Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

  • 57 714
  • 767
# 15
Е явно ще е така, а бях решила че съм приключила.
Виж целия пост
# 16
Нека те види и гинеколог все пак, за успокоение.  Peace
Виж целия пост
# 17
Нека те види и гинеколог все пак, за успокоение.  Peace
Разбира се.Взех талон  и щом приключи цикъла ми отивам.
Виж целия пост
# 18
Сега съм ново 20 - избиване на пот за 20-тина минути, от нищо, особено късно вечер и нощем. Не само на челото, но сега И там
Прочетох - причините варират от нерви през щитовидна до рак  Sick и ревматизъм могло да е.
И стъпалата ме наболяват, като стана от леглото, докато се разтъпча. А сега де...
ЛЛ реши, че при 5,2 захар е доста и ми даде глюкофаж, но не съм убедена

Запомнила съм от един терапевт по "източна медицина", че например, когато болят петичките, проблемът е в черния дроб.  Беше ми го казал преди години и ме попита хапвам ли сладко. Това лято, като усетих няколко сутрини болка в петичките, се сетих, хем вече не хапвам толкова сладки неща. Започнах корен от глухарче за детокс на черния дроб и болките се преустановиха.
Виж целия пост
# 19
Понеже и аз вече навърших 49 и също 4 месеца съм без цикъл, а после 3 месеца съм с цикъл /това е равносметката от началото на годината/, си мисля, че тези смущения са си в рамките на нормалното. Много рядко цикълът спира изведнъж. Дори мисля, че това е по-добрия вариант. Някак плавно да се случват нещата. Между другото за допълнителните екстри, като топли вълни и напълняване в областта на корема много ми помогна НВ ВМ хранене. Лошото е, че не става бързо.
Виж целия пост
# 20
Записвам се, за сега нямам нещо от което да се оплача, но явно скоро предстои, затова и аз тук.
Виж целия пост
# 21
И аз да се запиша в новата тема. До април ми идваше редовно, но после взе да прескача. Сега от 17 юли го няма и не знам дали и кога ще дойде.
Виж целия пост
# 22
Момичета, какво е НВ ВМ хранене? Да пробвам и аз...смятам да наблегна тази година пак на йога и повече физически упражнения плюс промяна в храненето. И куче си взехме, да увеличим движението, каране на колело, само пустите цигари ми пречат, даже сега покрай вълните съвсем зле ми действат. Но наистина смятам, че с повече движение и промяна в храненето нещата би следвало да се подобрят, и откъм натрупване кила, и добър тонус.
Виж целия пост
# 23
Ниско въглехидратно и високо мазнинно хранене.
Виж целия пост
# 24
Джолева, през юли ходих на гинеколог и тя ми каза, че ако нямам цикъл 3 месеца, да отида и медикаментозно ще го поддържаме, докато навърша 50 години (тази година навърших 48), после каза, че ще го оставим да си спре самостоятелно. Така че, наистина, консултирай се с гинеколог. Peace

Аз не харесвам НВ-ВМ. Аз отслабнах с разделно хранене (не съвсем стриктно спазване). Но не консумирам хляб, бял ориз (замених с булгур), колбаси, сладки неща (понякога хапвам мед или домашно сладко, когато много ми се прияде нещо сладко). Ограничих месото на веднъж седмично.
Виж целия пост
# 25
Момичета, и на мен май месец ми дойде на 58 ден, после два месеца ми идва ок. 22 ден и ето сега пак ми  е вече 45 ден и още го няма. На 41 съм. Всички пишете, че тези интервали при вас започват доста по-късно. Чудя се да ходя ли пак на лекар. Последно бях  юли. Казаха, че единият яйчник се е леко посвил. И от известно време усещам все едно лицето ми пулсира от топлина, и даже по челото ми избива пот понякога.  И това се повтаря по няколко пъти на ден. Това ли са горещите вълни?
Виж целия пост
# 26
пейдж, и при мен така беше през изминалата година, сега последно ми дойде края на април и оттогава го няма, а почнаха отскоро горещи вълни. На 40 съм и все си мислех, че е нещо моментно... Затова отивай на лекар и си пусни всички нужни хормони, ако трябва да започнеш да пиеш нещо леко и да поддържаш, аз май се забавих.
Виж целия пост
# 27
MIA, благодаря за отговора! Работата е там, че скоро (юли месец) бях на лекар. Казах за това закъснение и отговора беше, че го отдават на възрастта. Плюс това видяха единият яйчник посвит вече, което може би е признак, че дейността му намаля, незнам. Ходя на преглед в София, а съм от Бургас. И ми е доста трудно да организирам прегледи и ако наистина не е належащо предпочитам да не го правя. Затова сега се чудя доколко трябва да ходя или просто да си чакам да ми дойде.
Виж целия пост
# 28
Храненето всеки сам трябва да си го избере според личните нужди и предпочитания. Според мен, намаляването на въглехидратите в храната спомага и облекчава нашите симптоми. Поне при мен така се получи. От февруари съм на режима и да не чуе дявола сега се чувствам по-добре. /вълните изчезнаха, сънят ми се подобри, обиколките намаляха на талията/. Според мен момичетата около 40 год. им е рано за менопауза. Трябва може би консултации с читави гинеколози. Аз за съжаление такива не съм намерило до момента. Дигат рамене и ми казват - "Естествен процес", но при мен смущенията започнаха на 47 г. Има начини да ни се помогне в тази преходна възраст, но за съжаление всичко е на принципа проба-грешка.
Виж целия пост
# 29
Всеки си избира режима на хранене. Според своите си вкусове. Този НВ ВМ не е моят режим. Месото не е моята храна . Консумирам си  въглехидрати, хляб, ориз, мляко млечни продукти пълномаслени . Сладкото ограничавам.  Не смятам че ако се хвърля на месо ( защото мога да консумирам такова просто не го обичам - не е моден стремеж, така съм от дете ) изведнъж ще ми спрат вълните. Тях нищо не може да ги спре. Просто си трябва време организма ми да се пренастрои за новото си състояние.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия