвам фолиото към хартията. Рядко ми се случва да има мехурчета, нагънато - никога, но вече съм се специализирала за 4 години Joy .
Учебни и обикновени тетрадки не подвързвам.

С какви обувки ще изпратите петокласниците на първия учебен ден? Аз се чудя дали отново да купя официални обувки за едно обуване, или да е с нещо тип кецове/маратонки Thinking
С маратонки.
Облеклото не го мисля, защото сме с униформа.

Лично аз не смятам да се вкарвам в истерия със 7 клас и най-важното е детето ми да е спокойно. Дори и да не го приемат в елитна гимназия, за мен е по-важно да е здраво - физически и психически. Определено няма да почва уроци отсега, нека първо се адаптира в прогимназията, пък от 6-ти клас ще мислим.
Това все едно аз съм го писала.
А и сега ако го питам какво иска да учи в гимназията, ще ми изреди 200 най-различни неща. Още хич не е ориентиран. Със сигурност няма да кандидатства в МГ или АК, където е голям напливът. На мен ми се върти в главата Туес или Джон Атанасов, но това са само мои си размисли.

Уф, моят вече не влиза в нищо детско - ни обувки, ни дрехи. Дръпна още това лято и ще трябва изцяло ново обзавеждане. Като ви казвам, че има само джапанки и къси гащи, да знаете, че хич не е шега.
Говори ми! Оня ден направих ревизия на целия му гардероб. Всички шкафове се изпразниха. Останаха 3 анцуга, къси панталони и някоя и друга тениска. Оня ден вика на баща си
 "Само да те предупредя - малко съм напълнял!" Joy Очаквам до края на годината да дръпне още на височина, но няма да имаме драма с леглото - преди първи клас му купихме стандартно, като за възрастен.

Днес бях на РС. Представиха академичния състав. Няма да му е класна учителката по АЕ, както ни бяха казали в края на миналата година, а ще е учителката по математика, която е нова. За първа среща ми допадна жената, дано оправдае очакванията ни. Направи ми впечатление, че за всички предмети ще трябва да си купим учебните тетрадки, плюс атлас по география. Тетрадка голям формат изиска само учителката по математика, но това го очаквах пред вид чертежите, които им предстоят.
Иначе много сериозно ще бъде ученето по АЕ. Там също ще купуваме две помагала. Ако ученето върви така, както миналата година, в края на 5-ти клас ще го пусна да се яви и на Flyers, и на Ket. Тази година на Movers се е справил страхотно. Само се моля да си му остане сегашната учителка по АЕ и за трите години до 7кл.
В четвъртък и петък ще ходим на репетиции в училище, защото моят ще е водещ на откриването в понеделник.
Разтрои се тази вечер, защото най-добрият му приятел вече не е в нашето училище; поплака си, но после каза, че сега разбира израза "Ако животът ти поднесе лимони, направи си лимонада!", тъй като най-любимият му учител (по музика) остава в училището, а "злата учителка по математика вече я няма!".
На последната права сме с четенето - преполовил е Пърси Джаксън и до края на седмицата сигурно ще я приключи. В неделя последен шопинг планирам и си започна учебната година.
Дано да е успешна за всички деца! Gift Heart
Виж целия пост
# 206
Оказа се, че няма да има втори чужд език, а бях останала с впечатлението,че от пети клас го включват при всички. 🤔
Виж целия пост
# 207
И при нас няма втори чужд език, не съм и очаквала. Защо мислиш, че се включа при всички?
И при нас кипи подготовка. Вчера приготвихме учебници и тетрадки, мина и РС. Неприятно ме изненада, че само 4 учителя са с опит от училището. Останалите са новоназначени, търсени до последно. Има даже учител, който ще преподава по 2 предмета, т. е. не са намерили човек там. И това в едно от най-титулованите училища в града. Какво ли е другаде?
Виж целия пост
# 208
Ами нямам обяснение защо така съм решила 😂
Виж целия пост
# 209
Втори чужд език - след 7 клас. И не навсякъде.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия