Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добре дошли у дома!

  • 4 043
  • 4
На всички ни е познато онова специфично чувство, което ни обзема, щом отключим входната врата: тук е моят дом! Уют и спокойствие! Външната врата допринася съществено за това. Тя трябва да казва "Добре дошли". Да предлага стабилност, защита от студ, шум и неканени гости.

Коя врата отговаря на Вашите желания и нужди? Коя, освен дизайн,  предлага също така високо качество на материалите и защитното оборудване?

Запознайте се с три модела външни алуминиеви врати на Hörmann. Всяка от тях ще удовлетвори по свой начин индивидуалните изисквания към добрата външна врата за Вашата къща, но едно обаче е характерно за всички тях: безкомпромисно качество!

Защо врати от алуминий? Защото вратите от алуминий многократно превъзхождат вратите, произведени от други материали. Алуминият притежава необходимата твърдост, която придава на вратите добра и дългосрочна стабилност. Освен това той се грижи за това, дори и след дълги години употреба вратата да изглежда като нова и да не се нуждае от боядисване. Алуминиевите външни врати са изключително висококачествени, предлагат се в разнообразен дизайн и впечатляват с много добри коефициенти на топлоизолация, сигурност, шумоизолация и стабилност.

Най-високият клас врата ThermoCarbon е световен шампион по топлоизолация при външните врати. Платното е с дебелина 100 мм – по-дебело от папка за документи – и въпреки това вратата се движи изключително лесно. При наличие на остъкление то е четирислоен стъклопакет, което също допринася за намаляване на загубите на топлина и по този начин за спестяването на допълнителни разходи. Освен това предпазва от порязване в случай на счупване отвътре или отвън, тъй като стъклените влакна са свързани така, че остават в намиращото се вътре фолио.
Вратата ThermoCarbon предлага и висока степен на сигурност: заключване в девет точки и панти със защита срещу насилствено повдигане на крилото възпрепятстват опитите за взлом. Вратата е със противовзломно оборудване клас RC 3, което означава, че  тя трябва да устои до пет минути при евентуален опит за взлом от опитен извършител, който се опитва да отвори затворената врата с допълнителната помощ на инструменти като отвертка, клещи, клин и лост.  А изследванията показват, че един опит за взлом трае не повече от три минути.
 


Друго предложение за перфектна комбинация между топлоизолация, комфорт и сигурност е алуминиевата входна врата ThermoSafe. Нейното платно с дебелина 73 мм също предлага много добри коефициенти на топлоизолация, както и усещане за сигурност и спокойствие, благодарение на серийното заключване в пет точки и противовзломното оборудване клас RC 3, което предлага и премуим вратата ThermoCarbon.


 
Изгодната алтернатива на алуминиевите външни врати е външната врата Thermo65 – комбинация от стоманено платно и алуминиева каса. Платното с дебелина 65 мм предлага добра топлоизолация и се грижи студът да остане навън. Със секретната брава със заключване в пет точки може да се чувствате защитени и в безопасност у дома. Стандартно вратата е със защита срещу взлом RC 2, което означава, че тя трябва да издържи минимум 3 минути на опит за взлом, при който случаен извършител се опитва да разбие вратата с прости ръчни инструменти като отвертка, клещи и клин.
 


Мечтаната врата може да изберете измежду множество мотиви, цветове и декори. Може да оформите вратата си индивидуално, да откриете любимия си цвят, да поставите акцент, да направите входа към дома си забележителен!
Виж целия пост
# 1
Гаражната секционна врата – коя е най-подходящата за мен? Част 1

При избора на нова гаражна секционна врата трябва да се обърне внимание на някои неща. Отдавна отмина времето на едноцветните, функционални метални врати. Днес вече се предлага голям избор от секционни врати, които комбинират в себе си функционалност, визия и сигурност. За да не се лутате при покупката на врата, сме обобщили за Вас всички съществени детайли при гаражните врати.
Можете да прочетете целия материал ТУК.
Виж целия пост
# 2
Гаражната секционна врата – коя е най-подходящата за мен? Част 1
Топлоизолация, задвижвания и входове
Темата за изолацията е особено важна, когато гаражът граничи непосредствено с дома или се използва като работилница или помещение за упражняване на хоби.
Двустенните секционни врати предлагат много добра топлоизолация. Освен това имат много спокоен ход, благодарение на стабилното платно. Допълнителни пластмасови профили с допълнителни уплътнения минимизират термомоста между стената и касата. Тези профили могат да подобрят изолацията с още 15%.
Можете да прочетете целия материал ТУК.
Виж целия пост
# 3
Как да подобрите сигурността у дома

Домът е мястото, където можем да се отпуснем и да се почувстваме в безопасност. В тази връзка повечето хора мислят предимно за защита от взлом.
Безопасният дом обаче предлага не само добра защита от крадци, но също и максимално безопасна среда за играещи деца, както и пожарна безопасност. Тук ще Ви информираме за съществените аспекти по темата за сигурността у дома, които следва да имате предвид при строителството или модернизацията на Вашия дом.
Можете да прочетете целия материал ТУК.
Виж целия пост
# 4
5 причини да поверите монтажа на гаражната врата на професионалистите

Изкривени врати, скърцащи шарнири, трудно отваряне на вратата – липса на консултация и грешки при самостоятелното монтиране на гаражната врата погубват бързо радостта от новата гаражна врата, а в най-лошия случай стават причина за тежки наранявания. Всеки, който желае монтирана за кратко време, надеждно функционираща гаражна врата и не е опитен домашен майстор, трябва да се довери на специалистите. Обучени специалисти, които познават добре различните видове гаражни врати, ще Ви консултират професионално и ще монтират компетентно всички компоненти на гаражната врата.
Можете да прочетете целия материал ТУК.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия