Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Испания

  • 26 088
  • 502
# 420
Благодаря много за отговорите. Влязохме в сайта, който Yana DG спомена и по зададения маршрут ни излиза около 126 евро в посока. За Испания ще питаме за тези магистрали, на които не се плаща, благодаря за идеята. Франция няма как - там само ни е 77 евро.
Виж целия пост
# 421
Здравейте,  имам нужда от помощ. Става въпрос за следното :

 Цялото  ми семейство отива в Испания на гости, но по стечение на обстоятелствата се налага синът ми  ( 17 год.) да се прибере сам от Испания към България. Може ли да пътува само с лична карта . И трябват ли му други документи. 
Виж целия пост
# 422
По принцип може, но е възможно да поискат декларация от родителите, защотото според испанските закони, непълнолетни , пътуващи само с лична карта(ДНИ)  трябва да носят деклаеация от родитвлите(прави се в комисарията и безплатна).
За паспорт няма проблем.
Виж целия пост
# 423
Здравейте, дали някой ще може да ми отговори на въпрос във връзка с кандидатстване за насионалидад – Майка ми живее във Валенсия 15 години и иска да подаде документи за насионалидад. Доколкото знам, трябва да вземе в Институто Сервантес изпит за испански А2, после изпит за испанска култура и политика. Ходила е без мен, казала е, че иска да плати за изпит по испански - дали са й лист за курсове и са й казали да се обади за матрикулар - значи за записване за курс по испански. Но тя ходи вече почти 1 година на курс в Крус роха, така че курс не й трябва. Ако може някой да каже - А2 ли й трябва, във Валенсия за Институто Сервантес само 1 адрес ли е, или има няколко места, където се отива да се плати ?/ доколкото разбрах, отиваш, дават ти сума, банкова сметка, плащаш в банката, пак се връщаш, да ти дадат дата/ Освен това, майка ми е разбрала, че като платиш веднъж, имаш право да се явиш 2 пъти на изпита - вярно ли е ? Колко може да е сега сумата за изпита ? Благодаря предварително, извинявайте за малко обърканите въпроси.

На страницата на Instituto Cervantes  има информация относно изпитът по испански както и всички центрове, където може да се яви на изпит. Достатъчно е А2.
На интернет страницата parainmigrantes има доста информация и видеота.
За националност се кандидатства online. Всички документи се сканирват и се чака около 3 год.
Виж целия пост
# 424
Здравейте,  имам нужда от помощ. Става въпрос за следното :

 Цялото  ми семейство отива в Испания на гости, но по стечение на обстоятелствата се налага синът ми  ( 17 год.) да се прибере сам от Испания към България. Може ли да пътува само с лична карта . И трябват ли му други документи.  
Моите дъщери пътуваха в понеделник сами. Голямата на 16 г. с лична карта, а малката на 8 г. с паспорт. Никои не им е искал нищо. Те пътуваха от Валенсия, може на друго място да искат нещо друго, но на тях не. Но те са само български граждани и нямат испанско гражданство.
Виж целия пост
# 425
Рали, а с коя компания пътуваха двете сами? Моите са на 14 и 9, да знам.
Виж целия пост
# 426
С уизеър пътуваха, но голямата е на 16. Според нормите на компанията от 14 до 16 години могат да пътуват сами без придружител, а + 16 вече могат да са придружители на деца до 14 години.
Виж целия пост
# 427
Здравейте, коя банка бихте ми препоръчали за откриване на сметка без да имаме НИЕ? В момента сме във Валенсия и искаме направо да извадим постоянно НИЕ като покажем необходимата сума, но доколкото знам трябва да е от испанска банка.
Виж целия пост
# 428
Нямам представа в коя банка, но сметката е Noresidente, обиколете по сукурсалите  и попитайте.
Виж целия пост
# 429
Здравейте, коя банка бихте ми препоръчали за откриване на сметка без да имаме НИЕ? В момента сме във Валенсия и искаме направо да извадим постоянно НИЕ като покажем необходимата сума, но доколкото знам трябва да е от испанска банка.

¿En qué entidades bancarias se puede abrir una cuenta?

En España disponemos de una serie de entidades que ofrecen la posibilidad de abrir una cuenta bancaria a personas no residentes. Algunas de ellas son:

Banco Popular adapta su oferta a las necesidades específicas de los no residentes.

Bankinter permite tener hasta dos cuentas a las personas no residentes.

Self Bank permite abrir una cuenta a no residentes en España, siendo residente en la Unión Europea.

Banco Sabadell permite abrir cuenta para empresas no residentes en España.

Unicaja permite abrir cuenta a no residentes.

https://www.rankia.com/blog/cuentas-corrientes/2282019-como-abri … residentes-espana
Виж целия пост
# 430
Благодаря за отговорите Hug
Виж целия пост
# 431
Някой "вкарвал" ли е котка в Испания със самолет или кола, освен паспорт, чип, ваксина трябва ли да предвидя и нещо друго? Изобщо ако имате опит с животни моля да споделите. Местя се в Испания и си взимам котката с мен, най-вероятно ще пътуваме с кола.
Виж целия пост
# 432
Мебдународен многоезичен акт за раждане ми трябва (така ми казаха от посолството). Къде се вади ? В регистро сивиль? И какво по точно трябва да им кажа ..тоест как се казва на испански и това " многоезичен " значи ли че трябва да посоча например да е на български или това просто така си се казва...? Partida de nacimiento multilengua...ми звучи смешно, дали има някакво друго наименование?
Виж целия пост
# 433
https://www.certificadodelregistrocivil.es/blog/que-es-certifica … lingue-nacimiento
Виж целия пост
# 434
мерси много
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия