Лидл 119 - Септември

  • 118 436
  • 1 455
# 645
Това за 1,29 изглежда супер, в сравнение с разни наши крадци на вишни, съмърсбита и др. подобни. Предполагам, че е нещо като шпритц.
Алкохолното съдържание e 10% (по-високо от "крадците" и подобни), 200 мл., произведено в Германия от грозде, отгледано в Италия. Положението е международно  Laughing
Виж целия пост
# 646
Тоз ароматизиращ пулверизатор от другата седмица, някой отзиви?
Някакъв овлажнител за въздух искам да си взема, пък това симпатично изглежда.
Аз преди време разглеждах в амазон такова нещо, за разпръскване на ет.масла основно - ами има доста по-добри, като опции, настройки, цветове, честоти. Този е някакъв бейсик вариант.
Виж целия пост
# 647
Тоз ароматизиращ пулверизатор от другата седмица, някой отзиви?
Някакъв овлажнител за въздух искам да си взема, пък това симпатично изглежда.
Аз преди време разглеждах в амазон такова нещо, за разпръскване на ет.масла основно - ами има доста по-добри, като опции, настройки, цветове, честоти. Този е някакъв бейсик вариант.
Имам от Амазон. Това не е овлажнител, а ароматизатор и то доста по-добър от ароматичните свещи, напр. Къде видяхте описание на настройките, опциите и т.н.? Смяната на цветове е лиготия и не е важна.
Виж целия пост
# 648
Ами има с 3-4 нива на разпръскване, мисля че и цвят на светлината... таймер и са с големи резервоари. Нищо от това освен смяната на цветовете (което ще е гадно ако няма опция да е само един) не виждам в лидълския, то за това е и на тази цена...
Скрит текст:
Скрит текст:
За тия чугунени тигани, съдове за готвене Ернесто на Лидл останах със смесени чувства. Отидох понеделник с първи петли пред "нашия" магазин, взех една кутия с чугунен съд за готвене 4 литра, някакви други неща и се прибрах. Като го отворих видях дефект в емайлираното (кремавото) покритие вътре. Нещо като незачистена пъпчица от чугунената отливка, която емайла не беше покрил. Айде обратно в магазина. Нямаше проблем и влязох да избирам друг. Имаше един отворен и той беше с дефект в емайла. Отворих още един - и той с компромис. Взех него и си тръгнах. Оставаха още 2 неотворени. Явно всички са били така, според мен. Дали заради нас българите или такова им е качеството не знам. В петък ще ходя за маслини и дотогава ще се решим оставаме ли го или го връщаме, но някак остава в мен въпроса, защо си дадохме парите като е с компромиси? Има и в Икеа, там предполагам са по-безкомпромисни в това отношение.
п.п. ако няма емайл чугуна ще започне да ръждясва и ще ти се отще да го използваш, а предполагам няма да го взимаш за 5-6 ползвания
Това изобщо не е вярно. Чугуна се омазнява и не ръждясва. Ако знаехте какво е патина това нямаше да го пишете. Ползвам от половин година не емайлиран (суров) чугун и не е ръждясал. Всичко сготвено в него е много вкусно.
Тета, не е скъпо това което харесваме- и е тройно (3х 8 бр.), а не двойно  Laughing И аз преди мислех, че е на 2 реда вътре, но се оказаха 3 Simple Smile Малката много го обича, взимам понякога.
За чугуна някъде бях чела, че трябвало винаги да се подсушава след употреба и отделно омазняването. Няма спор, тези емайлираните са по-лесни за поддръжка (и съдомиялна), но готвеното все е вкусно. Ние имаме един неемайлиран от ВС Телешоп от едно време Laughing и още е екстра.
И аз се бях засилил на чист чугун, но като прочетох как се поддържа... мие (само с вода) и че трябва да е омазнен винаги... нещо се отказах. Така и не разбрах има ли вкусова разлика между емайлиран и неемайлиран (и пренебрежима ли е).
 Само да не е вредно покритието де...
Ще споделите ли защо едните не биха си взели емайлиран (а другите суров чугун) - ако покритието е качествено направено, няма тежки метали... какъв е проблема (не говорим за тигани по 30-40лв...), а да кажем ~100лв.
Наистина ли суровият не се мие с препарат, заради абсорбцията на патината?!
Виж целия пост
# 649
Това за 1,29 изглежда супер, в сравнение с разни наши крадци на вишни, съмърсбита и др. подобни. Предполагам, че е нещо като шпритц.
Алкохолното съдържание e 10% (по-високо от "крадците" и подобни), 200 мл., произведено в Германия от грозде, отгледано в Италия. Положението е международно  Laughing
И предполагам няма захар като нашенските крадци.
Много симпатично изглеждат, слагам ги в списъка за петък, ще раздам на дружките.
Виж целия пост
# 650
Тоз ароматизиращ пулверизатор от другата седмица, някой отзиви?
Някакъв овлажнител за въздух искам да си взема, пък това симпатично изглежда.
Аз преди време разглеждах в амазон такова нещо, за разпръскване на ет.масла основно - ами има доста по-добри, като опции, настройки, цветове, честоти. Този е някакъв бейсик вариант.
Имам от Амазон. Това не е овлажнител, а ароматизатор и то доста по-добър от ароматичните свещи, напр. Къде видяхте описание на настройките, опциите и т.н.? Смяната на цветове е лиготия и не е важна.


Еми Лидл овлажнител са написали  Mr. Green Пък аз си признавам чисто сърдечно, че хич не съм се задълбочила е темата, просто ми се стори симпатично  Blush

Ех, понякога ми се иска да си купя нещо без да чета два дни какво трябва да е  Laughing
Виж целия пост
# 651
Аз вкъщи имам чугунени радиатори. Ако знаеш от тях каква гняз излиза няма и да помислиш за ядене от такова чудо. Предполагам, ако се използва редовно се омазнява и т.н., и не е проблем. Би трябвало да е вечно. Затова избирам емайлиран, но там проблема е, че ако не е добре направени или неправилно експлоатиран емайла се пука и чугуна влиза в контакт с храната. Дали ти се яде такова или не пак е личен избор. Но да ти продават чисто нов продукт с нарушено емайлирано покритие не е редно.
Иначе се готви бавно, вкусно и е нещо като нашите глинени съдове покрити с оловни бои, които също пък не са толкова безвредни.
Виж целия пост
# 652
Съмърсет Моъм (или пък беше Хемингуей) имаше един разказ за един, който си почистваше тигана след ползване само със салфетка, без да го мие, и тиганът изглеждал като нов, въпреки че бил от 20 години (или повече). Толкова ме е впечатлило това немиене на тигана, че само това помня от разказа.

!00 лева за чугунен тиган не е мого. Най-хубавите са повече.
Виж целия пост
# 653
Еми Лидл овлажнител са написали  Mr. Green Пък аз си признавам чисто сърдечно, че хич не съм се задълбочила е темата, просто ми се стори симпатично  Blush
Ех, понякога ми се иска да си купя нещо без да чета два дни какво трябва да е  Laughing
Подкрепям те, между ароматни свещи и този дифузер, бих избрала него  Wink За него трябва да се купуват масла, но мирисът е по-приятен и ненатрапчив.
Виж целия пост
# 654
Хахаха и мухите залепват върху него. Няма как да прибера такова нещо нито в шкаф, нито никъде, а стаята ще се омирише на мазня. За заведение сигурно е вариант. Още повече, че там го ядат клиентите:)
Виж целия пост
# 655
Като го забършеш, тиганът няма да е мазен. Мазнината си остава на някакъв супер фин филм по него, който не би следвало да се усеща. Просто не обича вода и не бива да се мие, ако е суров чугун.
Виж целия пост
# 656
Хахаха и мухите залепват върху него. Няма как да прибера такова нещо нито в шкаф, нито никъде, а стаята ще се омирише на мазня. За заведение сигурно е вариант. Още повече, че там го ядат клиентите:)

Е, как ще залепват по него мухите? Нали е мазен тиганът, направо ще се лъзгат по него.
Виж целия пост
# 657
Абе не е за всеки това:) Като бях малък имаше една далечна роднина, която ми печеше яйце върху котлон. Ония старите котлони, дето са върху печките на дърва. Не беше лошо всъщност. А сега емайлирано, чугунено и пак капризи:)
Виж целия пост
# 658
Има цяла тема за чугунените и изобщо съдовете за хранене. Чугунените изделия не се мият в миялна и се омасляват, да. Ако имат покритие, вече зависи. По принцип мисля, че в България е забранено да се продават алуминиеви и чугунени съдове без покритие, защото не са инертни- взаимодействат с храната. Някои хора не мият чугунения тиган, да...
Виж целия пост
# 659
Като гледам на какво приличат чугунените съдове Ле Крозе и Скепшулт на хора, които имат много сериозна компетентност на тема "употреба на чугун", предпочитам да си купя съд за 40-60 лв. и да го подменям на няколко години, отколкото да си купя някой за 200-300 лв. и да разчитам на това, че ще е за вечно ползване, че даже и в наследство ще го оставя. Laughing

В инструкциите на тиганите от Лидл пише, че дори и емайлираните ще патинират във времето, което не ми е ясно защо да е така, трябва да го проучвам и това.Rolling Eyes И ако човек прекалено задълбае на тема "здравословно", ще си стои или гладен, или ще стане суровоядец, като нито едно от последните две не е напълно безвредно също. Smiley Телата ни са устроени така, че да могат да се справят с ниски нива на токсичност.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия