Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Няма лъжа, няма измама, ОКТОМВРИйчето вече казва "мама" - Тема 12

  • 33 923
  • 750
# 15
Благодаря за темата!

Запис от мен, няма да дупчим уши, да се кръщаваме(и аз не съм) и да празнуваме годинка.

Връщам се да чета Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Хубава Елени! Споделям за развитието на детето и питам за вашите, защото на този етап са важни определени показатели. Като стане на 15 няма да споделям и да питам за колко бяга 300 метра.
Като ме питат ще правим ли кръщене, отговарям, че сам ще си избере религия и тогава:). Може да иска да се насочи към будизъм, джайнизъм.....
И за да не говоря само за бебешки проблеми и пляска ли, пълзи ли- чета Александра Маринина, руска писателка на криминални романи. Сюжетите се развиват в Москва след 90те години.

Виж целия пост
# 17
Миналата седмица кръстихме бебока, но рожден ден тази година няма да му празнуваме.
И като пишете за пробиване на уши- минаваше ми пъклената мисъл да я свърша и тая работа, но баща му ми охлади ентусиазма Crossing Arms
Алекс, благодаря за темата! bouquet
Виж целия пост
# 18
И Мони Blush
Виж целия пост
# 19
Анди и Мони са от една кръвна група май. Добре, че кучето не проявяваше такъв интерес към кабелите.

Като говорим за бавноразвиващи се, аз съм една от тях. На 18 сама отидох да ми пробият ушите (нямах търпение, а сегс от сватбата не съм слагала обици). Вчера ми увря акъла след поредния бунт на обяд да поръчам детска кухня. То било голям рахат! Хем аз не готвя до посреднощ, хем той си хапна с кеф.
Виж целия пост
# 20
Хаха, Малдини, аз на 13 или на 14 отидох сама да си ги пробия.

И мойта дребс умира за кабели и за разклонители.
Виж целия пост
# 21
Явно има нещо в тия кабели. Едва опазвам лаптопа на ММ. Дайте и бутилки и кабели на Лорен и е щастлива.
Иначе за развитието само "браво" може да прави и то не по команда, а когато тя реши. Нито "боц", нито "чао" прави. Изобщо не ми дреме за тези неща. Лази си детето, прави "Л" и се изправя, но аз я придържам като е права. Сама не може.
Днес свекърва ми и тя ми обясняваше как ММ бил проговорил на годинка и 2 месеца. Не ми пука, знам ли, че е здрава, когато иска да прохожда и говори. Моят баща е проговорил чак на 3 години и после не е млъквал, а са го водели по доктори преди да проговори. Така че не бързам с нищо, всяко нещо с времето си.
Виж целия пост
# 22
Кръщене направихме, всички сме кръстени, а и искахме да е лятото докато сме си във Варна и близките ни са тук. Също така ходихме на кръщене на едно момченце на 4 годинки. Ами то първо че се пусна от майка си както говпреше попа и излезе от църквата. Ходиха да го търсят, станало му скучно Joy После рита казана с вода, защото не искаше да го мокрят, рев до небесата. После не искаше да го преобличат, да не го гледали хората пак рев и въобще много тягосно мина. Та май е вярно или като са по-малки и не разбират или вече на осъзната възраст.

Обеци исках да сложим още на каката, но ММ е категоричен в отказа си и така и на двете не са пробити ушите. Ще очаквам като попи на 12 да ми цъфнат с изненадааа Joy
Виж целия пост
# 23
Аз за проговарянето имам кофти опит с каката. Проговори късно и хвърлихме доста усилия за четене на книжки, упражнения за фината моторика. После не проговори като връстниците си, а си минаваше през етапите със закъснение. За капак, започна да заеква по някое време. Логопеди, приоритетно чистене на звуци, не искам да си спомням. После и усилия, докато започне да чете. Да, отдавна не млъква и чете книги от по 300+ страници, но усилията и притесненията са огромни. Та, докато не проговори дребното, на мен ще ми е терсене. Затова и се радвам на всякаквите звуци, които нацелва. Сега, на кучета и котки казва, както ба-бау, така и ма-мааа, ама пак се радвам. Joy
Виж целия пост
# 24
Алекс, благодаря за темата!
Миднайт, целувки на прекрасната Елени. 🤗
На мен ми е интересно да чета кой, какво прави. Сверявам си часовника и се подсещам за разни неща. Например музиката. И аз много рядко пускам, но има една мелодийка на една играчка, която съм му пускала в YouTube  често като пекничка и сега като я чуе се радва и подскача. Явно трябва да слушаме по-често музика.
Интересно ми е и за хранене да си говорим. Взимам си идеи и се успокоявам, че не е само моето дете неядящо! И аз мислех да пробвам един ден някоя кухня, да видя ще има ли разлика. Но аз имам много готови пюренца и той и тях не иска.
Ние кръщене правихме и мина доста спокойно. Доволна съм.
Рожден ден ще празнуваме сигурно само с роднини. Той още нищо не разбира и няма смисъл. Радва се много на деца, но аз засега не мога да му осигуря повече от 3-4. Надявам се до догодина да разширим кръга!
Аз дупки на ушите нямам и до ден днешен! 😆
Извинете за дългия пост.
А, и да се допълня. Надявам се до края на тази тема да чуя “мама”. 😊
Виж целия пост
# 25
Аз вчера чух "мама" ... и сега всичко е мама у дома Simple Smile
Ама е много хубаво Simple Smile Минахме през баба, дада и тата, та дойде и моя ред най-после.
Не е осъзнато, плямпа си детето, но са хубави звуци Simple Smile
Виж целия пост
# 26
При нас Еди (кучето е Фреди) се чува най-често. Тата е казвал няколко пъти и в последно време казва нещо като мам. Като сме на масата сочи нещата, които иска да яде, или чашката си с вода. Боц дава понякога, а маха само на гаджето на  вуйчо си.

Основното и десерта от кухнята вчера много ги хареса, ама със супата беше пълен ужас. Още на първата лъжица се разрева зверски.
Виж целия пост
# 27
Дечко отдавна казва „мама„ но мисля,че не го прави съзнателно.Казва мама,тата,баба..както на мен и на тях.
Харесва деца и млади хора,от по-възрастните в повечето случаи плаче.На бебета много се радва,но съжаление нямам много познати с малки деца с които да си играе.
Кръщенето ще го отложим за по нататък.Рожден ден ми се иска в тесен кръг.Аз по принцип не съм много по големите шумни събирания.Даже и моя рожден ден преди няколко дни не го празнувах.На детето обаче ще трябва да отразим празника.Цяла една година мина.Каква малка топчица беше,а какъв мъж стана..Hug
Виж целия пост
# 28
Честит рожден ден на патерици !
Може ли някой, който скоро е правил кръщене да ми каже какво трябва да купим ние и какво кумовете и какво се носи в църквата, какво остава там, абе всичко ще ми е полезно.
Виж целия пост
# 29
Днес дойдоха балоните за рождения ден на бебчо... огромни са!!! Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия