Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 13

  • 48 411
  • 766
# 15
Magi.Katsarska, според мен ако другите показатели в спермограмата са над нормите (обем, брой, подвижност), занижената морфология не е чак такава пречка. А и не е толкова сериозно занижена. Ако обаче отдавна правите опити за забременяване без успех, пусни и ти стандартните изследвания при жените. (Този резултат е от спермограма, правена в репродуктивна клиника, нали? Ако не, повторете изследването в репродуктивна клиника).

*solley*, браво на мъжа ти, без усилия и от мъжка страна далеч по-трудно стават нещата. И е тъжно, че има мъже, които не го осмислят и забавят/саботират процеса по създаване на детенце.
Виж целия пост
# 16
Здравейте, бихте ли коментирали и нашата СГ? Правим опити за второ бебче вече 4 години.

Виж целия пост
# 17
barbolinaaa, без да имам претенции да съм много запозната, в спермограмата има проблеми, но не е много лоша . Добрата концентрация и големият обем на материала в голяма степен компенсират понижената подвижност и влошената морфология. С такава спермограма има много забременели естествено момичета. С един курс от 3 месеца добавки и малко промяна в начина на живот (широко бельо, без цигари, здравословно хранене, повече спорт, по-малко алкохол) според мен ще вкарате подвижността в норма и има шанс леко да подобрите морфологията. Другият вариант е да си подадете документите за кандидастване за фонда, финансиращ инвитро процедурите, тъй като попадате в критериите за мъжки фактор.
При всички случаи мисля, че е хубаво ти да се изследваш, защото може и при теб да се открие нещо, което да възпрепятства забременяването и износването на дете (полови хормони, хормони на щитовидната жлеза, гинекологичен преглед са първите стъпки, които да предприемеш).
Виж целия пост
# 18
Здравейте, моля за коментар и мнение на следните спермограми. Работим за бебе от около година, но не се получава. През февруари съпругът ми направи спермограма в клиниката на д-р Владимиров и основните показатели бяха добре с изключение на Крюгер - 4%. Последва консултация с д-р Кацарски - каза, че не е толкова зле и предписа ортомол фертил плюс. След изпити 5 кутии направи отново спермограма, но в Щерев, защото решихме там да ходим на прегледи. За жалост, резултатите изобщо не се бяха подобрили, а напротив. От прочетеното във форума знаехме, че морфологията много трудно се влияе и неочаквахме чудеса, но сега е 1%. Общият брой сперматозоиди е спаднал от 21млн/мл на 2.67 млн/мл. Смятате ли, че е възможно и какво е мнението ви за лабораториите на двете клиники?




Виж целия пост
# 19
В двете клиники правят СГ по различни технологии, знам че в Щерев всичко е компютърен анализ, а в кл. на Владимиров броят ръчно сперматозоидите. Но кое е по-достоверно   не знам.
Виж целия пост
# 20
Проблемът е не чак толкова падането на морфологията, колкото много намалената концентрация/ общ брой С. Употребявал ли е алкохол, лекарства, да е боледувал наскоро?
Ние като проучвахме къде да пуснем втора спермограма за фонда, бях срещнала няколко мнения, че има случаи, в които пробите в Щерев се замърсяват по някакъв начин. Затова при толкова голямо отклонение между двете спермограми е добре да се пусне трета- Надежда, Малинов...
Виж целия пост
# 21
Със сигурност ще пуснем трета тази седмица в друга клиника. Няма промяна в начина на живот. Добавихме ортомол и бърканицата с мед. Пие по няколко чашки седмично, предимно като се събираме с приятели. Не пуши. Не е боледувам.
Виж целия пост
# 22
Sophia07, мъжът ми има опит със спермограми, правени в Щерев и при Владимиров с един месец разлика между тях.
В Щерев морфологията по Крюгер беше 3%, а подвижноста 20%, другите показатели горе-долу ставаха.
Около месец по-късно правихме спермограмата с ваучер от сайт за колективно пазаруване в клиниката на Владимиров - всички показатели бяха повече от перфектни - над нормите, Крюгер 14%, подвижност, концентрация - всичко супер.
Не ми се вярваше за месец от астенотератозооспермия да сме докарали до нормозооспермия (при условие че мъжът ми не е приемал витамини и хранителни добавки през този месец), бях почти сигурна, че при такава голяма разлика някоя от двете спермограми е некоректна. След около седмица направихме трета спермограма в Малинов – Крюгер беше 4,5%, подвижността 21%, т.е. почти съвпадна с резултатите от Щерев.
Принципно във всяка лаборатория може да се случи грешка или замърсяване на проба – все пак хора работят навсякъде. Стискам палци при вас спермограмата при Владимиров да излезе вярната, но третата спермограма е неизбежна, за да знаете каква е ситуацията.
Виж целия пост
# 23
И ние имаме 3 спермограми - в Щерев, Надежда и Малинов. Основната разлика беше в морфологията, като най-зле беше в Щерев, и все пак, резултатите бяха близки...
Виж целия пост
# 24
Правили сме СГ в Щерев, Малинов и Надежда, в Щерев резултатите бяха най-зле, но за клиниката на Владимиров съм чувала от познати, че излизат прекалено перфектни резултати.

Пуснете третата в Малинов или Надежда. Успех!
Виж целия пост
# 25
Здравейте, имам въпрос относно клиниката на Малинов. Няколко човека ми я препоръчват за Спермограма, но като прегледах темата за клиниката разбрах, че доста голяма част от екипа са напуснали. Надеждна ли е, защото не ми се рискува с несигурен резултат?
Виж целия пост
# 26
При нас нямаше разлика между Малинов и Надежда. Мисля, че са надежни за спермограма. Ако се притеснявате, давайте в Надежда.
Виж целия пост
# 27
Иска ми се в Надежда, но в същия момент там искат много изследвания преди спермограмата, а аз искам да сравним резултатите още тази седмица, защото този резултат ни шокира. Благодаря за отговора Simple Smile
Виж целия пост
# 28
за спермограма нищо не искат, обаждате се за час и готово.
Виж целия пост
# 29
Ако я правите в Надежда, само не им казвайте, че вече сте правили или че ви трябва за фонда. Ние имахме глупостта да им го кажем и излезе перфектна. Правихме в 4 други клиники и всички показаха, че проблем има.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия