Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Алексия - име или болестно състояние?

  • 8 255
  • 44
# 30
И аз съм за разнообразието в имената:).
Имам едни познати, които много обичат да се хвалят, че цялата рода по мъжка линия са Иван Димитров и Димитър Иванов. Бащата на моя познат има още двама братя и всеки от тях има по един син-Димитър. Няма друго мъжко име в рода им поколения назад. По-малките момчета още от сега са инструктирани как ще се казват бъдещите им синове. Толкова е скучно и нелепо:)
Виж целия пост
# 31
По-добре Александра.
Виж целия пост
# 32
Според мен е важна асоциацията на околните, а тя е определено с красиво име, не с болест. Никой няма да гуугълне името за да му гледа значението.
Виж целия пост
# 33
Съвсем нормално име, харесва ми.
Виж целия пост
# 34
Не съм чувала такова име досега.
По-добре Александрина
Виж целия пост
# 35
Изобщо не съм чувала за такава болест. Името ми се вижда съвсем нормално, пък и много болести са кръстени на техните откриватели, човек не може да се съобразява с всичко при избор на име.
Виж целия пост
# 36
Името много ми допада, различно е и не е популярно, но се разпознава от хората. Болестта, за която и аз за първи път чувам, не трябва да ви спира да използвате името. Все пак искате да кръстите малката Алексия (име, което съществува), а не Диария или Пневмония Smile
Виж целия пост
# 37
Не си кръщавайте детето с име, което значи каквато и да е болест! Това ще го произнасяте твърде често. Само позитивни мисли. Името е твърде важно за човека. Дори и да е по-простичко, но да означава нещо хубаво. Самото дете след време ще ви попита: "Аз на кого съм кръстен/а" ?  Тръгнете оттам какво искате да бъде детето ви, как си го представяте, името само ще дойде...
Виж целия пост
# 38
Бих предпочела стандартното Александра или дори краткото Алекс.

Просто Алексия  никак не ми харесва, а като има и кофти значение, съвсем.
Виж целия пост
# 39
Холандската принцеса Алексия
https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D … rc=FNuOhSRQ0WJubM:
Виж целия пост
# 40
На мен Алексия ми харесва, но след като ще го асоциирате със заболяване може да помислите за АлексЕя или само Алекса.
Виж целия пост
# 41
Много ми харесва името, звучно и красиво... Но щом вече знам какво означава не би го дала на детето си.
Виж целия пост
# 42
Ама то не означава това, просто е съвпадение. Иначе съм съгласна, ако родителите ще правят неприятни асоциации, не е нужно да се настоява това да е името.
Виж целия пост
# 43
Името е нещо, което се чува в живота на човека многократно. Не е хубаво да означава нещо лошо, болест. Затова хората си избират такива имена, които означават нещо хубаво, или някакво качество - да  е силен, да е храбър, да е умен, да е весел и т н. Или кръщават детето си на хора, исторически личности, които са им приятни, от които са възхитени, или на роднини, които обичаме. 

Виж целия пост
# 44
Дъщеря ми се казва Алексия, харесвам името, звучи нежно и благозвучно. Не свързвам името с лоши неща. Както има една приказка - "майката мисли най-лошото за децата си", защото всички лоши помисли  минават през главата на майката за тях.
Кръстете детето както го почувствате отвътре, а не с какво се свързва името, коя буква от името какво значение има, ако е първа, втора или трета буква.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия