Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В момента чета ... 59

  • 61 680
  • 753
# 15
Благодаря за темата, Миж Simple Smile

Прочетох за няколко дни "Берен и Лутиен" на Толкин. Доста тегава книга, съжалявам че ще го кажа, но е съставена от сина му, според мен само с цел печалба. Уж трябва да ни разкаже по-подробно една от ранните легенди от света на елфите и Средната земя, а е пълна с повторения на едни и същи случки, събирани от различни други книги на Толкин, като всеки път версиите за тези случки са различни. На места е текст, на места е поема, навсякъде е претъпкано с пасажи, в които на читателя говори синът на Толкин, за да се опита поне малко да ни разясни пълния миш-маш, който се е получил. Не препоръчвам, освен на най-върлите толкинисти. Плюсът са хубавите илюстрации и това, че книжката е тънка.

Сега почнах "Sapiens: кратка история на човечеството" на Ювал Харари, за да си прочистя малко мозъка с рационално четиво Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Чета "Черната къща" на Питър Мей.


Интересна е, но малко ме изнервя това непрекъснато и подробно връщане години назад.
Виж целия пост
# 17
Купих си "Да живееш нататък", но не съм я започнала
Виж целия пост
# 18
Благодаря и аз за новата тема, Миж!
И аз чета от доста време "Sapiens: кратка история на човечеството". Хубава е, има много интересни факти и разсъждения, но много бавно ми върви. Направо зациклих. Не ми се иска да я оставям, защото си струва, но душата ми плаче за нещо по-динамично.
Виж целия пост
# 19
Благодаря за темата, Мижжж!  🌷
Аз привършвам "Дъщерята на художника", книга типична за жанра си, без особени изненади, но ми е интересна.
"Хладнокръвно" и на мен много ми хареса, Вени! 
Виж целия пост
# 20
ДюДю, а защо не я редуваш с нещо художествено за отдих? Simple Smile

Аз обикновено така правя. Наистина си върви бавно, но то и няма как да бъде иначе. Поне не е особено дебела.
Виж целия пост
# 21
И аз благодаря за темичката ни, Миж Flowers Hibiscus
Запалихте ме и мен (Cioccolata) с "Мълчанието на Белия град". Жалко, че не мога да се възползвам от Алеята на книгата - доста неща искам и бих си взела.

Миналата година си направих списък с книги, които отдавна искам да прочета, с идеята да съм малко по-дисциплинирана и да се придържам към него между случайните други четива. Хладнокръвно присъства и може би й е вече ред, след като я обсъдихте тук Simple Smile

Аз завърших Преди да заспя - хубав трилър, интересно повествование под формата на дневник и спомени.
Доста от прочелите я споделят, че рано са се досетили за развръзката, а аз бях гледала филма преди това и от началото я знаех, но това не ми развали удоволствието. Дадох 4 от 5 и смятам, че си заслужава за почитателите на жанра, особено като се има предвид, че въпреки че краят ми бе известен, не я пуснах, докато не свърши.
Виж целия пост
# 22
Adamant, ако "Изток-Запад" ги няма на Алеята, и аз няма да мога да взема книгата оттам. Но днес я видях и в книжарница, та няма проблеми.
Виж целия пост
# 23
Благодаря за темата.
В момента чета "Вербувана" на Стефани Евгениева. Много добра книжка. Изключително съм очарована от български автор и то толкова млад като Стефани. Почти съм я приключила, страхотна е.
Паралелно чета и "Разказът на прислужницата". В началото съм и не мога да дам отзив все още, за сега ми харесва.
Виж целия пост
# 24
Купих книги, но не съм започнала нито една. Времето не ми стига тези дни. Ще ви следя все пак. Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 25
"Аутсайдерът", Зюсак - за възприятията на един тийн, което ме вълнува.
Виж целия пост
# 26
ДюДю, а защо не я редуваш с нещо художествено за отдих? Simple Smile

Аз обикновено така правя. Наистина си върви бавно, но то и няма как да бъде иначе. Поне не е особено дебела.
Лу, нямам навика да чета повече от една книга, а ако я оставя за известно време се опасявам, че няма да се върна към нея. Ще се постарая да я завърша, ако пък много ме отегчи, ще я оставя за незнайно колко време.
Виж целия пост
# 27
Аз пък вече от може би две години дори предпочитам да чета по две книги наведнъж - на различни езици задължително и на различна тематика по възможност - някак освежаващо ми действа. Много добре ми се получава да комбинирам нехудожествена с художествена. Но пък преди години не можех и да си представя да чета повече от една книга наведнъж, така че явно преминавам през фази.
Виж целия пост
# 28
И аз чета по няколко наведнъж, на различна тематика и език. Точно за да не ми се натрупва досада. Чета според моментното си настроение.

Започнах "Автоимунен палео протокол" на Д-р Сара Балантайн. Прекрасно издание!
Виж целия пост
# 29
Мария, дано книгата да ти бъде полезна! Много работа е вложена в нея и много се радвам, че я издадоха в този вид (то всъщност издателката беше права, че в никакъв друг вид нямаше да се получи добре, въпреки че така наистина изглежда доста луксозна).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия