Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Осми клас - 1

  • 46 284
  • 780
# 90
Френската в Ловеч,започнахме с две момчета,в 9ти клас бяхме без.Мисля,че е редно да има баланс на половете,защото някак си се "озаптяват " едни други,когато се развихрят хормоните.
   В класа на синът ми преобладават момчетата,но пък момичетата са с доста изявени и силни характери.Девойките все организират нещо,контролират,юркат момчетата.Мъжлетата пък им помагат,носят разни тежки неща,защитават ги,обгрижват ги,пазаруват им от лавката.
    Откриване на уч. година на площада в Монтана,у-ще е в ремонт.На всичкото отгоре и до 15.10 в сграда на друго у-ще,мнооого далече от нас.Но каквото за всички,това и за нас.
   
   
Виж целия пост
# 91
Не знам, понеже никога не сме имали проблеми съм на противоположно мнение. От друга страна за мен си е дискриминация някой да измести от полагащото му се място друг, само защото е от друг пол. И винаги ми е било интересно защо в чисто мъжките училища и университети, където женският интерес е слаб, няма квоти.
Виж целия пост
# 92
Мисля, че ако в София отпадне квотния принцип, предвид числеността на населението и бройките на план-приема за най- желаните училища, то можем да минем на девически и мъжки гимназии отново. Чула съм от баба ми, че не било толкова зле, когато им организирали съвместни вечеринки.
Виж целия пост
# 93
Дали, не съм забелязала СМГ, където няма квотен принцип да имат този проблем?
Виж целия пост
# 94
В училищата с профил математика, в цялата страна мисля, няма квоти. Математиката е начин на мислене. Или го можеш или не.  Не случайно утрояват НВО. Но в ЕГ, където БЕЛ и МАТ са 50/50 положението е друго. Ако няма квоти, момчетата ще си останат неизучени. Joy
По дифолт, но не винаги, математиката се отдава на момчетата, но пък девойките са упорити и съвестни. Това води до известен баланс.
Не защитавам квотите, аз к'вото имаше да боря, преборих. Joy Просто казвам, че най-вероятно има основателна причина, в София да останат.
Виж целия пост
# 95
Или току виж, че по-голяма момченцата разберат, че нищо не им се полага по право и започнат да се стараят. Защото не мога да си кривя душата, но голяма част от тях се справят блестящо. Неравенството е по средата.
Виж целия пост
# 96
Или току виж, че по-голяма част от момченцата разберат, че нищо не им се полага по право и започнат да се стараят. Защото не мога да си кривя душата, но голяма част от тях се справят блестящо. Неравенството е по средата.
Виж целия пост
# 97
Може и така да е, но аз мога да съдя само от моето. То от началото беше запознато, че се бори на равно с момичетата, защото гонеше безквотни паралелки. Това обаче, съвсем не го накара да се съсредоточи и постарае повече. Може да е до характер, амбиция или възможности. Но като цяло, момчетата са над тези неща, поне в тази възраст. Мисля, че никое от тях не е лежало на кълката, че е с предимство. И да не беше, пак така щяха да си се готвят... И аз се вбесявам от неговото "въздухарство" , ама каквото, такова...
Рекламации не се приемат! Joy
Виж целия пост
# 98
Получих силно усещане за дежавю. Joy Тази тема не я ли изчерпахме вече?
Виж целия пост
# 99
Тази тема е вечна! Joy

То в това време, ни е за бира, ни е за вино. С тез чушки и домати по пазарите, ракиено стана. Ама да се подкараш на ракия от 4-5 ч., не става. Та ще дъвчем старите теми. Laughing
Аз чакам СМГ- ци да се появят след родителската, да споделят мнения и впечатления.
На някой друг мина ли родителската?
Виж целия пост
# 100


Аз чакам СМГ- ци да се появят след родителската, да споделят мнения и впечатления.
На някой друг мина ли родителската?

ФЕГ бяха вчера, но никой не се отчете. 1🤔
Виж целия пост
# 101
С тез чушки и домати по пазарите, ракиено стана. Ама да се подкараш на ракия от 4-5 ч., не става.
7.23 e моля, моля! Да си дойдем на думата...
Виж целия пост
# 102
Стигнахме и до 8 клас. Току-що се връщам от родителска среща. И при нас уж с квоти, но на финала - 9 момичета и 15 момчета. Аз съм доволна, от ученическите си години съм привърженик на подобна пропорция.
Виж целия пост
# 103
И нашата мина. Съотношението момичетата - момчетата е 1:1 /28 деца/ Класната им стая е в новото крило. Добре е станало. Запознаха ни с преподавателите с изключение на ИТ. После говорихме за Правилника, телефоните, дисциплината, учебниците, униформите, попълнихме и подписахме необходимото.... Общо взето стандартните неща. Нашият клас, ще е първа смяна, от 08.00. Униформите, ще бъдат изисквани при определени случаи. Платихме ги и след 17.09, ще им вземат размерите. Купихме и първата част от учебниците по основния език. По математика, освен учебника и тетрадката ни искат и сборници по алгебра и геометрия. От чутото твърдо реших, че поне 1- 2 седмично, ще ползваме частни уроци. Вкъщи няма кой да му помага по този предмет, а материалът в 8 клас бил труден. Ами това е, засега. А при вас?
Виж целия пост
# 104
Отзив от СМГ - щерката си е в стария клас + нови попълнения от други училища Grinning. И класния си е същия. Тя е много доволна - ядрото на класа си остава, новите ще трябва да се адаптират...Вече си знаят кой с кого ще седи на чиновете Mr. Green.
Повече момичета ще има, но момчетата ще имат все пак превес.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия