Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ОСМИ клас пред нас е - ваканцията си тече -14

  • 51 704
  • 746
# 15
Миналата година не е имало статистика за 3-то класиране, писаха по-горе. Явно чакаме някой да се похвали с резултати днес.
Виж целия пост
# 16
Дон Кихот, си е супер неудачник и смотаняк. Какво да вземат за пример от него. Пълни простотии.
Ментич, личи си, че си пропуснал часовете по литература в училище. Дон Кихот с "лудостта" си е символ не непримиримия дух, хуманността и нонконформизма. Именно за това и Сервантес е все още актуален, но е труден за четене особено ако нямаш идея за епохата и политическата й сцена.
...

Прав е Мента!... Има много по смислени четива, по-добре да прочетат нещо за  житието и битието на няко друг мафиот/батка/"добре облечен бизнесмен" от съвремието ни. Да сменят в МОНчивци четивата и без това не са напреднали много с четенето кандидат 8класниците

Мента, я ни светни и за другите герои, че сме позабравили какво сме чели на младини.

Desem, да ти предложа тогава "Осъдени души" на Димитър Димов - преразказана в твоя стил е за един дилър на  наркотици и една наркозависима, която накрая умира. Или "Само за мъже" на Богомил Райнов - показваща колко ползотворен може да е един развод. Или пък "Нерви" на Кирил Топалов - която показва точно обратното за един несъстоял се развод, че независимо от глупостите, които сме извършили, любовта е по-силна. Или "Софийско жителство" на Тодор Константинов за открехването към любовта и купоните на един студент в студентските години. Непреходността в литературата за мен се състои в това, не че ще ти потрябва за нещо, а за да изпиташ удоволствие (и понякога катарзис) докато я четеш. Но това чувство се създава само ако четеш. И честно не разбирам  как ако децата сега не прочетат тези (от задължителната за 8 клас) знакови за епохата на ренесанса произведения могат да добият идея за нейния дух и личности. Същото е с математиката, химията, физиката и апропо, сега трябва да попиват всичко, за да могат след няколко години да намерят своята си ниша на интереси. Като  интереса в една област никога не е изолиран, а е интердисциплинарен - ей затова работата на децата им е да учат всичко.

Успех на тези, които чакат трето класиране!
Виж целия пост
# 17
Чакаме, детето както винаги в пъти по-спокойно от мен.
Виж целия пост
# 18
Би трябвало вече да има класиране или поне секцията се появи.
Виж целия пост
# 19
Има класиране! Да!

Отново сме в 127, но в първата посочена в желанията паралелка (този път Simple Smile) -АЕ, НЕ, БЕЛ, И - Hug
Виж целия пост
# 20
Копче, честито! Рискът си е заслужавал.
Виж целия пост
# 21
Честито! Хайде, всички да влизат да се похвалят! Hug
Виж целия пост
# 22
Стефчо от 32 ае фе , отива в 35 фе, ре. Още не знае, дано се зарадва. 349 точки.
Виж целия пост
# 23
Не че сме участвали в трето класиране, обаче в секцията излиза като информация, че е класирана в две училища на първо класиране. Еха, кой като нас! Пак объркаха работата...
Виж целия пост
# 24
Копче, честито! Рискът си е заслужавал.
Определено си заслужава и отплаща, защото макар и в същото училище, тя успя да се премести в друга паралелка, за която по-късно си даде сметка, че иска. Оцени сама риска да учи ФЕ като втори език. Осъзна си сама по-скоро, че няма как да го научи, ако не е първи език в гимназията Wink. Аз тайно се надявах да стане така, че да може с немски език да си продължи като втори език  Praynig, а английският да и е водещ, защото никога не е учила, а си е основен, каквото и да си говорим.
Баба и ще е най-доволна, защото на марули ни направи, като разбра, че сме тръгнали от 127 да я местим! ooooh! Outta Joint Mr. Green
От самото начало ни пееше, че девойката само АЕ и НЕ трябва да учи и да не се води по приятелки и пр. Mr. Green
Виж целия пост
# 25
Не че сме участвали в трето класиране, обаче в секцията излиза като информация, че е класирана в две училища на първо класиране. Еха, кой като нас! Пак объркаха работата...
И при нас е така Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Здравейте, каква е процедурата за четвърто класиране. Само в едно училище ли може да кандидатстваш? Или показваш дипломата и оставяш копие и така подаваш документи за няколко училища?
Виж целия пост
# 27
Класирани на две места  - всичко е точно значи, ако нямаше нищо объркано, щеше да е много съмнително. SmileSmile

Честито на спечелилите от трето. Simple Smile
Виж целия пост
# 28
Има ли кандидатствали за 73 на трето? Интересно ми е до колко е паднал бала там?
Виж целия пост
# 29
Натиск няма, но детето взе, че чете - първо Хамлет, сега Илиада- не зная дали в реален или  в кратък вариант- не стоя над главата й.
 И само на това да остане, не ме тревожи.
Дон Кихот - аз самата не го прочетох докрай навремето, гледах филм. Същото се случи и с Война и мир - мъчих се, но не успях докрай, даже филмът не ми беше интересен.
Повтарям се - писах и в предните теми: Изкуство - да, добре, но изкуство /литература, изобразително, музика и т.н./на сила да се възприема/чете/слуша - не.
Любопитно ми е третото класиране в нашия град- в РУО няма инфо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия