Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Забременяване след премахване на миома

  • 958
  • 10
Здравейте.
За първи път пиша във форума и моля да ме извините ако темата се повтаря по някакъв начин.
На 27 г  съм и още не съм раждала.
Проблема ми е следния... Преди 4 месеца ме оперираха безкръвно и ми премахнаха 2 миоми - едната беше в близост на лявата тръба и по думите на професора не е бил толкова проблемен, отколкото 2- рия. Не им знам медицибските наименования, но той растеце в стената на матката. Та така оперираха ме в Плевен, всичко мина повече от добре и ходих на 2 прегледа след това, като 2- рия беше на 27.08.2018 г. При този ореглед проф. каза, че още не съм се възстановила съвсем и ако имам планове за бебче ще трябва да изчакам.
До тук добре...
2 дни преди прегледа с приятеля ми правихме секс последно. Всичко точно пази ме ( не ползваме презерватив, защото винаги след употреба на такъв се почват разни течения, гъби и т.н.). Пази ме ама май не ме е опазил много. Цикълът ми е много редовен. Ако ми закъснее е най- много с 2 дни....
Тряжваше да ми дойде преди 8 дни но нито имам симптоми, нито дори ми прицапва ... Нищо. Вчера си правих тест- излезе отрицателен, но все още не ми идва. А днес се появи и едно придърпване от време на време в областта на матката и яйчниците в страни ( така го усещам), цял ден умирам от глад през 2 часа а обикновено бе закусвам и ям чак на обяд.
Въпроса ми е дали има някой със случай подобен на моя? Мислите ли, че теста за бременност да е отчел грешно?
Много четох, но никъде не пише ако забременееш толкова скоро след такава операция какви са рисковете. Хем искам много наистина да се е случило, защото отдавна съм готова за това, хем ме е страх ако наистина съм бременна дали няма да е опасно за мен и за бебето.
Извинявам се за дългите обяснения но съм много притеснена. Смятам да отида ба лекар, но искам да станат поне 10 дни закъснение, но през това време просто ще се побъркам.
Виж целия пост
# 1
Безкръвно означава лапароскопски ли?
Аз съм със секцио операция и премахнати 5 миомни възела от март, казаха ми да се предпазвам поне 8 месеца, но за всеки случай да отида на 6 месец на преглед, за да видим ок съм и дали няма да ми позволят опити.
Не съм много компетентна по темата, споделям опит и на мен какво са ми казали.
Тук има много знаещи потребители, изчакай някоя от тях да ти отговори.
Успех!
Виж целия пост
# 2
Да, да безкръвно значи лапароскопски.  Леле 8 месеца... Моите са само 4. Дабо всичко да е на ред. Благодаря за отговора:)
Виж целия пост
# 3
4 може да не са проблем, зависи от вода и мястото и на миомите.
Имай предвид, че при секцио се отваря страшно много, а 5 възрла в стената са доста рязане.
Ти може и да си напълно възстановена, дано!
Виж целия пост
# 4
При такова закъснение, теста би трябвало да е отчел правилно. Направи си след 1-2 дни още един, но лично аз смятам, че не си бременна. А относно симптомите, те не са някакъв фактор. Единственото, което беше при мен в началото беше сънливост, като дори не знам дали е била от бременността. Лично аз я отдадох тогава на много работа, която имах. Не търси различни симптоми, аз никога не съм го правила, а съм след инсеминация. Повечето от тях се появавт на по-късен етап, ако избощо ги има.
Виж целия пост
# 5
Аз след лапароскопия имах разрешение да започна с опитите за забременяване веднага, но изчаках един цикъл за мое успокоение. И все пак при такова закъснение теста няма как да е грешен. Но е важно да посетите гинеколог- закъснение след моима може и да е сигнал за нещо.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви за бързите отговори. Много се притеснявам да нямам пак някакви проблеми. Днес все още нямам цикъл. Снощи даже имах малко температура, бо го отчетох на това, че на работа ми е нпрегнато и от притеснение също. Знам, че уж няма вероятност да съм бременна след като теста е бил отрицателен, но във форума има 1000 случая за не 1 или 2 отрицателни теста и в същото време наличие на бременност, че се вкарвам във филми сама. А и много ми се иска да съм бременна. За най сигурно и за да мирясам вече ще отида на лекар днес или утре и да се свършва вече. Благодря ви още веднъж Simple Smile))
Виж целия пост
# 7
Отиди още днес, за да си спокойна.
Виж целия пост
# 8
Няма как от презерватив да получиш гъбички. За това се ползват презерватите - предпазване на болести прдавани по полов път. Ако латексовите не ти понасят /може да имаш някаква алергия/ си купи нелатексови, по-хубави са.
Виж целия пост
# 9
Доколкото схванах, на 25.05 е бил последният акт - от тогава са минали 19 дни. Няма тест, който да не хване на 19-ти ден от О бременност. Не храни напразни надежди! Тези с отрицателни тестове са били с късна О и без тригер като теб - въпросния полов акт с ясна дата и час.
Виж целия пост
# 10
Благодаря на за съветите и мненията. Не съм бременна със сигурност. Установи се Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия