Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Осми клас - 1

  • 46 257
  • 780
# 690
Оооо на мен изобщо не ми пука за б. е.  и входните, най - важното е да свикне с немският и да не и изостане в началото или да се за тормози и намрази езика.
Виж целия пост
# 691
.... най - важното е да свикне с немският и да не и изостане в началото или да се за тормози и намрази езика.

Е, как ще намрази езика? Нали като си го е избрал се е очаквало, че е направил информиран избор - харесава ли му, за какво ще го ползва, каква ще е реализацията му. Очаквано знае, че ще има да учи. То дори на езиков курс като се запишеш, знаеш защо се записваш и какви отговорности поемаш, а какво остава като си мислил цяла година на какво ще се посветиш в следващите пет години. Споко, ще се оправят децата. Немският има толкова подредена граматика, не е като английския. Само едните родове ме мъчиха мен навремето, но сигурно има начин и с тях да се преборят.

Входните и нашите ще ги правят тази седмица. Миналата седмица преговаряха в училище. Предполагам, че ще са подобни на НВО, а там децата ни се справиха страхотно, така че очаквано и на входните трябва да очакваме отлично представяне.
Виж целия пост
# 692
Здравейте момичета , малко късно се включвам с предложение , но някой би могъл да се възползва. Предлагам учебници за 8 клас по новата програма.
Учебниците са изключително запазени. Предлагат се на половината от коричната цена.
Списък:
1.География и икономика- издателство Булвест 2000
2. Биология и здравно образование - изд.Анубис
3.Физика и астрономия- изд.Булвест 2000
4.Информационни технологии - изд. Даниела Убенова - продаден
5.Технологии и предприемачество- изд. Анубис
6.История и цивилизация - изд. Анубис
7. Философия - изд.Просвета
8.Химия и опазване на околната среда- изд. Педагог
9.Музика - изд. Просвета
10.Математика - изд. Регалия 6
11. Литература - Просвета плюс
12.БЕЛ- изд. Булвест 2000

Ако някой има интерес да ми пише на лични. Учебниците са подвързани с бял и зелен картон и с найлонова обвивка.
Виж целия пост
# 693
Manzhelka, входното по БЕЛ на дъщеря ми не беше като НВО. Имало е три задачи върху пунктуация, правопис и граматика, но по-засукани и есе.


Е, как ще намрази езика? Нали като си го е избрал се е очаквало, че е направил информиран избор - харесава ли му, за какво ще го ползва, каква ще е реализацията му.


В идеалния случай е така, но на практика - не винаги. Grinning Голямата ми дъщеря си избра немски като втори език, харесвала го и не щеше и да чуе за друг. След като го поучи една година заяви, че това е език за самоубийци Joy и животът бил твърде кратък, за да се научи немски. Вярно, че вторият език не се учи като хората в ЕГ /ччасовете са малко/, особено ако е по-труден и изцяло нов за детето, а и с учителката нещо не й се получи добър контакт. С първия език е по-малко вероятно намразването.
Виж целия пост
# 694
Имам използвани униформи за 32 училище - София . Някой ако се интересува - на лични .
Виж целия пост
# 695
Вчера влязох изненадващо в стаята на дъщеря ми и... О, ужас!!! Заварих я ДА УЧИ Joy
Виж целия пост
# 696
Ох, айде бе, дайте да си разменим децата, с някое учещо. Спирам да чета форума Joy
Все повече го виждам в сценария на belinda, на строителната площадка. Барем се е научил до сега, как се изчислява квадратура и кубатура...
Sob
Виж целия пост
# 697
Сега - почивните дни - учи, ама след 4 влизания и с нарастваща височина на тона напомняне, че идват входни и тр.преговор.  Като минат входните и донесе оценките - ами, бях гладна, боля ме глава, не ми стигна времето..... Ей такъв сценарий очаквам. Перспективата е обслужващ персонал на крайморската къща - това й напомням.
Виж целия пост
# 698
У дома се решават задачи, малко английски също виждам и само си повтаря, че я чакат входни без да се трогва. Вчера щяла да учи по География. Но нямала учебник, тетрадка от седми клас също нямала, защото била в...., но и да имала, то там не пишело много... Ааааа, щяла да учи от АТЛАСА. Затрупах я с входни и изходни по География, после се хилихме цяла вечер коя какво знае и не знае.
Виж целия пост
# 699
     Дъщеря ми намрази немския в 10 ти клас,когато започна да се готви за ДСД.Това обаче не й попречи да се справи,да поработи с него,после да не работи с езика,следването да няма нищо общо с немски.В общи линии и според нея немският е за самоубийци,за хора без личен живот и странични интереси,за родители,които си мразят децата,и категорично един живот не стига да го научиш,и бля-бля-бля!Но от друга страна,прекрасно разбира,че всеки чужд език е богатство,още едно средство за развитие,за по-добра работа,съотв. за повече пари,за разширяване на  познания за други култури,за пътуване....
     Синът ми съжали за избора си още на третия ден от началото на уч. година.Но.....това е положението ,Минке!
    Според мен малко са децата,които на тази възраст имат ясна цел и идея с какво ще се занимават след 5 години.Но с каквото и да се занимават,езикът е само от полза.
    Наборът взе да влиза в час,учи,играе на компа,ходи на фитнес,на волейбол....
   
Виж целия пост
# 700
Ooo, На моята хич не й се учи все още. Мъкне си старите навици от старото училище, където беше пълен айляк. Аз цяло лято мърморя, че това училище е различно, нещо повече, съответно ще трябва да се постарае повече. Обаче тая твърда глава не приема!
Виж целия пост
# 701
Големи са вече и могат /или би трябвало да могат/ да си организират времето и ангажиментите. Не смятам да се намесвам, а и специално при нея никога не съм се намесвала.
За уикенда каза, че има домашно по испански: 80 думи, спрежение на два глагола, преписване на 5 текста, от които единият да се научи наизуст, превод на 10 изречения от бел. на испански и още нещо, което не запомних. + един лист домашно по математика, което се решавало "точно за две минути" Thinking /по БЕЛ го била направила, още когато го е дала госпожата/. В събота не пипна нищо - нямало да учи днес, имало време. В неделя била учила, но ходи на рожден ден, та не разбрах кога. А в понеделник по обед дойде гаджето Rolling Eyes Излезе и се пибра в 20:00 ч. Учи преди това и около час и половина след прибиране и била готова с всичко. Склонна съм да й повярвам - никога не съм я виждала да учи особено, но пък винаги е била подготвена и е показвала високи резултати. В четвъртък е първото контролно по испански и ще се разбере дали подготовката й е достатъчна. Ако не е - да си прави изводите и да реорганизира работата си.
Виж целия пост
# 702
Аз пък да се "похваля" с първата забележка (този електронен дневник е голяма работа) - "без домашно по математика".
Сигурна съм, че в неделя писа домашно по математика, но защо не го е занесъл в училище и показал на госпожата е загадка. Или може би е дълга и забавна история, която ще чуя довечера Joy Но, както е написала Санака, голям е, да си организира времето и задачите сам. Нямам намерение да проверявам какво от работата си е свършил и какво е сложил в раницата.
Виж целия пост
# 703
Аз пък си признавам без бой, че днес се поддадох на изкушението и го препитах на думите по немски, да видя аджеба три дни какво научи. Ще кажа само едно - зле е положението Joy Много трудно превключва това дете от английския,бърка произношението на w, родовете все ги забравя...Ама да се оправя госпожата Stuck Out Tongue Closed Eyes

Редкатирам се, току що получих по вайбър благата вест, че има 5.64 на първото контролно. Посипвам си главата с пепел и отивам да тормозя малкото Satisfied
Виж целия пост
# 704
belinda, браво! Като чета натоварването по немски, се чудя нашите (с английски) кога ще ги нагреят сериозно. Засега само входно по мат. са правили, но, понеже не е върнато, все още сме "във ваканция".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия