Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 49

  • 47 502
  • 784
# 15
Лейди , дано да те отпусне малко да поспиш Sad 
Виж целия пост
# 16
 Не виждам, на кого ви приличам, но споделяте, че случаят на Лейди уж е доста по-сериозен и затова все са я гледали с 5 сненера. А тя пише, че са й махнали само 1 лимфен възел или греша? А на другите уж са по-леки случаи и затова не ги пращат на 5-скенер, че уж няма нужда, а са махнали по 10-16 чисти лимфни възли! Явно тук има някакво противоречие...., нещо не се връзва....Чета за Румъния /не е за САЩ/ и се пише, че много е важно здравите лимфни възли да не се пипат, защото често ръката става нетрудоспособна и необратимо отича...Не виждам, с какво не сте съгласни и кой не съжалява, че са му махнали чисти 14 лимфни възли! Говоря и с Испания! Там изобщо не допускат, че при тази модерна апаратура такова нещо може да се случи. И, разбира се, че операция трябва да е една като лекарите трябва предварително да знаят, какво оперират! А като не знаят, да разберат и не е чрез операция! Днес в онкологията в Дервеница една жена покрай изотопа при доцент Ценова /така съм разбрала/ ми е казала, че ще се оперира от рак и че има 2 заразени лимфни възли. Видели са ги на изотопа с контраст и че там се ходи с направлението за MI-BI и е казала кода му! Значи може операцията да бъде по-щадяща. Жалко, че не съм знаяла това нещо преди.
Виж целия пост
# 17
Емма, преди да се оперирам, разбрах, че мога да платя и да мина на пет-скенер, но мнението на лекарите беше, че е безмислено - така или иначе на 99% бяха сигурни, че е злокачствено и не виждаха смисъл от скенера. Гледаха ме добри лекари - Василев, Гаврилов и Байчев. Проф. Байчев ме оперира и махна 5 лимфни възела, в 1 имаше метастаза. Пет-скенера се използва по-скоро после за проследяване, да се види дали терапиите са успешни. Не мисли, че той е вълшебен - той показва засилен метаболизъм на клетките, какъвто имат раковите клетки, и често може дори да подведе с фалшиво положителен резултат. Малко повече доверие трябва да имаме в лекарите, не съм срещала некомпетентен такъв в последните две години, откакто се разболях, поне не в тази област (а аз съм от хората, които доста четат вкл. чужди източници и се съмняват).
Виж целия пост
# 18
emma1_, съвсем добронамерено и без цел да се заяждам, ще си позволя като една намусена даскалица с червено да ти надраскам едни корекции отгоре около частта с по-леките случаи. Тук такива случаи нямаме. Всичките сме тежки! По-леките пишат из други теми и споделят опит около ексфолианти и екстеншъни примерно, не в тази тема обаче... как да е...

Случаят на Лейди е по-особен по ред причини. Жената си има и други болежки ако не ме лъже паметта. Там трябва да се пипа много внимателно. През колко неща мина само тя си знае, както и нейните най-близки. Единственените важни неща са, че успя, преодоля, че има още сили и болките да изтърпи, и капризи на близките, и нашите тука глупави спорове около скенерите да изчете.

За най-успешен подход при борба с рака все повече се затвърждава индивидуалния такъв, съобразен със състоянието на пациента, а не просто с ония сухи обозначения от рода на T1NxMxG2 и не знам си какви още там шифри. Писали сме го, та сме го писали в темата. Всеки един онкоболен има нужда от лечение адаптирано не само към самия рак, но и към нераковата част от него. Затова на едни химиите са ни различни, на втори скенери им назначават за да са наясно как да продължат с лечението в конкретния случай, а не общия, затова и някои през втора операция минават, а други пък гледат въобще да не оперират (Майка ми е такъв случай. Страхуват се да я поставят под анестезия, отказват операция, която би могла да и реши проблемите, а вместо това гълта хапчета като пуйче за да регулира нарушената функция на щитовидната жлеза. Иначе ако да беше наред всичко при нея и без риск, че може и да не се събуди от упойка - приспиват, режат, събуждат... и готово!).

Нещата обаче не винаги са толкова прости като  2 + 2 = 4
Виж целия пост
# 19
Разбирането в UK е да не се пипат лимфните възли , доколкото може, цитирам по памет от последното обучение за GP-та - “колкото повече правиш на лимфните възли, толкова повече лимфоедема можеш да очакваш. А това е голям проблем, ръката може да отече постоянно. Прави се биопсия на Сентинелни лимфни възли ( най- близките, които може да са засегнати) - по време на операцията и ако има засегнати, те се махат. Това да се реже 14 възела и после да ги изследват наистина е неприемливо. На обучението споменаха, че даже имат данни , че лъчетерапията е еднакво ефективна с махането на засегнати възли и се мисли да не се изрязва нищо за напред, но клиничното изпитване още тече. Въобще , лекторът се изрази, че той, като онколог се радва ако най-малко се прави хурургично, а и ако най-малко химиотерапия дава .
Виж целия пост
# 20
Благодаря за новата тема.
Лейди, бързо възстановяване! Наистина много боли в началото, но се забравя.
Виж целия пост
# 21
Бъдете здрави, момичета! Hug
Виж целия пост
# 22
Ехооо здрасти! На половин идея съм по- добре днес, само че от дренажите текат реки направо, всичко оклепах. Боли си сериозно де.
Прочетох споровете за пет скенера, аз съм питала лекарите, прави се за да се види дали има далечни метастази и да се знае къде са, ако има. На мен ми правиха в началото, защото все пак бяха напреднали нещата и не се знаеше още  къде какво има, а после пак защото имаше някакви съмнения за черния дроб. Слава Богу, не се потвърдиха.  
Другите болежки ще ги видя след като се справя с тези, дано да не съм закъсняла, ама сили за всичко нямам просто.
Виж целия пост
# 23
Лейди , дренажите ти без торбички ли са ? Ако -ДА не се притеснявай , нормално е да тече. Голям е обема на операцията при теб. Аз при първата операция бях с такива дренажи - изкарах си акъла като текнах . Помислих , че някой шев се е отворил.
Няма ли да те изписват вече ?
Виж целия пост
# 24
Момичета, едно питане за разстройство и болки в стомаха от лъче на малък таз. Ако има минали през това-как го овладяхте? Изписаха ни имодиум и спазмслгон-но не става, а сме едва на 15 тата процедура.
Виж целия пост
# 25
Нещо за чревната флора, примерно " Пробитор".
Но не е зле да се съветвате с лекар.
Виж целия пост
# 26
Лейди , дренажите ти без торбички ли са ? Ако -ДА не се притеснявай , нормално е да тече. Голям е обема на операцията при теб. Аз при първата операция бях с такива дренажи - изкарах си акъла като текнах . Помислих , че някой шев се е отворил.
Няма ли да те изписват вече ?
В къщи съм си. Маркучите и торбите са махнати. В понеделник ще ходя да махнат и дренчетата. Иначе болницата е затворена, работят само превързочните.
Виж целия пост
# 27
Нещо за чревната флора, примерно " Пробитор".
Но не е зле да се съветвате с лекар.
Благодаря, Хули! Ще попитам лекарите за това.
Виж целия пост
# 28
Лейди,в коя болница беше операцията?
Виж целия пост
# 29
Цоп и аз тук. Хули, благодаря ти!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия