Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? (Тема 3)

  • 54 604
  • 747
# 15
За по-големите момиченца , слагате ли да кажем в раницата им дамски превръзки и т.н. ,ако случайно МЦ дойде в училище ?
Виж целия пост
# 16
За по-големите момиченца , слагате ли да кажем в раницата им дамски превръзки и т.н. ,ако случайно МЦ дойде в училище ?


Да, в страничното джобче винаги има поне 1бр. превръзка + мокри кърпички. Тя има цикъл, но не е редовен и затова винаги я изненадва.
Виж целия пост
# 17
Благодаря , предполагам че мога и аз да сложа за всеки случай,въпреки че няма още и 10 години.
Виж целия пост
# 18
Да се запиша и да ви следя
Виж целия пост
# 19
Благодаря , предполагам че мога и аз да сложа за всеки случай,въпреки че няма още и 10 години.
Да, хубаво е да има. И да не се притеснява, ако се случи.
Виж целия пост
# 20
Благодаря за мнението  Hug
Виж целия пост
# 21
Имам много път да извървя, докато ви стигна, тъй като нашето момиченце ще се роди през ноември, но просто ми е интересно да чета за радостите и тревогите около вашите подрастващи момичета.
Моята майка никога не е говорила на тези теми с мен. Нито за цикъл, нито за секс, за нищо. Добре, че имах интерес към литературата и съм се образовала сама на всички теми, които са били важни.
Хубаво е от съвсем малки да се говори на децата, за промените на телата им, за развитието, как да се пазят. Естествено постепенно и информацията да бъде поднесена, подобаващо за възрастта.
Виж целия пост
# 22
Моята девойка пък не иска да говорим по тези въпроси. Като беше по-малка и подхващах, казваше пренебрежително "рано ми е още", после  училище имаха такива часове и им даваха разни материали (книжки, превръзки) и сега като искам пак да поговорим, казва пренебрежително "знам, знам".
Виж целия пост
# 23
Много трудно е да се прецени точния момент. Когато им е рано просто не се интересуват и отклоняват темата, а когато проявят интерес покрай приятели и съученици научават всичко за минути и пак разговора с нас е безинтересен. Опитвам се да поддържам голяма доза респект като доста можещ и знаещ родител за да се вслушва в това което и говоря защото няма как без разговор да се убедя, че е разбрала нещата правилно.
Виж целия пост
# 24
А моята девойка съвсем спокойно си обсъжда всичко с всички. Дори наскоро беше споделяла с батко си, че тази година няма да си маха космите по краката, но догодина ще я водя на коломаска Simple Smile .
Виж целия пост
# 25
Моята дъщеря е на почти 13 години.Тази година започна много бързо да се развива-окосми се,оформи гърди,но все още няма цикъл.На темата пубертет и секс съм и говорила отдавна.Сега като се опитам да подхвана разговора буквално ме отрязва.Последните няколко месеца пъпчаса страшно много на челото.Досега ги третираше с продуктите на Ейвън,но няма ефект.Сега съм и взела специален сапун с коприва за акне,та ще видим.Най-трудена ми е комуникацията с нея.Винаги сме били близки,а сега е като дивак.Има моменти на любов,но през повечето време е на нокти-каквито и да се каже се започва пъшкане,охкане...А пък и аз бързо паля,та картинката е ужасна.
Виж целия пост
# 26
Записвам се при вас с девойка на 12. Няма цикъл още, нямам оплаквания, споделя повече с кака си, отколкото с мен
Виж целия пост
# 27
Най-трудена ми е комуникацията с нея.Винаги сме били близки,а сега е като дивак.Има моменти на любов,но през повечето време е на нокти-каквито и да се каже се започва пъшкане,охкане...А пък и аз бързо паля,та картинката е ужасна.

Моята дъщеря също на моменти взе да става кисела и крива, да ми върти очи и да пуфти. Гледам да подхождам с разбиране и се опитвам да проявявам търпение, естествено не винаги успявам. По някой път, когато вече до такава степен ме е изнервила, че ми иде да я накажа с нещо гадно, намирам сили да се усмихна и й казвам "На мама пубертетчето нетърпимо" и за мое голямо очудване, тя винаги го намира за много забавно и се смее. И така успяваме да намалим градуса на напрежението.
Аз съм й говорила за промените в характера и за нежеланието им да общуват с родителите си, когато навлязат в пубертета. Показвала съм й конкретни ситуации, в които нейни приятелки реагират пресилено или неприятно към майките си. И понеже тя го гледа отстрани, не е пряк участник, успява да види и да разбере какво имам предвид. И може би за това като й кажа пубертетче хем й става смешно, хем се чувства голяма Simple Smile А всъщност е само на 10 години.
Виж целия пост
# 28
И аз при вас със дъщеря на почти 10 год.Едно време аз се образовах по темата от книжка,,Да си поговорим девойчета,, за съжаление не съм я запазила за да и я дам да прочете,ще купя от издадените сега.Моята майка не ми е говорила...аз сега с моята госпожичка говорим за всичко.Но книжка ще и взема....ей така,да си има.....обаче за промяната в поведението е по-големия кахър....аз гледам да представям всичко шеговито и да я науча да се смее над несгодите,че по-нататък ще е страшно иначе....пъпки,момчета,болки...цици...ужас....
Виж целия пост
# 29
Хайде да се включа и аз с дъщеря на 13 и половина. Има цикъл от около 2 години, но е нередовен. Скоро и гледах календара - един месец 35 дни, следващия 18. Надявам се да се стабилизира с времето. Пъпките са ад. За момента сме на акнеаут + гелове за измиване. Аз само ходя след нея и повтрям да се измие, да се намаже с крем, да яде повече плодове и по-малко мзни храни.
Обича да си говори с големите и разговорите за почти всякакви форми на секс, сексулно насили е т.н. сме ги провели преди около 2 год. Сега покрй новините около починалите родилки се зинтересува за раждането - от там за посещеният при гинеколог, за клизмите, за бръсненето.
Само ученето за НВО и е безкрайно безинтересно Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия