Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

До Август време не остана - малките бебоци скоро ще се гушкат с мама!- 2018 Тема 3

  • 35 884
  • 818
# 15
И аз съм "За",ако някоя мама се навие и има времето да направи темичка.Нека първо живи и здрави стигнем до финала.
Виж целия пост
# 16
Добро утро!

Честита ни нова тема. Нека се изпълни само с хубави новини за здрави бебчета.

Тема за след раждането по традиция ще има, но в друг раздел. Дано и там сме активни.

Аз вече броя последните дни до финала. Настроенията ми се менят по 10 в минута. Ту вече ми се ражда, ту още не. Днес имам много неща за довършване. Утре също. Дано ми стигне времето. Имам 2 дни до термин. До неделя най-късно ще гушкам бебче.

Хубав ден и успешна седмица. Бебевалежът може да започва...
Виж целия пост
# 17
И на мен ми се гушка бебче вече, ама неревливо ако може 😁.
Сутрешният данък мрън днес ми е, че съм недоспала. Ще спя следобеда.
Виж целия пост
# 18
Добро утро момичета!
Аз да кажа, че като ви четох как се потите   и да не остана назад Simple Smile
Иначе спя сама в спалнята на отворени врати прозорци, а и времето си е хладно - доста се учудих на това изпотяване. С ММ не се разбираме за температурата на стаята й затова сега е на дивана, а аз на широко Simple Smile
Хубав ден Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Аз нещо тази сутрин не усещам бебетo, вечерта преди да заспя си риташе стандартно... По обед съм при АГ да си вземам документите за болницата и ако до тогава не усетя нищо ще го накарам да ме погледне.
Виж целия пост
# 20
Моето бебе също много се кротна нещо вчера. Още 6 дни до заветната дата. Нямам търпение, защото искам да знам, че всички тревоги вече са зад гърба ми и да си гушна мъника.
Виж целия пост
# 21
Моето бебе също много се кротна нещо вчера. Още 6 дни до заветната дата. Нямам търпение, защото искам да знам, че всички тревоги вече са зад гърба ми и да си гушна мъника.
Леко раждане ти желая и бързо възстановяване и едно здраво бебе.
Искам и аз вече да прикачва всичко (когато му дойде времето разбира се) и да знам, че ми е здраво бебето и да е в ръцете ми. Само дето едновременно с това умирам от страх от операцията Grinning Все някак трябва да излезе това бебе.
Виж целия пост
# 22
Благодаря за темичката и аз Simple Smile Да се напълни с много здрави бебоци и разкази за леки раждания! Simple Smile
Присъединявам се към отбора на недоспалите. Много ми е криво днес и даже не можах да се насиля на йога да отида. От вчера нещо нямам сили. Сега си закусвам доволно и правя план да стегна багажа за родилното - дано днес вече се осъществи Simple Smile Привечер съм на преглед и се надявам АГ вече да каже прогнозно на термин ли ще раждам или по-рано, въпреки че засега нямам никакви индикации. А бебето имам усещането, че не го обграждат никакви околоплодни води - навсякъде напипвам нещо твърдичко и се чудя краче ли е, колянце ли, дупе ли Grinning Опира ми в ребрата, а до скоро не беше така. Имам предчувствие, че голямо бебе ще се роди. Сега съм 37г.с. а преди 2 седмици го измериха 2700гр. Силно се надявам да родя 38ма г.с., че да не стане до края 4кг. бебе  и да се озоря.
Виж целия пост
# 23
Аз искам да попитам какво ще правите на изписването ?
Имам впредвид с роднини които искат да идват и баби.
Аз предпочитам да се прибера с ММ и бебко в къщи сама и да се напасваме, но техните мн държат да идвата са от др край на България и това означава че ще спят в нас а аз изобщо не съм съгласна. Първо защото не обичам свекърва си а тя от сега още си дава глуппавите съвети и второ аз с бебе ли ще свиквам или ще се съобразявам с гости в нас.
Виж целия пост
# 24
Аз искам да попитам какво ще правите на изписването ?
Имам впредвид с роднини които искат да идват и баби.
Аз предпочитам да се прибера с ММ и бебко в къщи сама и да се напасваме, но техните мн държат да идвата са от др край на България и това означава че ще спят в нас а аз изобщо не съм съгласна. Първо защото не обичам свекърва си а тя от сега още си дава глуппавите съвети и второ аз с бебе ли ще свиквам или ще се съобразявам с гости в нас.

Няма ли начин да ги помолите учтиво да дойдат примерно няколко седмици след раждането?  Да обясните,  че на изписването няма да ти е добре и просто ще искате да се приберете и да почиваш? 

Ясно ми е,  че много хора,  дори близки не я разбират тая позиция и ме изумява що за извратен ритуал е това цялата близка и далечна рода да дойде накипрена в момент,  в който родилката едва си седи на краката и едва фокусира (помня,  че Буена спомена,  че е била на токчета след първото раждане и в добра форма-дай Боже всички ни така!,  но мен примерно родителите ми буквално ме влачеха под двете мишници след първото раждане,  само защото бях прекалено тежка татко да ме носи на ръце... В смисъл хич не ми е било някой да ми идва на главата и да ми се пули в бебето).

Най-честно би било цялата тубма-лумба да стане,  когато и майката се почувства човек и е по-спокойна.  Знам,  че ще отнеса критики за такова мнение,  но така мисля .
Виж целия пост
# 25
Не сме говорили по въпроса, но съм сигурна, че ще дойдат както моите родители, така и тези на съпруга ми. Мен това не ме притеснява изобщо. Живеем в един град и после всеки ще си отиде в неговата си къща.
Виж целия пост
# 26
Аз от месец подготвям мъжа ми, че не искам никой на изписването освен кака ми, защото знам, че тя с нищо няма да ме натовари. Казала съм му, че техните ще дойдат поне 2 седмици като минат или ние ще отидем към тях след месец. Засега не повдигат темата да се натресат на изписването. Майка ми ще дойде ден след изписването и ще остане седмица, за да ми помогне малко с чистене, готвене основно, за да мога и да си поема дъх докато свикна с новия режим. И аз съм на мнение, че не е нужно да идва една тумба народ на самото изписване или веднага след това на гости. Все пак това е един от най-ценните моменти за родителите, които е най-хубаво да изживеят сами, а родилката е уморена и няма търпение да се прибере у дома - да посреща гости какви ти сили.
Donrose, ако можеш, понамеквай отдалеко на мъжа си, че не искаш никакви гости, а той да си говори с техните.
Виж целия пост
# 27
Аз наистина бях в отлична форма на изписването, но това не означава, че ми се е занимавало с гости и т. н, ама просто нямаше начин, сега а пак ще бъде така. Всички дойдоха на изписването, баба ми и дядо ми, братовчедите, сестра ми със семейството си, бяхме общо 15 човека. Прибрахме се у нас, където нашите бяха взели от кетъринг няколко плата с хапки и сокове и т. н, та поне за това не съм мислила. Стояха към 2 часа и си отидоха, ние живеем всички в един град. Супер досадна работа, ама предпочитам така, отколкото после да ми се цупят, по добре да отбия номера в самия ден, иначе после хем ще има сърдити, хем ще се влачат един по. един да гледат бебето, по добре накуп Grinning
Виж целия пост
# 28
Здравейте и от мен. Вчера бях готова днес да си ходя в къщи без децата, защото следенето в болницата без тях и да ги виждам по 20мин на ден само ме убивашв, при все че и каката е в нас без мен. Е изненадаха ме приятно и ми дадоха по-голяма Марти при мен. Изкарахме добре ноща и съм много щастлива, чакам и по мъничката тези дни да е при мен. Каката видя Марти и веднага изревнува, а като види и Кали и че сме с 2 бебета си представям цирка. Но ще се справим. Една седмица след секциото вече съм доста по добре, от 2 дни спрях всички обезболяващи. Определено този път болеше повече, но и бяха две, и предното секцио беше скоро. Аг ме огледа онзи ден на ехо и каза, че сме перфектни, а белега от предното секцио е бил като хартия от цигара. Матката и тя е била в ужасно състояние, но се справихме. Живи и здрави нямам търпение да сме всички заедно и още ни е странно с ММ да кажем, че вече сме 5ма Simple Smile
Добре дошли на новоизлюпените се бебчета и успех на тези, за които деня наближава. На останалите - мрънкайте си на воля, малко има още до края на август
Виж целия пост
# 29
Аз нямам нищо против да си дойдат на изписването всички роднини само живот и здраве да мине всичко безпроблемно.
Всички сме в един град, така че и да дойдат на гости после ще си се приберат в тях.
Пък и аз много се уважавам със свекито, тя е млада и има много готино държание.
Като цяло аз съпругът ми, моето и неговото семейство сме доста задружни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия