Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 8

  • 44 592
  • 758
# 225
Да, аз къритата и сабджи ги готвя с чисто масло. Също не обичам куркума, ама то какво къри ще е ако не сложа.
Ние спряхме олиото преди години. Не съм знаела, че е вредно за ИР, но ММ е вегетарианец и освен това е лееекинко орторексик /шегувам се, не изпада в крайности, но се храни доста здравословно/, та той смята, че слънчогледовото масло, освен шарланът е много вредно , пък и пържено не ядем от години. Аз пък шарлан не понасям. Още като учех в Москва, го бях намразила от ужасната воня, която се разнасяше в общежитието.....
Виж целия пост
# 226
Невена, по моята логика всяко нещо, което се прави "с кеф", както казваш, е полезно Grinning
Но ако човек гладува с чувство за лишение и принуда да го прави - не мисля, че е добре.
НВВМХ затова го харесвам, няма гладуване, а и поради естеството на самото хранене, то почти и не се изпитва глад.

Наясно съм, че изследването е върху плъхове. Затова написах, че не е пълно, но дава индикации за по-нататъшни проучвания. Аз съм си направила собствено проучване ин виво - като гладувам, не се храня редовно, пропусна хранене - хич не ми е добре. Grinning
Виж целия пост
# 227
Бледолилава, това за кефа е много вярно. Обаче, ако чакам да ми дойде кеф да си правя упражненията.......е има да чакам. Понякога трябва да изтърпим малко гадости докато свикнем. Някои неща трябва да си ги самовнушим или да се информираме, да осъзнаем, че са полезни и тогава стават приятни.

Щом не ти е добре като гладуваш не гласувай. За мене гладният ден е най-приятният в месеца, защото ги няма домашните и не готвя, хаха. Нирвана.
Виж целия пост
# 228
Невена, добре, че го написа това за упражненията, че да се успокоя. Като стана с хиляди негативи тръгвам да си правя тибетците и се чувствам  много виновна. Аз мислех, че всички с кеф си правите упражненията. Като гледам любимият как отделя по 2-3 часа, че понякога и повече време /ако има , разбира се/ за силови упражнения и ци гун. Вечер като се надигна към 2 часа да ходя до тоалетна, го гледам как си играе ци гун, понеже през деня не винаги му остава време, но докато не си изиграе упражненията-не ляга. И това ме кара да се чувствам още по-зле, че съм така недисциплинирана Sad
Виж целия пост
# 229
Самовнушението е страшна сила Peace
Аз така се преборвам с пороците всеки път. Внуших си сега, че всички забранени храни са гадост, отврат, отрова и въобще не ме влекат, през ум не ми минава да ям нещо такова. Само трябва да се внимава да не се прекрачи границата. Че има моменти, примерно, готова съм да умра от глад, но няма да посегна към нещо "от гадните", ако няма друго под ръка. С растройство бях наскоро, но казах не, никакви сухари, оризи, солети, по-добре нищо да не ям и така и направих. Питала съм се дали това не е някаква форма на анорексия или булимия Simple Smile Но каквото и да е - помага.
Виж целия пост
# 230
Невена, добре, че го написа това за упражненията, че да се успокоя. Като стана с хиляди негативи тръгвам да си правя тибетците и се чувствам  много виновна. Аз мислех, че всички с кеф си правите упражненията. Като гледам любимият как отделя по 2-3 часа, че понякога и повече време /ако има , разбира се/ за силови упражнения и ци гун. Вечер като се надигна към 2 часа да ходя до тоалетна, го гледам как си играе ци гун, понеже през деня не винаги му остава време, но докато не си изиграе упражненията-не ляга. И това ме кара да се чувствам още по-зле, че съм така недисциплинирана Sad

И аз съм така , но съм си казала един ден без упражнения може, но 2 в никъкъв случай. Направила съм си го нещо като закон. Някой път като ме мързи просто намалям упражненията с една трета и вече към края започвам да си ги правя всичките, защото виждам че не е кой знае колко трудно. Така действам и с малката. Тя има проблеми с гърба и трябва да прави упражнения. Но всеки ден и е тегаво. Оставям я някой  ден без упр и на следващия казвам хайде сега не по 3 серии , а по 2 . И тя така с желание си ги прави.  По добре малко понякога отколкото нищо.
Виж целия пост
# 231
...та той смята, че слънчогледовото масло, освен шарланът е много вредно , пък и пържено не ядем от години. Аз пък шарлан не понасям.
Извинявай за лаишкият въпрос,но какво е шарлан?!
Все си мисля,че е слънчогледово олио,но някак по-пречистено или студено пресовано...ей сега се изложих като кифла май... Embarassed
Виж целия пост
# 232
Не си се изложила. Шарланът е слънчогледово масло-студено пресовано, както е зехтинът екстравърджин. По време на соца, руснаците не рафинираха слънчогледовото масло, а аз бях в международно общежитие и като всяка нация започнеше да си пържи с това нерафинирано олио, направо се побърквах-няма такава гадна миризма......
Виж целия пост
# 233
Шарлан е нерафинирано слънчогледово олио. Със сигурност е по-полезно от рафинираното, но пак си е много голямо количество Омега 6.
Виж целия пост
# 234
Благодаря за поясненията  bouquet

Никак не мога да се преборя да готвя с масло...едно ми е гадно като замръзне яденето в хладилника и видя тази мазна буца отгоре... Confused

Може и да  е просто навик,знам ли.
Май няма друга алтернатива освен гхи?
Виж целия пост
# 235
Аз пък от дете изпитвам погнуса от свинска мас и така не можах и да я обикна. Но чистото масло от малка си го гризкам направо от пакетчето. И зехтин обичам. Сега има голям избор-растителни масла има много. На мен това от черен кимион ми е много отвратително, обаче продължавам да "закусвам" с него.
Виж целия пост
# 236
Благодаря за поясненията  bouquet

Никак не мога да се преборя да готвя с масло...едно ми е гадно като замръзне яденето в хладилника и видя тази мазна буца отгоре... Confused

Може и да  е просто навик,знам ли.
Май няма друга алтернатива освен гхи?

И аз съм така за маслото.Готвя само с олио, но по малко.Зехтина пък е много скъп, че да го хъбя за манджи, но да готвя с масло апсолютно не мога.По-добре да не готвя хич.

П.п. не мога да гледам мас камо ли да я ям пък ако ще и златна да е.Като знам брат ми как я яде на филии 😣....ужас
Виж целия пост
# 237
Аз пък от дете изпитвам погнуса от свинска мас и така не можах и да я обикна. Но чистото масло от малка си го гризкам направо от пакетчето. И зехтин обичам. Сега има голям избор-растителни масла има много. На мен това от черен кимион ми е много отвратително, обаче продължавам да "закусвам" с него.
Черен кимион преди купувах за печива и го поръсвах отгоре. Без топлинна обработка почни не се усещаше миризмата му. Понеже го купувах от едно магазинче за здравословни храни с всякакви семена, тахани и прочие, собственичката казваше че си слага на салати смлян черен кимион. Все се каня да си купя да пробвам, то какво ли не съм опитала, защо не и това... друг е въпросът че в такова количество колко ли масло да има, май просто ще си добавя малко фибри към салатата Grinning
Иначе и аз съм срещала разни писания че лекува всичко дето се сетиш, ама като видя чак така чудодейно да изкарват нещо и ставам скептична, та не си ги сложих много на сърце.
Виж целия пост
# 238
Аз черен кимион на салатите слагам отдавна.....Като ходим по почивки в Турция, ми прави впечатление, че го ползват в ол инклузивите им.....Но маслото съм започнала да пия на гладно по 1 супена лъжица, просто да опитам. Ако не помогне-няма да навреди.
Виж целия пост
# 239
Аз да питам Невена за витамин С-то. Нали препоръчителната доза е 500мг. Ако си взема аскорбинова киселина на прах, значи ли, че трябва да взимам по половин грам от нея, т.е. 1гр от нея съдържа ли чисто вещество витамин С 1000мг или на грам се пада по по- малко?
Не го обясних мн добре, ама като с магнезия примерно- в 500г от популярните има по 20 и няколко чист усвоим магнезий. Май с аскорбиновата не е така. Каквото приемеш, толкова витамин е. Или бъркам нещо?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия