Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Злобата и завистта

  • 6 512
  • 72
# 60

-Защо смятам че са завиждали?
 Защото аз исках да изградя неща които те нямаха, поне така предполагам. Понеже те са си прахосници, и с този си начин на живот те не могат да постигнат това което аз исках да имам, и за да не се почувстват като нищожества едва ли не, са решили да ме манипулират, да разрушат моите мечти,цели и планове и го постигнаха. За това аз сега страдам и се измъчвам, заради пропуснатите ползи за тези 3 години.

Глей ся, ти си искал да изградиш нещо, което нямаш.
И те го нямат, ама дори и не щат да го изграждат.

Следиш ли ми мисълта? newsm78 newsm78 newsm78

Твоите мечти и цели не са техни и са били така великодушни да ти предложат да не седиш сам като куче, а да се присъединиш към техния начин на живот.
Ти си приел без бой и тормоз, нали?

Правил си се на голямата работа наравно с тях, а сега рИвеш.
И те ти били виновни, че ти си плюл на мечтите си в името на кИфтетата!?

Не вървиш с този начин на мислене.
Никой не може да те манипулира да се правиш на юпи, ако не те тика отвътре.

Затова се научи, че за постъпките си само ти отговаряш и не си търси виновни.

Виж целия пост
# 61
Трудно е да повярвам, че кма толкова глупав човек. Ако изобщо историята е истина. Но предвид описанието на компанията - типични българи. Затова вече не се занимавам с българи - злобни, прости и наказват от яд.
Виж целия пост
# 62
Няма значение на какви хора си попаднал, дали са българи или не.3 години??Да те манипулират едва ли не- да бе, да. И отделно, да си толкова амбициозен, пък да се върнеш в България от носталгия? Наричаш го и златен шанс, значи не очакваш такъв шанс повече..
Наричаш пропуснати ползи, това че си ходел на ресторант и по екскурзии и си си живял живота?Наистина ли Дубай и Майорка са те съборили?Ще припадна.Оттук нататък се простирай според възможностите си, да не те подхлъзне пак някой.Вземи си и богата жена, да не те мислим!Успех!
Виж целия пост
# 63
Да беше казал проститутки и бело, а то - ресторанти и екскурзии.😁
Виж целия пост
# 64
Да беше казал проститутки и бело, а то - ресторанти и екскурзии.😁
Май нямаше толкова да съжалява, ако ги беше пръснал по първото 😁
Виж целия пост
# 65
Аз пък се вдъхнових да сметна какви пропуснати ползи имам от ядене по ресторанти и излезна, че съм се прецакала с цял мезонет в София. За почивки и екскурзии да не говорим - там вече мезонетите набъбват до поне 5, а това си е жив прецакан печеливш бизнес с жилища под наем. Бахти глупапчката съм - авторът ми се видя глупав, ама грубата сметка показва, че не му отстъпвам по глупост. Че даже съм го надминала, защото дори не е ме яд и не смятам да си поправям грешката.
Виж целия пост
# 66
Ако си амбициозен и си поставиш цели си пускай СV  и заминаваш отново. Обаче ти си избрал лесният път да си с компания, която не ти е по джоба и да се върнеш от където си тръгнал.😉  Така, че ако искаш нещо повече трябва да се потрудиш. Успех.
Виж целия пост
# 67
Много ги обичам тия, все някой друг им е виновен. Майка ми имаше една приказка, която много мразех, ама си е много точна "кой ми сра в гащите".
Виж целия пост
# 68
Да беше казал проститутки и бело, а то - ресторанти и екскурзии.😁
Май нямаше толкова да съжалява, ако ги беше пръснал по първото 😁


Може и наистина де имало проститутки, но са били от елитните, а не магистралните.

Автора за три години в чужбина и в IT бранша е могъл да спести пари за един апартамент, как да не го е яд и да не съжалява ?

Много българи изпадат в депресия като се върнат от чужбина, може и на автора да се случва.

Българите по начало са злобни и завистливи.
Човек, който е решил да спестява пари и/или има повече от останалите, не трябва да го споделя.
Може колегите му наистина да са искали да се изгабаркат с него като са го повели в "грешния път". За капак преди тръгне са му поискали заем, който не са му върнали.

Авторе, дано да си научил някои от следните неща:
1. За бъдещи планове, включително пестене на пери, не се говори с никой, освен с най-близките.
2. Парите развалят приятелството - има такъв израз. Пари на заем се дават само на най-близките ти хора.
3. Ако пак заминеш в чужбина и изкарваш много пари, не се присъединявай към някоя българска група. Намери си приятели сред чужденците и пак не им споделяй плановете си.
Виж целия пост
# 69
traveler88 никой не ти е виновен за собствените ти грешки. Опитай пак. Имай в предвид преживяното. Успех.
Виж целия пост
# 70
.
Здравейте,

Да ви обясня историята си накратко. Март 2015 получих златна възможност за добре платена работа в IT сектора във Белгия. Без да се замислям заминах, с цел да спестявам пари и един ден да си осигуря един по добър живот в България. В компанията работиха специалисти от цял свят като имаше и 5 сънародника с които се сближихме след един известен период. Въпросните хора бяха много лъчезарни,усмихнати и позитивни. Започнахме често да излизаме и веднага ми направи впечатление че си падат по харчовете. Все коментират къде по света са били, кой на колко места е бил, кой какво си купил и лека полека започнаха да ме зарибяват и мене с техния начин на живот. На работата сутрин,обед и вечер хапваха все по скъпарски ресторанти и ме канеха с тях, като аз да не се деля от колектива и да не изоставам ходех с тях. В началото ходех да си пазарувам от близкия супермаркет и да си готвя в квартирата за да не се изразходват много пари по ресторанти, все пак имах за цел да спестявам, колегите обаче започнаха едва ли не да ми намекват че съм мизерник като правя това предвид заплатите в компанията. Много пъти сме си говорели разни теми за живота, споделял съм моите амбиции и цели, че съм дошъл да спестявам. За тях обаче това било глупаво да се спестявали пари на тази работа, предвид че ми отваряла много възможности като пътуване по света, подържане на висок стандарт на живот без да се лишаваш от нищо, и още куп неща, много българи си мечтаели да живеят така. Сега сме млади и един вид трябва да живеем на макс. Попадайки в тяхната компания и слушайки техните съвети започнах да се превръщам от спестовник в прахосник без да осъзнавам че ме манипулират, и така се отдадох на големи харчове с тях. Постоянно хранене по ресторанти, през отпуските на екскурзии по света (Дубай,Хавана,Палма де Майорка, и още много места). И така 3 години живях в луди харчове като непрекъснато ми се набиваше в главата че да спестиш е грешка, и че един живот живеем и трябва да го изживеем на макс.
Носталгията към България ме привличаше и след 3 години работа и реших да се върна и да се пробвам в същия сектор в София. Малко преди да си тръгна дадох голям заем на единия колега с обещанието да го върне до следващия месец, понеже му трябваха спешно пари, да погаси един кредит на чичо му, все пак 3 години работихме заедно и се познавахме добре. След като се прибрах в България, въпросния човек на който бях дал заем ме игнорира и ме завлече с не малка сума пари, а с другите си писахме известно време след което спряха да отговарят. След известно време в България започнах да съжалявам за това че изхарчих толкова много пари, и осъзнах въпросните ми приятели/колеги са ме манипулирали и използвали най нагло и долно. Понеже много пъти на ресторанти съм плащал сметката за всички без да си искам парите както и те са правили същото на по малки суми като е сметката. Давал съм им пари които не съм си искал обратно, както и те на мен но по малки суми отколкото аз съм давал. Когато съм им споделял целите си и мечтите си, сякаш те са изпитвали завист към това че аз искам да изградя някои неща да спестявам пари, и за да не изостанат финансово са решили да ме разковат, да не би да стана нещо повече от тях, понеже те си пръскат парите по ресторанти,почивки,скъпи телефони,часовници,джаджи и са решили да изпозлват българския потенциал (Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле). Постоянно ме стимулираха към харчове със тяхните съвети, аз дори прахосах повече пари отколкото те са изхарчили и по този начин ме дърпаха надолу финансово. Съжалявам много че бях толкова наивен,доверчив, допуснах да ме манипулират. Неможах да си сбъдна мечтите целите като живеех в луди харчове, прахосвах пари с лека ръка, раздавах се лесно, и се чувствам че сякаш си прахосах бъдещето, понеже живеех със някакво заблуждение насаждано от тях че не е правилно да пестиш пари. Имам чувството че живях като господин за един ден *имал си дал си* или както викат някои (когато яде кюфтетата не рева). Сега работя в София за доста по ниска заплата отколкото взимах там но съм решил този път да си гоня целите и да не допускам повече да ме манипулират, все едно съм бил някакъв конкурент за тях и от завист немогат да преглътнат някой да има повече пари от тях и трябва да го смачкат финансово да го държат под тяхното ниво, за да не се чувстват по зле. Следващия колега ако е българин и има цели и амбиции вероятно ще е следващата жертва която ще бъде смачкана финансово от завистниците.
много си слабохарактерен и не поемаш отговорност эа действията си. не може все другите да са виновни эа твоите иэбори. човек трябва да си следва целите и да не слуша сульо и пульо . никой не ти пречи да почнеш сега да соестяваш.
Виж целия пост
# 71
...
3. Ако пак заминеш в чужбина и изкарваш много пари, не се присъединявай към някоя българска група. Намери си приятели сред чужденците и пак не им споделяй плановете си.

... първото е ти да не се дразниш от останалите българи в компанията, втория съвет е много по-полезен, защото чужсенците са още по-завистливи и от нашите ... да не говорим и че си мисля, че те имат повече право от теб да са по-добре
Виж целия пост
# 72
Приеми го като житейски урок. Не съжалявай за трите години - изживял си си ги с кеф, с изкарани от теб самия пари, а не на гърба на родителите ти, например. Повечето твои връстници никога няма да имат такива преживявания. Имаш хубава професия, пари ще си изкараш и спестиш отново. Не мисля, че приятелите ти са били злобни и завистливи. Били са неблагоразумни, а и ти покрай тях. Но какво благоразумие у едни млади момчета, в най-хубавите им години, разполагащи с финансова възможност да се насладят на благинките, които предлага светът. И аз имам вкъщи един такъв, печели и харчи като луд, светът е негов, но тъй като в чужда глава акъл не може да се налее, само му се радвам, че е щастлив и със свито сърце очаквам момента, в който животът ще го шамароса изневиделица. Но всеки сам трябва да си направи грешките и да си извади поуките. Нищо фатално не се е случило. Давай смело напред!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия